15-jarige wordt ernstig verbrand in nieuwe ‘internettrend’ – alle ouders worden gewaarschuwd voor dit gevaarlijke spel
Connect with us

Nieuws

15-jarige wordt ernstig verbrand in nieuwe ‘internettrend’ – alle ouders worden gewaarschuwd voor dit gevaarlijke spel

Een onderdeel van jong zijn is nieuwe dingen verkennen, creatief zijn en nieuwe ervaringen opdoen. Dankzij de ongelooflijke groei van het internet, is het nu mogelijk om niet alleen dingen te leren met een klik op een knop, maar ook om deze dingen met anderen te delen zoals nooit tevoren.

Helaas is een bijproduct van dit web van connectiviteit dat grappen en trends zich ook snel verspreiden. Dit kunnen meestal onschuldige dingen zijn – die bedoeld zijn om te lachen of het bewustzijn te vergroten voor een of andere zaak – maar er bestaan ​​ook mensen met nogal meer sinistere bedoelingen.

Toen ik jonger was, hadden we vaak ‘slaapfeestjes’, waar je met andere kinderen bij een vriend thuis zou blijven. Het is nauwelijks een nieuw fenomeen en blijft populair onder de jeugd van vandaag.

Nu verspreiden alarmerende rapporten in de Verenigde Staten zich echter over een nieuwe internettrend, een die plaatsvindt bij bijvoorbeeld slaapfeestjes, die net zo gevaarlijk klinkt als ronduit dwaas.

“The Hot Water Challenge”
We hebben er niet zo lang geleden over geschreven, maar het lijkt erop dat het ‘spel’ geen tekenen van afnemende populariteit vertoont. Het heet “The Hot Water Challenge” en het kan vaak gaan om een ​​groep die een van hun vrienden verrassen door er kokend water op te gieten. Het moet vanzelfsprekend zijn dat dit het potentieel heeft om ernstige, soms zelfs levensbedreigende brandwonden te veroorzaken.

Er zijn verschillende clips op YouTube van mensen die het spel spelen, die waarbij tieners elkaar uitdagen met betrekking tot wie het kokende water op hun huid kan nemen, of zelfs drinken. Tragisch genoeg lijkt het erop dat de rage bijzonder prominent aanwezig is onder jongere leeftijden.

Sterfgevallen en ernstige verwondingen
In augustus 2017 stierf een 8-jarig meisje in Florida nadat zij kokend water had gedronken. Een 11-jarige jongen werd ook naar het ziekenhuis gebracht nadat zijn vrienden een kruik water over hem hadden gegoten terwijl hij sliep. Een andere tiener kreeg afschuwelijke brandwonden op zijn rug nadat hij aan dezelfde trend meedeed.

Helaas zijn deze gevallen verre van geïsoleerd. Een 15-jarige jongen, Nicholas Conrad, heeft een video op YouTube gepubliceerd waarin hij de brandwonden laat zien die opgelopen zijn nadat zijn vrienden kokend water over hem goten terwijl hij ook sliep.

Nicholas legt in de video uit dat zijn vrienden niet wisten hoe heet het water was. Gelukkig kon hij ontsnappen met “slechts” slechte brandwonden. Het had echter nog erger kunnen zijn. Nicholas onthulde dat de verantwoordelijke jongens niet langer zijn vrienden zijn.

Dit is een uiterst gevaarlijke trend waar alle ouders op moeten letten. Help ons door dit artikel te delen om het bewustzijn van deze alarmerende trend te verspreiden!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending