13-jarige Lindsay verlaat het leven na het achterlaten van een ontroerende brief
Connect with us

Nieuws

13-jarige Lindsay verlaat het leven na het achterlaten van een ontroerende brief

Het trieste verhaal van de 13-jarige Lindsay heeft in Frankrijk voor veel 0phef gezorgd. Het meisje werd hevig gep*st op school en kon de situatie niet langer aan.


Op 12 mei heeft ze een tragische beslissing genomen en een zeer ontroerende afsche!dsbrief achtergelaten.

Tijdens een persconferentie hebben Lindsay’s gebr0ken moeder en stiefvader aangegeven hoe ze zich in de steek gelaten voelen.

Ze voelen zich in de steek gelaten door de schooldirecteur, Facebook en zelfs door de autoriteiten.

De adv0caat van de familie heeft besloten om Lindsay’s afsche!dsbrief voor te lezen, die zo hartverscheurend is dat ook wij het moeilijk hebben om onze emoties onder controle te houden.

Haar moeder, Betty, vertelt hoe Lindsay meerdere keren naar de schooldirectie is gegaan met haar klachten, maar daar werd haar verteld dat ze niet lastiggev*llen wilden worden met “onzin”.

“Op geen enkel moment hebben we hulp gekregen. Ik heb alles geprobeerd, maar iedereen liet ons in de steek.”

Zelfs Lindsay’s oma heeft een brief gestuurd naar president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte om aandacht te vragen voor de situatie.

“Als iedereen zijn werk had gedaan, zouden we hier nu niet zitten om de zaak-Lindsay te bespreken”, stelt de stiefvader van het meisje.

Er zijn in totaal vier kl*chten ingediend, waarbij de school, de directie en betrokken agenten verantwoording zullen moeten afleggen. Ze worden officieel beschuld!gd van het niet verlenen van hulp aan een persoon in n00d.


Ook Facebook zal moeten uitleggen waarom de beledigende opmerkingen aan het meisje op het platform mochten blijven staan.

Toen de advocaat van de familie de afscheidsbrief van Lindsay voorlas, viel er een stilte in de zaal. Hieronder volgt een deel van wat er in de brief staat:

“Beste ouders, als jullie deze brief lezen, ben ik er niet meer. Het spijt me, maar ik kon niet meer.”

“Van ’s ochtends tot ’s avonds beled!gd, uitgelachen en bedre!gd worden… Het is genoeg geweest. Niets zal hen stoppen. Ondanks al onze acties blijven ze me viseren.”

“Sorry, mama, dat ik ervoor heb gekozen om naar papa in de hemel te gaan (hij 0verleed toen ik drie jaar oud was). Hopelijk heeft het enige impact. De p*sters zullen denken dat ze hebben gewonnen en dat ze het daarbij laten.”

“Ik kon zelfs niet bij de schooldirectie terecht met mijn verhaal, het was duidelijk dat ze aan hun kant stonden.

Het enige wat me nog restte, was om zelf te vertrekken. Pas goed op Maïlys, zij staat nog wat te wachten. En zorg goed voor jezelf, ik hou van jullie. Tot ziens.”

Maïlys is Lindsay’s beste vriendin en verkeert in dezelfde situatie. Ze wordt ook dagelijks gep*st en is sinds Lindsay’s 0verlijden niet meer naar school geweest.

Hoewel we normaal gesproken niet om zulke dingen vragen, maken we nu een uitzondering. Deel dit bericht alsjeblieft, zodat er meer aandacht komt voor het stoppen van pesten.

Het kan mogelijk levens redden. Alvast bedankt.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending