10-jarige jongen sterft één uur na zwemmen in zwembad – alle ouders moeten dit weten
Connect with us

Lifestyle

10-jarige jongen sterft één uur na zwemmen in zwembad – alle ouders moeten dit weten

Cassandra Jackson en haar 10-jaar oude zoon Johnny hadden een plezante dag gepland: ze zouden een zwembad gaan bezoeken niet ver van hun huis. Na uren spelen en ploeteren, was het tijd om naar huis te gaan. Johnny begon zich ziek te voelen, en vertelde zijn moeder dat hij zich slaperig voelde. Ze reageerde niet onmiddellijk en ging er van uit dat hij vermoeid was van de hele dag in de zon te spelen. De jongen ging naar zijn kamer om te rusten. Een uur later, ging Cassandra bij hem kijken. Ze zag dat zijn mond onder het schuim zat – en dat hij niet meer ademde, aldus NBC.

Cassandra snelde haar het ziekenhuis, maar het was al te laat. Johnny haalde het niet. Toen de dokters hem onderzochten, stelden ze de doodsoorzaak vast: verstikking door verdrinking. Cassandra was in shock en begreep niet hoe dit kon gebeuren.

Dit uiterst ongewone fenomeen wordt ‘late’ of ‘droge’ verdrinking genoemd, en kan gebeuren tot 72 uur na het nemen van een bad of het inslikken van water. Het kan zowel bij kinderen als volwassenen gebeuren, alhoewel kinderen een groter risico lopen.

Droge verdrinking beschadigt de longen en verhindert de essentiële functie van de longen: zuurstof naar het bloed sturen, en kooldioxide uit het bloed houden. Het vreselijke hieraan is dat het effect zich kan uitstellen en later opduiken als verstikking.

“Ik wist nooit dat een kind gewoon kon wandelen en en praten met hun longen vol water,” vertelde Cassandra Jackson aan Todaysshow.com.

“Hij was een erg lieve jongen. Boordevol leven. Hij was mijn kleine man.”

Als je deze symptomen herkent en onmiddellijk naar de dokter gaat, kunnen levens gered worden. Dokters raden eerst en vooral aan om deze drie symptomen in de gaten te houden. Deze kunnen namelijk aantonen dat de hersenen niet genoeg zuurstof krijgen.

De symptomen zijn

* Moeilijkheden bij het ademhalen
* Extreme vermoeidheid
* Veranderingen in gedrag. Bijvoorbeeld, het kind is abnormaal humeurig of strijdlustig.

Deze tragische gebeurtenis brak mijn hart. Geen enkele ouder zou zoiets tragisch mogen meemaken. Daarom is het zo belangrijk dat elke ouder dit leest. Vooral met de zomer in aantocht.

Samen kunnen we deze boodschap verspreiden, om het risico op een dergelijke tragische gebeurtenis te vermijden. Als het delen van dit bericht een leven kan redden, is het de moeite waard om het gewoon te doen.

Bekijk een nieuwsbericht over een gelijkaardig incident:
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending