17-jarige grijpt naar telefoon tijdens rijden: foto’s van crash tonen vreselijke gevolgen
Connect with us

Lifestyle

17-jarige grijpt naar telefoon tijdens rijden: foto’s van crash tonen vreselijke gevolgen

Twee en een half miljoen. Dat is hoeveel ongelukken er elk jaar plaats vinden in de Verenigde Staten.

Bijna twee derde (of 64% om precies te zijn), worden veroorzaakt door het gebruik van een telefoon achter het stuur.

In 2014 stierven 3179 mensen in de Verenigde Staten als gevolg van een verstrooide chauffeur die liever bezig was met zijn telefoon in plaats van te focussen op het verkeer.

Dat zijn akelige cijfers. Ene Matt Reeves maakte bijna deel uit van deze cijfers. Maar de toen 17-jarige overleefde de crash met zijn wagen. in september 2016, was hij aan het rijden met de wagen van zijn moeder. Volgens de krant WXYZ Detroit, reikte Matt naar zijn telefoon toen hij achter het stuur zat.

Matt was aan het rijden toen zijn telefoon plots viel, en tussen de pedalen belandde.

Het zou slecht aflopen.

Matt besloot daarop meteen om de telefoon op te rapen. Maar in plaats van eerst langs de kant te gaan met de wagen, maakte hij een domme fout. Hij bleef rijden en tegelijk probeerde hij de telefoon op te rapen.

Dat had hij beter niet gedaan.

“Ik dacht dat ik snel even mijn gsm zou kunnen oprapen, maar voor ik het goed en wel wist was het al te laat,” vertelde Matt aan WXYZ Detroit.

Het voertuig voor hem was aan het wachten om een andere richting in te slaan, en Matt botste er frontaal op.

“Ik zag de achterkant van de zwarte wagen en ik herinner me alleen dat ik een zeer zware botsing maakte.”

Het was een vreselijke frontale botsing, maar Matt had geluk. De wagen voor hem werd bestuurd door een verpleegster die snel op Matt afstapte om voor hem te zorgen tot de ziekenwagen ter plaatse was.

Matt had breuken in zijn neus, kaak, schedel en oogkas, alsook een stevige hersenschudding, een verwonde schouder en een diepe gaapwonde in zijn voorhoofd.

Matt zei later dat hij spijt heeft wat hij gedaan heeft en geeft tevens toe dat het veel erger kon zijn afgelopen.

Toen hij besloot om niet op de weg te letten, kon hij iemand gedood hebben.

Bericht van Matts moeder: Schakel je telefoon uit
Op Facebook koos Matts moeder, Linda, ervoor om het verhaal van haar zoon te delen. Ze wil dat meer mensen nadenken over de gevaren van het gebruik van telefoons achter het stuur.

“Leg die verdomde telefoon weg op een plaats waar je niet geneigd bent het te nemen. Matt had geluk. Dit kon helemaal anders zijn afgelopen.”

Help ons nu om deze belangrijke boodschap te DELEN!
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending