10 jaar geleden werd deze Siamese tweeling gescheiden van elkaar. Nu zijn ze groot geworden!
Connect with us

Nieuws

10 jaar geleden werd deze Siamese tweeling gescheiden van elkaar. Nu zijn ze groot geworden!

Er bestaan altijd risico’s in het krijgen van een baby. En wanneer je kind wordt geworden, is dat een echt mirakel. Niemand weet dit beter dan de ouders van Isabelle en Abby Carlsen.

Deze twee prachtige meisjes werden ongeveer tien jaar geleden als Siamese tweeling. Hun borst en buik hing aan elkaar samen. Ze deelden dezelfde lever, dunne darm en twee harten.

Het was een mirakelpaar. De wereld keek met grote ogen toe toen ze werden geboren in het Rochester ziekenhuis in het Amerikaanse Minnesota.

Maar hun ouders maakten een levensbelangrijke beslissing door hen chirurgisch te laten scheiden van elkaar.

De ouders namen het gigantische risico om hun Siamese tweelingdochtertjes van elkaar te laten scheiden door een chirurgische ingreep. Van al deze operaties die uitgevoerd worden loopt 60 procent slecht af, meldt Star Tribune.

Op 12 mei 2006, voerde een team van 17 chirurgen een zeer delicate operatie uit. Het duurde maar liefst 12 uren, en er waren heel wat angstige momenten. Vooral toen de chirurgen de lever van de tweeling moest scheiden.

De ouders moeten lang wachten, maar gelukkig verliep alles volgens plan, beide meisjes overleefden het. Hoewel, de eerste zes maanden moesten ze in het ziekenhuis blijven.

Na tien jaar zal je nooit geloven dat deze twee meisjes ooit aan elkaar hingen. Ze leven nu elk hun leven!

Isabelle en Abby kunnen nauwelijks zelf geloven dat ze vroeger hetzelfde lichaam deelden.

“Elke avond kijken we in de spiegel, en vragen we ons af hoe mensen ons door elkaar halen?” zei Abby aan CBS News.

Vandaag zijn de twee meisjes energieke, levendige en dolgelukkige tieners met heel veel vrienden. Bovendien doen ze het zeer goed op school, volgens een interview met hun leraar Tiffany Moos.

Hoewel ze beiden zeer onafhankelijk zijn, lopen ze soms hand in hand rond.

Luister hieronder naar het ongelofelijke verhaal van Abby en Isabelle.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending