17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.
Connect with us

Nieuws

17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.

De 17-jarige Alexandra Valoras is een voorbeeldige tiener. Voor de buitenwereld ziet ze eruit alsof ze alles heeft. Ze ziet er gelukkig uit en heeft een mooie toekomst.

Ze was de ster op school, haalde beste resultaten, had heel wat vrienden en werd graag gezien thuis. Echter niemand wist dat de tiener vanbinnen met heel veel angsten en depressie kampte, behalve haar dagboek.


Jammer genoeg werd haar hulp te laat ontdekt.

Het verhaal van Alexandra Valora is spijtig genoeg een van de vele verhalen.

Slechts enkele weken na een leuke skivakantie met haar familie, glipte ze op een koude maandagmorgen in maart uit haar kamer, en verliet ze het huis terwijl iedereen nog lag te slapen.

Alexandra wandelde naar een nabijgelegen brug die over een snelweg hing in het dorpje Grafton, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Wat door het hoofd van de 17-jarige tiener spookte op die eenzame en koude ochtend in maart, zal niemand weten. Alexandra pleegde zelfmoord door van de brug te springen en te pletter te storten.

Haar ouders, Alysia en Dean Valoras panikeerde meteen toen ze het lege bed aantroffen van hun dochter, die ochtend op 19 maart. Hun 17-jarige dochter was altijd zeer verantwoordelijk, ze moest wel een goede reden gehad hebben.

De uren en gingen voorbij, en haar moeder besloot om Alexandra te traceren via de GPS op haar gsm.

Een van de eerste mensen die langs de snelweg arriveerde, was haar vader Dean.

“Ik leunde over de rail en keek naar beneden. Ik zag haar liggen,” vertelde de vader aan Boston Globe.

Zus vindt dagboek op brug
“Ik hoopte dat ze nog warm zou hebben. Begrijp je wat ik bedoel? Maar ze was niet warm, niets. Alle auto’s bleven voorbijrijden. Mijn dochter lag dood langs de weg, niemand merkte iets. En ze was ijskoud.”

Dichtbij de brug, nabij de plek waar ze van had gesprongen, lagen er verschillende spullen van de 17-jarige tiener. Het was haar jongere zus Emily die Alexandra’s spullen had gevonden.

Haar winterschoenen, haar paarse jas. Haar groene waterfles met stickers, en twee dagboeken.

Het telde 200 pagina’s en was een en al wanhoop en zelfbeklag. Alexandra schreef “Je bent kapot”, “je bent lui”, “je bent een mislukking”.

“In alles wat ze deed beleefde ze zoveel plezier, en dat stemt niet overeen met wat er in haar dagboek staat,” zei moeder Alysia.

Niemand kan begrijpen waar Alexandra’s donkere gedachten van kwamen.


“Dit boek is mijn tuin,” schreef ze. “Ik groei niet meer. Er groeit onkruid over me. De bodem is hard.”

Haar woorden waren zo verwarrend en stonden in schril contrast met het meisje die haar ouders kenden. Alexandra had enkele dichte vrienden en spraken vaak met haar ouders.

Al bij al leek ze gelukkig.

Verhoogd zelfmoordcijfer
“Het leek gewoon onmogelijk, maar de realiteit was anders. Want het staat hier in geschreven,” zei Dean.

Zelfmoord onder tieners is een ware epidemie in de Verenigde Staten. Volgens CBS is het zelfmoordcijfer voor meisjes van Alexandra’s leeftijd het hoogst sinds 40 jaar.

Zelfmoord is nu de grootste doodsoorzaak van 15 tot 24-jarige jongens en meisjes.

Nu waarschuwen Alexandra’s ouders openlijk over wat er gebeurd is. Ze zijn wanhopig. Ze geloven dat wanneer ze er publiekelijk over praten, het een positieve invloed kan hebben op tieners die worstelen met zelfmoordgedachten.

Dean en Alaysia werden al meermaals geïnterviewd, en hun leed en pijn trekt aandacht bij mensen om aandacht te hebben voor dit probleem.

“Er zijn vele kinderen zoals haar, ze kampen met iets vreselijks,” zegt Alysia Valoras.

In haar laatste dagboektekst, enkele uren voor haar dood schreef Alexandra dit: “Geef jezelf niet de schuld om de signalen niet te zien. Ik verborg ze zelf omdat ik een reden had. Ik wilde namelijk niet weten hoe groot mijn eigen problemen waren. Dus was het niet de schuld van anderen dat ze de signalen niet zagen.”

Laatste bericht
Deze zomer, een dag nadat de Boston Globe het tragische bericht over Alexandra’s dood had gepubliceerd, ontdekten Dean en Alysia een briefje aan hun deur.

Er stond: “Je woorden in Alexandra’s artikel hebben mijn leven veranderd. Nu weet ik dat er families zijn waar er met kinderen over mentale gezondheid wordt gesproken.”

“Dit zorgt ervoor dat haar dood niet voor niets is geweest,” zegt Alysia. “Ze had zo’n grote impact, en dat doet deugd.”

Jammer genoeg is het geval van Alexandra niet uniek. Het zelfmoordcijfer bij jonge mensen stijgt, en dit is iets wat we nooit mogen aanvaarden als maatschappij.

Elke zelfmoord is er een teveel. Door te schrijven over dit probleem en open te zijn voor dit onderwerp, werken families zoals die van Alexandra uiterst hard om aandacht te schenken aan dit probleem. Dit MOET besproken worden.

Help aub door dit artikel te delen. Het is een klein gebaar, maar elk gebaar telt!


Entertainment

Argentijnse voetbalfans vieren Copa-winst door hun ‘pluspunten’ te laten zien en gaan viral!

Terwijl Europa in de ban was van het EK voetbal, werd in Noord- en Zuid-Amerika even fanatiek genoten van de Copa America. De finale van dit prestigieuze toernooi bracht niet alleen spanning op het veld, maar ook bijzondere momenten in het publiek. De wedstrijd tussen Colombia en Argentinië trok enorme kijkcijfers wereldwijd, en voor velen werd het een onvergetelijke ervaring.

Vrouwelijke Supporters Stelen de Show

In tegenstelling tot de vaak mannelijke dominantie op de tribunes, viel tijdens de Copa America een groot aantal vrouwelijke supporters op. Het publiek bestond uit tal van prachtige Zuid-Amerikaanse dames, die niet alleen hun teams enthousiast aanmoedigden, maar ook de aandacht van de camera’s trokken.


Twee vrouwelijke fans vielen daarbij bijzonder op tijdens de finale. Hun uitbundige viering van de overwinning van Argentinië zorgde voor een opvallend en enigszins controversieel moment. Toen Argentinië tot kampioen werd gekroond, besloten deze dames hun vreugde op een unieke manier te tonen.

Onverwachte Verrassing

In hun enthousiasme trokken de twee dames hun topjes omhoog, waardoor hun “pluspunten” zichtbaar werden voor de televisiekijkers. Terwijl ze sprongen van vreugde, zorgde deze actie voor een extra dimensie van entertainment voor het mannelijk publiek. De dames hadden echter discreet een deel van hun lichaam afgeplakt, wat suggereert dat hun actie vooraf gepland was en bedoeld was om op te vallen zonder alles prijs te geven.

Een Vooraf Bedenk Plan

Het lijkt erop dat de dames dit moment thuis al hadden bedacht en voorbereid. Hun actie was duidelijk bedoeld om de aandacht te trekken en voor wat opwinding te zorgen tijdens de finale. Hoewel sommigen dit wellicht als ongepast beschouwen, zorgde het zeker voor een gespreksonderwerp en extra kijkplezier voor velen.

Grenzen van Wat Mag

Vanwege de regels en normen rond televisiemateriaal konden deze beelden natuurlijk niet op alle platforms worden gedeeld. In plaats daarvan werden de beelden gedeeld via een WhatsApp-kanaal, waar meer vrijheid is om dergelijke content te tonen. Dit laat zien hoe sociale media en digitale kanalen steeds meer worden gebruikt om de grenzen van traditionele media te omzeilen.

Een Viering van Voetbal

Ondanks de controverse blijft het belangrijkste aspect van de finale de geweldige prestatie van het Argentijnse team. Hun overwinning in de Copa America is een belangrijke mijlpaal en werd gevierd door miljoenen fans over de hele wereld. De opwinding en emoties van de wedstrijd werden alleen maar versterkt door de unieke bijdragen van de supporters.


De Copa America: Meer dan Alleen Voetbal

De Copa America is niet alleen een toernooi waar het draait om voetbal; het is ook een culturele viering. Supporters van verschillende landen komen samen om hun passie voor de sport te tonen, en de finale biedt een platform voor onvergetelijke momenten zowel op als naast het veld.

Historie en Betekenis

De Copa America, het oudste internationale continentale voetbaltoernooi ter wereld, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1916. Het toernooi heeft talloze legendes voortgebracht en biedt een podium voor de beste spelers van Zuid-Amerika om hun vaardigheden te tonen. Voor landen als Argentinië en Brazilië is winnen van de Copa America een bron van nationale trots.

De Weg naar de Finale

Argentinië en Colombia hebben beiden een indrukwekkend parcours afgelegd naar de finale. Argentinië, geleid door sterspeler Lionel Messi, wist in de groepsfase en de daaropvolgende rondes een aantal zware wedstrijden te winnen. Colombia toonde eveneens veerkracht en vastberadenheid, wat hun plaats in de finale meer dan verdiend maakte.

Lionel Messi: Een Leiderschap Geëtst in de Geschiedenis

De rol van Lionel Messi in de overwinning van Argentinië kan niet genoeg worden benadrukt. Messi, vaak beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden, heeft met deze overwinning een cruciale bijdrage geleverd aan zijn land. Voor Messi persoonlijk is dit toernooi een kroon op zijn carrière, na vele jaren van nationale en internationale competitie.

Reacties en Impact

De reacties op de finale en de festiviteiten eromheen waren gemengd. Terwijl sommigen de actie van de vrouwelijke supporters als ongepast beschouwden, zagen anderen het als een uiting van vreugde en enthousiasme. Het toont aan hoe voetbal mensen kan verenigen, maar ook kan leiden tot uiteenlopende meningen en emoties.

Sociale Media en Publieke Reactie

De beelden van de juichende dames gingen snel viraal op sociale media, wat leidde tot een stortvloed aan reacties van gebruikers over de hele wereld. Dit laat zien hoe momenten van vreugde en spontane acties een wereldwijde impact kunnen hebben in het digitale tijdperk. De betrokkenheid van fans via sociale media benadrukt ook de veranderende dynamiek van hoe sportevenementen worden beleefd en gedeeld.

Kritische Blik

Er waren ook kritische geluiden, vooral vanuit conservatieve hoeken die vonden dat zulke acties afleiden van de sportieve prestaties en de focus moeten blijven op het spel en de prestaties van de atleten. Deze kritiek roept belangrijke vragen op over de balans tussen entertainment en respect binnen de sportwereld.

Conclusie

De Copa America 2024 finale tussen Argentinië en Colombia was een evenement dat bol stond van de spanning en emoties. Naast het voetbal leverden ook de fans een memorabele bijdrage aan de beleving van het toernooi. De actie van de vrouwelijke supporters zorgde voor extra opschudding en onderstreepte hoe onverwachte momenten kunnen bijdragen aan de rijke tapijt van verhalen die sportevenementen creëren.

Deze editie van de Copa America zal herinnerd worden om de geweldige prestatie van het Argentijnse team, de leiding van Lionel Messi, en de onvergetelijke bijdragen van de supporters. Het is een herinnering aan hoe sport mensen bij elkaar brengt en zorgt voor momenten van gedeelde vreugde en viering. De finale was meer dan een wedstrijd; het was een viering van cultuur, passie en de menselijke geest.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Dit is het perfecte vrouwenlichaam per land – wat vind je van Nederland?

Schoonheid is een concept dat net zo divers en uniek is als de talrijke culturen die het definiëren. Deze variatie in schoonheidsnormen werd in 2014 op een indrukwekkende en inzichtelijke manier geïllustreerd door een simpel, maar krachtig experiment van journaliste Esther Honig.


Zij stuurde haar eigen portretfoto naar grafische ontwerpers over de hele wereld met een simpele opdracht: “Maak mij mooi.” Dit fascinerende project bracht de subjectieve en cultureel bepaalde aard van schoonheid aan het licht, en onthulde de diepgaande invloed van culturele en maatschappelijke verwachtingen op onze perceptie van schoonheid.

Schoonheid

Het experiment van Honig werd snel een virale sensatie en inspireerde anderen om het concept verder te verkennen. Personen zoals Priscilla Yuki Wilson, een vrouw van gemengde afkomst, en Marie Southward, die een plus-size perspectief introduceerde, namen de uitdaging aan.

Hun deelname verrijkte het debat over inclusiviteit binnen de schoonheidsnormen, waardoor een bredere discussie over universele versus lokale schoonheidsstandaarden ontstond.

Het project kreeg nog een extra dimensie toen OnlineDoctor.SuperDrug.com, in samenwerking met het contentmarketingbureau Fractl, een vergelijkbaar initiatief lanceerde door een stockfoto van een vrouw in ondergoed naar ontwerpers in 18 verschillende landen te sturen, met de vraag deze aan te passen aan de lokale schoonheidsstandaarden.

Interpretaties

De uitkomsten van deze experimenten waren verbazingwekkend divers en toonden duidelijk de variatie in schoonheidsnormen wereldwijd:

Filippijnen:

De aanpassingen benadrukten een voorkeur voor een slank figuur en donker haar, wat reflecteert hoe lichamelijke vorm en haarkleur cultureel bepaalde schoonheidskenmerken kunnen zijn in de Aziatische regio.


Verenigde Staten:

Kenmerkend waren de dijbeenopening, een plattere buik, en een sterk bewerkt gezicht, wat de nadruk legt op de hoge waarde die wordt gehecht aan jeugd en slankheid in de Amerikaanse schoonheidsindustrie.

China:

Dit land leverde de meest drastische veranderingen op, waarbij het gewicht van het model aanzienlijk werd verminderd en grote aanpassingen werden gedaan aan het gezicht en de algehele uitstraling, wat de extreme schoonheidsnormen daar onderstreept.

Colombia en Spanje:

Beiden behielden een ronder figuur, wat kan wijzen op een meer ontspannen houding ten opzichte van de lichaamsvorm en een waardering voor vollere vormen.

Italië:

Net als China toonde Italië een voorkeur voor extreme slankheid, weerspiegelend de invloed van mode- en ontwerpstandaarden die vaak uit deze regio komen.

Nederland:

De aanpassingen omvatten lichter haar en dunnere benen, wat kan duiden op een regionale voorkeur voor lichtheid en slankheid.

Elk van deze voorbeelden toont aan dat wat als mooi wordt beschouwd enorm kan variëren afhankelijk van geografische en culturele contexten.

Diversiteit

Deze reeks afbeeldingen benadrukt de subjectieve en vaak tegenstrijdige natuur van schoonheidsnormen wereldwijd. Wat in het ene land als hoogst aantrekkelijk wordt gezien, kan in een ander land minder begeerd zijn.

Deze visuele representaties bevestigen dat schoonheidsnormen dynamisch zijn en sterk worden beïnvloed door lokale culturen, sociale normen en zelfs economische factoren.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Weerplaza: hier kan het lokaal meer dan 40 graden worden

Het weer valt in Nederland niet bepaald mee. Hoewel er een snikhete zomer werd voorspeld, is dat tot nu toe nog niet echt uitgekomen. In het vakantie-weerbericht van Weerplaza vertelt Jeroen Elfering hoe het er momenteel in andere landen voorstaat.

Italië

Het verbaast je vast niets, maar in het zuiden van Europa is het schitterend zomerweer. Aan het Gardameer in Italië is het heerlijk vertoeven.
Vakantiegangers kunnen daar momenteel genieten van temperaturen van dertig graden en meer. De komende dagen blijft dat ook zo, met af en toe een bui. Vorig jaar was het daar wel anders, toen er hagelstenen van wel tien centimer in omtrek vielen.

Spanje

Nederlanders die in Spanje vertoeven, verkeren in een intense hittegolf. Weerplaza laat een kaart zien waarop te zien is hoe heet het daar momenteel is.
In de hoofdstad Madrid hebben inwoners momenteel te maken met temperaturen van 34 graden. Donderdag is het daar code rood. De temperatuur knalt dan door naar de 39 graden. Op vrijdag wordt dat zelfs 40 graden en dat is bloedheet.
weerplazaWeer Nederland

En wat kunnen we deze week in Nederland verwachten? Vandaag valt het allemaal niet mee. Weeronline meldt dat het vandaag tussen de 19 en 21 graden wordt.
Morgen gaat de zon iets meer schijnen en loopt de temperatuur op tot zo’n 24 graden. Aanstaande donderdag en vrijdag wordt het beter.
Op donderdag wordt het 23 graden in het noordwesten en 27 in het zuidoosten. Op de stranden is het 21 tot 23 graden.
Op de laatste dag van de week zijn er flinke perioden met zon. Het is ook warm en de temperatuur stijgt naar 25 tot 27 graden in het noorden en westen en naar 28 tot 30 graden elders. In Limburg, het oosten van Brabant en de Achterhoek kan het lokaal 31 graden worden.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending