17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.
Connect with us

Nieuws

17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.

De 17-jarige Alexandra Valoras is een voorbeeldige tiener. Voor de buitenwereld ziet ze eruit alsof ze alles heeft. Ze ziet er gelukkig uit en heeft een mooie toekomst.

Ze was de ster op school, haalde beste resultaten, had heel wat vrienden en werd graag gezien thuis. Echter niemand wist dat de tiener vanbinnen met heel veel angsten en depressie kampte, behalve haar dagboek.

Jammer genoeg werd haar hulp te laat ontdekt.

Het verhaal van Alexandra Valora is spijtig genoeg een van de vele verhalen.

Slechts enkele weken na een leuke skivakantie met haar familie, glipte ze op een koude maandagmorgen in maart uit haar kamer, en verliet ze het huis terwijl iedereen nog lag te slapen.

Alexandra wandelde naar een nabijgelegen brug die over een snelweg hing in het dorpje Grafton, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Wat door het hoofd van de 17-jarige tiener spookte op die eenzame en koude ochtend in maart, zal niemand weten. Alexandra pleegde zelfmoord door van de brug te springen en te pletter te storten.

Haar ouders, Alysia en Dean Valoras panikeerde meteen toen ze het lege bed aantroffen van hun dochter, die ochtend op 19 maart. Hun 17-jarige dochter was altijd zeer verantwoordelijk, ze moest wel een goede reden gehad hebben.

De uren en gingen voorbij, en haar moeder besloot om Alexandra te traceren via de GPS op haar gsm.

Een van de eerste mensen die langs de snelweg arriveerde, was haar vader Dean.

“Ik leunde over de rail en keek naar beneden. Ik zag haar liggen,” vertelde de vader aan Boston Globe.

Zus vindt dagboek op brug
“Ik hoopte dat ze nog warm zou hebben. Begrijp je wat ik bedoel? Maar ze was niet warm, niets. Alle auto’s bleven voorbijrijden. Mijn dochter lag dood langs de weg, niemand merkte iets. En ze was ijskoud.”

Dichtbij de brug, nabij de plek waar ze van had gesprongen, lagen er verschillende spullen van de 17-jarige tiener. Het was haar jongere zus Emily die Alexandra’s spullen had gevonden.

Haar winterschoenen, haar paarse jas. Haar groene waterfles met stickers, en twee dagboeken.

Het telde 200 pagina’s en was een en al wanhoop en zelfbeklag. Alexandra schreef “Je bent kapot”, “je bent lui”, “je bent een mislukking”.

“In alles wat ze deed beleefde ze zoveel plezier, en dat stemt niet overeen met wat er in haar dagboek staat,” zei moeder Alysia.

Niemand kan begrijpen waar Alexandra’s donkere gedachten van kwamen.

“Dit boek is mijn tuin,” schreef ze. “Ik groei niet meer. Er groeit onkruid over me. De bodem is hard.”

Haar woorden waren zo verwarrend en stonden in schril contrast met het meisje die haar ouders kenden. Alexandra had enkele dichte vrienden en spraken vaak met haar ouders.

Al bij al leek ze gelukkig.

Verhoogd zelfmoordcijfer
“Het leek gewoon onmogelijk, maar de realiteit was anders. Want het staat hier in geschreven,” zei Dean.

Zelfmoord onder tieners is een ware epidemie in de Verenigde Staten. Volgens CBS is het zelfmoordcijfer voor meisjes van Alexandra’s leeftijd het hoogst sinds 40 jaar.

Zelfmoord is nu de grootste doodsoorzaak van 15 tot 24-jarige jongens en meisjes.

Nu waarschuwen Alexandra’s ouders openlijk over wat er gebeurd is. Ze zijn wanhopig. Ze geloven dat wanneer ze er publiekelijk over praten, het een positieve invloed kan hebben op tieners die worstelen met zelfmoordgedachten.

Dean en Alaysia werden al meermaals geïnterviewd, en hun leed en pijn trekt aandacht bij mensen om aandacht te hebben voor dit probleem.

“Er zijn vele kinderen zoals haar, ze kampen met iets vreselijks,” zegt Alysia Valoras.

In haar laatste dagboektekst, enkele uren voor haar dood schreef Alexandra dit: “Geef jezelf niet de schuld om de signalen niet te zien. Ik verborg ze zelf omdat ik een reden had. Ik wilde namelijk niet weten hoe groot mijn eigen problemen waren. Dus was het niet de schuld van anderen dat ze de signalen niet zagen.”

Laatste bericht
Deze zomer, een dag nadat de Boston Globe het tragische bericht over Alexandra’s dood had gepubliceerd, ontdekten Dean en Alysia een briefje aan hun deur.

Er stond: “Je woorden in Alexandra’s artikel hebben mijn leven veranderd. Nu weet ik dat er families zijn waar er met kinderen over mentale gezondheid wordt gesproken.”

“Dit zorgt ervoor dat haar dood niet voor niets is geweest,” zegt Alysia. “Ze had zo’n grote impact, en dat doet deugd.”

Jammer genoeg is het geval van Alexandra niet uniek. Het zelfmoordcijfer bij jonge mensen stijgt, en dit is iets wat we nooit mogen aanvaarden als maatschappij.

Elke zelfmoord is er een teveel. Door te schrijven over dit probleem en open te zijn voor dit onderwerp, werken families zoals die van Alexandra uiterst hard om aandacht te schenken aan dit probleem. Dit MOET besproken worden.

Help aub door dit artikel te delen. Het is een klein gebaar, maar elk gebaar telt!

Nieuws

Meisje (13) loopt zware brandwonden op na gebruik telefoon tijdens opladen

Ik denk dat elke ouder het ermee eens zou zijn dat het beschermen van onze kinderen prioriteit nummer één, twee, drie, vier en vijf wordt vanaf het moment dat ze ter wereld komen.

Het idee alleen al van z1ekte of letsel bij onze kleintjes is vaak ondenkbaar, daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ze buiten gevaar blijven. Het is niet eens iets waar de meesten van ons veel tijd aan besteden om over na te denken, eerder een instinct dat vanaf het allereerste moment dat we onze zoon of dochter zien, in werking treedt.

Helaas heeft de wereld maar al te vaak andere plannen, en zelfs bij het uitoefenen van de meest waterdichte zorgvuldigheid kunnen dingen fout gaan en zullen ze onvermijdelijk fout gaan.

De meeste moeders en vaders zullen vrezen voor de dag dat er iets gebeurt dat ze niet kunnen stoppen, vooral als het een ongeval of beproeving is die ze niet hadden kunnen voorzien.

Jackie Fedro weet daar wel het een en ander van. Het @ngstaanjagende verhaal van haar dochter vond misschien plaats in 2016, maar we denken dat het vandaag de dag nog steeds het delen waard is.

Volgens BuzzFeed besloot Jackie dat 2016 het jaar was waarin haar dochter Gabbie – destijds 13 jaar oud – haar eigen mobiele telefoon kon krijgen. Voor Kerstmis kreeg Gabbie een LG d500 cadeau.

“Een van de redenen waarom we eindelijk toegaven en haar een mobiele telefoon kochten, is zodat we meer contact met haar kunnen houden met haar gekke trainingschema,” legde Jackie uit aan BuzzFeed.

Toch volgde er een nachtmerrie die geen van hen had kunnen verwachten. Gabbie gebruikte op een dag haar mobiele telefoon in haar kamer toen Jackie haar hoorde schreeuwen.

“Ze kwam naar beneden gerend nadat het [gebeurde] en greep naar haar nek,” herinnerde Jackie zich. “Ze had zo’n pijn dat ze hysterisch schreeuwde.”

“Het is het ergste gevoel ter wereld als moeder om je kind in pijn te zien schreeuwen en geen idee te hebben hoe je haar kunt helpen. Het duurde bij haar wel vijf minuten voordat ze ons kon vertellen wat er was gebeurd.”

Gabbie vertelde haar moeder dat ze haar telefoon had gebruikt terwijl deze was aangesloten op de lader. De 13-jarige kreeg een elektrische schok, waarvan de stroom via de oplaadkabel, door haar telefoon en in haar metalen ketting liep, waardoor ze br@ndwonden aan haar nek opliep.

Jackie vertelde BuzzFeed: “Ze liep pijnlijke tweedegraads br@ndwonden op en zal nu een litteken rond haar nek hebben.” Over het verontrustende incident sprak Jackie andere ouders aan om de gevaren van mobiele telefoons te overwegen die niet breed worden besproken of zelfs bekend zijn.

“Met zoveel kinderen die tegenwoordig telefoons gebruiken, moeten ouders worden gewaarschuwd voor de schade die ze kunnen veroorzaken,” zei Jackie.

Hoe @ngstaanjagend! Heb je ooit zoiets eerder gehoord? Ik zeker niet.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw verliest benen na gebruik dagelijks product – nu deelt ze haar verhaal

Lauren Wasser is een Californisch model dat in 2012 haar rechterbeen verloor door de meest ongewone reden die ik ooit heb gehoord.

De meesten van ons kunnen zich niet voorstellen hoe een hygiëneproduct tot een nachtmerrie kan leiden en je leven voorgoed kan veranderen. En Lauren’s nachtmerrie is nog niet voorbij. Onlangs moesten artsen haar andere been ge@mputeren. Nu is Lauren vastbesloten dat geen enkele andere vrouw hetzelfde zou moeten doormaken als zij, en waarschuwt ze voor de gevaren van een alledaags product.

Lauren Wasser is een Californisch model dat in 2012 naar het ziekenhuis ging met griepverschijnselen. Het bleek dat ze niet leed aan griep, maar aan het toxischeshocksyndroom veroorzaakt door bacteriële toxines.

De oorzaak van de infectie? Een tampon. Het gebruik van tampons, vooral als ze gedurende vele uren worden achtergelaten, kan een infectie veroorzaken die leidt tot wat bekend staat als toxischeshocksyndroom of TTS.

De TTS liet Lauren meer dan een week in coma, en bij het ontwaken moesten ze een been ge@mputeren vanwege de infectie. Ze was 24 jaar oud. Sindsdien heeft Lauren slechts één levensdoel gehad: ervoor zorgen dat niemand anders ooit door moet maken wat zij heeft meegemaakt.

Niemand anders zou dit moeten meemaken “Over een paar maanden zal mijn andere been onvermijdelijk moeten worden ge@mputeerd. Daar kan ik niets aan doen. Maar wat ik wel kan doen, is ervoor zorgen dat dit anderen niet overkomt,” vertelt Lauren aan The Daily Mail.

Lauren is een moeilijke juridische strijd begonnen tegen Kotex Natural Balance, het merk tampons dat ervoor zorgde dat ze zo ernstig reageerde. “Gezien de vagina het meest absorberende deel van het lichaam van een vrouw is en een toegangspoort tot veel van onze vitale organen, is het cruciaal dat consumenten weten wat er werkelijk met hen kan gebeuren,” schrijft Lauren in InStyle.

Helaas moest Lauren onlangs haar andere been @mputeren. Zodra ze de operatiekamer verliet, plaatste het model een foto op haar sociale media-accounts met Paralympisch atlete Amy Purdy, die ook haar benen heeft ge@mputeerd, en schreef het volgende bericht: “Het leven staat op het punt weer heel anders te worden! Toch ben ik in goede spirits en klaar voor mijn volgende hoofdstuk. ???‍♀️??‍♂️ // foto door mijn liefde @camraface“

Deze moedige meid heeft al mijn respect. Blijf vechten, met kracht en optimisme. Lauren blijft vechten niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, zodat niemand anders hoeft mee te maken wat zij heeft meegemaakt.

Deel alsjeblieft het verhaal van Lauren zodat alle vrouwen op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren van tampons.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oudere vrouw die prins Harry ontm**gde doet boekje open – maak kennis met Sasha Walpole

Het boek ‘Spare’ van Prins Harry werd een onmiddellijk succes toen het op 10 januari uitkwam. Er is nu ongeveer een maand verstreken sinds de release, het stof is neergedaald. Natuurlijk, als iemand dacht dat het een vredesaanbod zou zijn aan zijn familieleden, hadden ze het flink mis.

Harry

De kloof tussen Harry en de Britse Koninklijke Familie lijkt zelfs erger te zijn dan voor ‘Spare’ in de schappen kwam. Toch is een ding waar de fans van Harry blij mee zijn het enorme aantal verhalen over zijn privéleven – inclusief hoe hij zijn maagdelijkheid verloor – dat hij in zijn memoires heeft geschreven.

Harry schreef in detail over hoe hij zijn maagdelijkheid verloor in een veld achter een pub op 17-jarige leeftijd met een “oudere vrouw”. Hij heeft nooit specifiek haar identiteit onthuld, en daardoor zijn er geruchten ontstaan.

Toen, slechts enkele dagen geleden, kwam er eindelijk een dame naar voren. Haar naam is Sasha Walpole – en nu heeft ze gekozen om meer intieme details te delen over wat er gebeurde op Harry’s grote nacht.

Harry

Prins Harry en Meghan Markle staan al jaren in de schijnwerpers. Toen ze de Koninklijke Familie verlieten, waren de fans van de monarchie verdeeld in tweeën. Sommigen vonden dat het paar precies moest kunnen doen wat ze wilden en niet “gedwongen” moesten worden om binnen de koninklijke sfeer te blijven tegen hun wil. Anderen betoogden dat Harry zijn leven had moeten wijden aan het dienen van de kroon.

Prins Harry & Meghan Markle’s breuk met de royals

Toen Harry en Meghan zich vestigden in hun nieuwe leven in de VS, waren bepaalde leden van de Koninklijke Familie van mening dat Harry een fout had gemaakt. Dat geldt naar verluidt ook voor Prins William, wiens eigen bedenkingen ten opzichte van zijn broer verder teruggaan dan Harry’s verhuizing over de Atlantische Oceaan.

Harry

In de documentaire uit 2019 ‘Kate v. Meghan: Princesses at War?’, beweerde de koninklijke expert Katie Nicholl dat William niet erg blij was met de relatie van Harry en Meghan voorafgaand aan hun huwelijk in 2018. Wat Harry betreft, werd gezegd dat hij vond dat zijn oudere broer niet genoeg deed om Meghan in de Koninklijke Familie op te nemen.

Harry

“William maakte zich nogal zorgen dat de relatie zo snel vorderde. En dicht bij Harry zijnde, waarschijnlijk de enige persoon die dicht genoeg bij Harry stond om te zeggen, ‘Dit lijkt snel te gaan, weet je het zeker?’” zei Nicholl.

Ze vervolgde: “Ik denk dat wat bedoeld was als goedbedoeld broederlijk advies, Harry gewoon irriteerde. Harry is enorm beschermend over Meghan. Hij zag dat als kritiek. Hij interpreteerde dat als zijn broer die niet echt achter dit huwelijk, deze unie stond, en ik denk niet dat het sindsdien ooit goed is geweest.”

Harry

Natuurlijk verbeterden de zaken niet toen Harry & Meghan verschenen in het inmiddels beruchte Oprah Winfrey-interview. Het paar beschuldigde een niet nader genoemd lid van de koninklijke familie van het in twijfel trekken van de mogelijke huidskleur van hun zoon Archie. Daarnaast beweerde Meghan dat ze geen hulp kreeg van de royals met betrekking tot haar afnemende geestelijke gezondheid.

Harry en Meghan Markle zijn zeer uitgesproken geweest over wat ze denken van de Koninklijke Familie sinds het Oprah-interview in 2020. Harry’s onthullingen in ‘Spare’ boek In december, met de release van hun nieuwe Netflix-documentaireserie, bleven ze hun teleurstelling uiten over hun koninklijke leven.

Een terugkerend thema is dat Harry het gevoel had dat niemand Meghan welkom heette in de Koninklijke Familie. Inderdaad, de hertogin heeft toegegeven zich enigszins buitengesloten te voelen.

Sasha Walpole heeft zich geïdentificeerd als de “oudere vrouw” met wie Prins Harry voor het eerst intiem was.

Na de publicatie van Harry’s onthullende boek voelde Sasha de noodzaak om haar vader te vertellen dat zij de persoon was. In een interview met The Sun deelde ze details over hun tijd samen en de omstandigheden rondom het verlies van Harry’s maagdelijkheid bij de Vine Tree Inn in Wiltshire.

Harry

Sasha beschreef de gebeurtenis als een vluchtige, gepassioneerde ontmoeting tussen vrienden. Ze vertelde dat ze beiden dronken waren en dat het gebeurde na het roken van een sigaret. De ontmoeting duurde ongeveer vijf minuten, en achteraf realiseerde ze zich dat het waarschijnlijk duidelijker was dan ze dacht, aangezien vrienden haar desorganisatie opmerkten toen ze terugkeerde.

Harry

Sasha, die slechts een paar jaar ouder is dan Harry en werkte bij de stallen van Highgrove House, gaf toe dat zij en Harry “maatjes” waren en elkaar ongeveer twee jaar kenden. Na die nacht, waarin ze tequila en sambuca dronken voor Sasha’s verjaardag, hebben ze nooit meer met elkaar gesproken.

Sasha uitte haar ongemak over de gedetailleerde manier waarop Harry over de gebeurtenis schreef in zijn boek, en zei dat het haar privacy schaadde. Ze vond het onnodig dat hij zoveel details deelde en gaf aan dat ze liever had dat het niet in het boek stond, omdat het nu voor ongemakkelijke situaties zorgt.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending