17-jarige grijpt naar telefoon tijdens rijden: foto’s van crash tonen vreselijke gevolgen
Connect with us

Nieuws

17-jarige grijpt naar telefoon tijdens rijden: foto’s van crash tonen vreselijke gevolgen

Twee en een half miljoen. Dat is hoeveel ongelukken er elk jaar plaats vinden in de Verenigde Staten.

Bijna twee derde (of 64% om precies te zijn), worden veroorzaakt door het gebruik van een telefoon achter het stuur.


In 2014 stierven 3179 mensen in de Verenigde Staten als gevolg van een verstrooide chauffeur die liever bezig was met zijn telefoon in plaats van te focussen op het verkeer.

Dat zijn akelige cijfers. Ene Matt Reeves maakte bijna deel uit van deze cijfers. Maar de toen 17-jarige overleefde de crash met zijn wagen. in september 2016, was hij aan het rijden met de wagen van zijn moeder. Volgens de krant WXYZ Detroit, reikte Matt naar zijn telefoon toen hij achter het stuur zat.

Matt was aan het rijden toen zijn telefoon plots viel, en tussen de pedalen belandde.

Het zou slecht aflopen.

Matt besloot daarop meteen om de telefoon op te rapen. Maar in plaats van eerst langs de kant te gaan met de wagen, maakte hij een domme fout. Hij bleef rijden en tegelijk probeerde hij de telefoon op te rapen.

Dat had hij beter niet gedaan.

“Ik dacht dat ik snel even mijn gsm zou kunnen oprapen, maar voor ik het goed en wel wist was het al te laat,” vertelde Matt aan WXYZ Detroit.


This family is hoping their tragic experience can prevent another similar accident from happening

Publiée par Shareably sur Lundi 3 septembre 2018

Het voertuig voor hem was aan het wachten om een andere richting in te slaan, en Matt botste er frontaal op.

“Ik zag de achterkant van de zwarte wagen en ik herinner me alleen dat ik een zeer zware botsing maakte.”

Het was een vreselijke frontale botsing, maar Matt had geluk. De wagen voor hem werd bestuurd door een verpleegster die snel op Matt afstapte om voor hem te zorgen tot de ziekenwagen ter plaatse was.

Matt had breuken in zijn neus, kaak, schedel en oogkas, alsook een stevige hersenschudding, een verwonde schouder en een diepe gaapwonde in zijn voorhoofd.

Matt zei later dat hij spijt heeft wat hij gedaan heeft en geeft tevens toe dat het veel erger kon zijn afgelopen.

Toen hij besloot om niet op de weg te letten, kon hij iemand gedood hebben.

Bericht van Matts moeder: Schakel je telefoon uit
Op Facebook koos Matts moeder, Linda, ervoor om het verhaal van haar zoon te delen. Ze wil dat meer mensen nadenken over de gevaren van het gebruik van telefoons achter het stuur.

“Leg die verdomde telefoon weg op een plaats waar je niet geneigd bent het te nemen. Matt had geluk. Dit kon helemaal anders zijn afgelopen.”

Help ons nu om deze belangrijke boodschap te DELEN!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending