15-jarige houdt vriend in de armen terwijl hij zijn laatste adem uitblaast.
Connect with us

Nieuws

15-jarige houdt vriend in de armen terwijl hij zijn laatste adem uitblaast.

De 15-jarige Stephanie Ray en de 16-jarige Blake Ward uit de kleine stad Dudley in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds het begin van hun relatie in februari 2018 onafscheidelijk. De tieners brengen elke vrije minuut met elkaar door en smeden gezamenlijke toekomstplannen. Maar een doodgewoon uitstapje met zijn familie werd de 16-jarige Blake fataal.

Op 31 juli 2018 maakte de familie Ward een uitstap naar het strand van Tywyn, een stad aan de westkust van Engeland. Toen Blake met twee andere familieleden te diep in het water ging, werden ze door de stroming verrast en naar open zee gezogen. De andere familieleden brachten meteen de kustwacht op de hoogte, die met boten en helikopters naar de drie vermisten op zoek gingen. Een lid van de kustwacht in een reddingsboot zag Blake uiteindelijk met zijn gezicht naar beneden in het water drijven. De 16-jarige werd meteen gereanimeerd en met de helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Toen Stephanie over het ongeval hoorde, haastte ze zich meteen naar hem toe. Vanaf dat moment zou ze niet meer van zijn zijde wijken.

Publiée par Blake Ward sur Dimanche 20 mai 2018

Vijf dagen en vier nachten waakte Stephanie aan het ziekenhuisbed van Blake, maar de artsen konden niet veel meer voor hem doen. Zijn hersenen hadden door het zuurstoftekort zware schade opgelopen. Zijn lichaam werd alleen nog maar door een machine in leven gehouden. Uiteindelijk besloot de familie van Blake op aanraden van de dokters om de stekker uit te trekken en hem te laten gaan. Tijdens zijn laatste momenten knuffelt Stephanie zich een laatste keer bij hem op bed, alvorens de machines definitief uitgeschakeld werden.

In een aangrijpende Facebookpost omschrijft de 15-jarige Stephanie haar gevoelens over het overlijden van haar vriend.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1937381436325253&set=a.647472718649471.1073741826.100001602459533&type=3

“Vandaag was de ergste dag van mijn leven, een dag die ik nooit meer zal vergeten. Zoals de meesten onder jullie wel weten, was Blake afgelopen dinsdag in een vreselijk ongeval betrokken. Sindsdien week ik niet meer van zijn zijde. Zoals jullie weten was Blake een liefdevolle, medelevende persoon die voor iedereen goed probeerde te doen. Gisteren werd ons gezegd dat Blake nooit meer zou herstellen omdat zijn hersenen teveel schade hadden opgelopen en dat zijn familie de hard beslissing had genomen om de stekker uit te trekken en hem te laten gaan. Hij was heel bijzonder voor me, we hadden iets speciaal en dat zal voorgoed zo blijven. Blake en ik hadden onze hoogtes en laagtes, die we samen overwonnen. Hij leed geen pijn en was omgeven door zijn familie. Ik zal hem voor altijd missen en hij zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben. Ik zal je nooit vergeten, Blake. Vlieg met de engelen, mijn schat, en ik zal je trots maken. Ik hou van je en dat zal ik voor altijd doen!”

Na de dood van Blake begon de familie een geldinzamelactie om de begrafenis te kunnen betalen. Het ziekenhuis waar Blake overleed, liet ondertussen echter weten dat zij zullen instaan voor de begrafeniskosten. De ingezamelde gelden zullen nu aan de kustwacht geschonken worden.

Wat er met de andere vermiste zwemmers gebeurde, is voorlopig niet bekend.
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending