13 uitgehongerde Deense dogs gered nadat eigenaar ‘horror fokkerij’ verlaat

De reden waarom dieren worden verwaarloosd en achtergelaten om te verhongeren is complex, maar we zijn het er allemaal over eens dat dit nooit zou moeten gebeuren.

Dierenasielen en opvangcentra zitten overvol en medewerkers worden vaak geconfronteerd met het hartverscheurende dilemma van het moeten laten inslapen van die honden die niemand wil adopteren om ruimte te maken voor meer ongewenste honden.

Vaak hebben mensen dieren met alle goede bedoelingen, maar hun leven verandert en ze merken dat ze er niet langer goed voor kunnen zorgen.

Het familielid van een vrouw die de Grote Denen hield voor de fokkerij, moest de autoriteiten waarschuwen toen ze de toestand zag waarin ze zich bevonden. De 13 honden werden in kooien gehouden, hun magere ribben staken uit en een van de honden en haar pups waren al dood .

Een groep reddingswerkers van Watchdog Thailand en de afdeling Animal Welfare van het Pathum Thani Livestock Development Office zagen de schokkende locatie na een inval op het onroerend goed in Thailand.

De eigenaar van de hond werd opgespoord en de lokale dierenarts Kangwan Thirathamrong sprak met haar.

“De eigenaar beweerde dat ze de honden geen pijn heeft gedaan en ze heeft gevoed, maar omdat ze werkloos is en financiële problemen heeft, hebben ze geleden”, aldus de krant The Mirror.

https://twitter.com/msMorgan1968/status/1166354545267695617?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1166354545267695617&ref_url=https%3A%2F%2Fvideovandaag.com%2F13-uitgehongerde-deense-dogs-gered-nadat-eigenaar-horror-fokkerij-verlaat%2F

De dierenarts zei dat alle honden voedsel kregen voordat ze naar het plaatselijke dierencentrum werden gebracht. Velen worstelden om op te staan ​​en te eten omdat ze zo zwak waren.

“Alle geredde honden hadden verdere zorg nodig voor herstel in het dierencentrum,” zei dierenarts Kangwan, volgens The Mirror.

“Dan zullen we zien of de eigenaar financieel klaar is om ze terug te nemen, maar zo niet, dan zoeken we naar hondenliefhebbers die voor hen willen zorgen.”

De 13 overlevende honden, waarvan er vijf mannelijk waren, werden overgebracht naar het dierenziekenhuis van de Kasetsart Universiteit, in Bangkok, en volgens het artikel in The Mirror heeft zijne majesteit de koning van Thailand zijn huishouden opdracht gegeven alle grote Denen te adopteren.