17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.
Connect with us

Nieuws

17-jarige pleegt zelfmoord na haar skivakantie. Maar wanneer haar vader haar dagboek vindt zakt hij in elkaar.

De 17-jarige Alexandra Valoras is een voorbeeldige tiener. Voor de buitenwereld ziet ze eruit alsof ze alles heeft. Ze ziet er gelukkig uit en heeft een mooie toekomst.

Ze was de ster op school, haalde beste resultaten, had heel wat vrienden en werd graag gezien thuis. Echter niemand wist dat de tiener vanbinnen met heel veel angsten en depressie kampte, behalve haar dagboek.

Jammer genoeg werd haar hulp te laat ontdekt.

Het verhaal van Alexandra Valora is spijtig genoeg een van de vele verhalen.

Slechts enkele weken na een leuke skivakantie met haar familie, glipte ze op een koude maandagmorgen in maart uit haar kamer, en verliet ze het huis terwijl iedereen nog lag te slapen.

Alexandra wandelde naar een nabijgelegen brug die over een snelweg hing in het dorpje Grafton, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Wat door het hoofd van de 17-jarige tiener spookte op die eenzame en koude ochtend in maart, zal niemand weten. Alexandra pleegde zelfmoord door van de brug te springen en te pletter te storten.

Haar ouders, Alysia en Dean Valoras panikeerde meteen toen ze het lege bed aantroffen van hun dochter, die ochtend op 19 maart. Hun 17-jarige dochter was altijd zeer verantwoordelijk, ze moest wel een goede reden gehad hebben.

De uren en gingen voorbij, en haar moeder besloot om Alexandra te traceren via de GPS op haar gsm.

Een van de eerste mensen die langs de snelweg arriveerde, was haar vader Dean.

“Ik leunde over de rail en keek naar beneden. Ik zag haar liggen,” vertelde de vader aan Boston Globe.

Zus vindt dagboek op brug
“Ik hoopte dat ze nog warm zou hebben. Begrijp je wat ik bedoel? Maar ze was niet warm, niets. Alle auto’s bleven voorbijrijden. Mijn dochter lag dood langs de weg, niemand merkte iets. En ze was ijskoud.”

Dichtbij de brug, nabij de plek waar ze van had gesprongen, lagen er verschillende spullen van de 17-jarige tiener. Het was haar jongere zus Emily die Alexandra’s spullen had gevonden.

Haar winterschoenen, haar paarse jas. Haar groene waterfles met stickers, en twee dagboeken.

Het telde 200 pagina’s en was een en al wanhoop en zelfbeklag. Alexandra schreef “Je bent kapot”, “je bent lui”, “je bent een mislukking”.

“In alles wat ze deed beleefde ze zoveel plezier, en dat stemt niet overeen met wat er in haar dagboek staat,” zei moeder Alysia.

Niemand kan begrijpen waar Alexandra’s donkere gedachten van kwamen.

“Dit boek is mijn tuin,” schreef ze. “Ik groei niet meer. Er groeit onkruid over me. De bodem is hard.”

Haar woorden waren zo verwarrend en stonden in schril contrast met het meisje die haar ouders kenden. Alexandra had enkele dichte vrienden en spraken vaak met haar ouders.

Al bij al leek ze gelukkig.

Verhoogd zelfmoordcijfer
“Het leek gewoon onmogelijk, maar de realiteit was anders. Want het staat hier in geschreven,” zei Dean.

Zelfmoord onder tieners is een ware epidemie in de Verenigde Staten. Volgens CBS is het zelfmoordcijfer voor meisjes van Alexandra’s leeftijd het hoogst sinds 40 jaar.

Zelfmoord is nu de grootste doodsoorzaak van 15 tot 24-jarige jongens en meisjes.

Nu waarschuwen Alexandra’s ouders openlijk over wat er gebeurd is. Ze zijn wanhopig. Ze geloven dat wanneer ze er publiekelijk over praten, het een positieve invloed kan hebben op tieners die worstelen met zelfmoordgedachten.

Dean en Alaysia werden al meermaals geïnterviewd, en hun leed en pijn trekt aandacht bij mensen om aandacht te hebben voor dit probleem.

“Er zijn vele kinderen zoals haar, ze kampen met iets vreselijks,” zegt Alysia Valoras.

In haar laatste dagboektekst, enkele uren voor haar dood schreef Alexandra dit: “Geef jezelf niet de schuld om de signalen niet te zien. Ik verborg ze zelf omdat ik een reden had. Ik wilde namelijk niet weten hoe groot mijn eigen problemen waren. Dus was het niet de schuld van anderen dat ze de signalen niet zagen.”

Laatste bericht
Deze zomer, een dag nadat de Boston Globe het tragische bericht over Alexandra’s dood had gepubliceerd, ontdekten Dean en Alysia een briefje aan hun deur.

Er stond: “Je woorden in Alexandra’s artikel hebben mijn leven veranderd. Nu weet ik dat er families zijn waar er met kinderen over mentale gezondheid wordt gesproken.”

“Dit zorgt ervoor dat haar dood niet voor niets is geweest,” zegt Alysia. “Ze had zo’n grote impact, en dat doet deugd.”

Jammer genoeg is het geval van Alexandra niet uniek. Het zelfmoordcijfer bij jonge mensen stijgt, en dit is iets wat we nooit mogen aanvaarden als maatschappij.

Elke zelfmoord is er een teveel. Door te schrijven over dit probleem en open te zijn voor dit onderwerp, werken families zoals die van Alexandra uiterst hard om aandacht te schenken aan dit probleem. Dit MOET besproken worden.

Help aub door dit artikel te delen. Het is een klein gebaar, maar elk gebaar telt!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Arrestatieteam gaat Erasmus MC binnen na schietpartij, massale politie-inzet in Rotterdam

In het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam heeft een schietincident plaatsgevonden, zo meldt de politie. Tevens is er geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, dat ongeveer 1,5 kilometer verderop ligt.

Er zijn twee personen gewond geraakt, maar verdere details over hun verwondingen zijn op dit moment onbekend.

Volgens Rijnmond is een arrestatieteam het ziekenhuis binnengegaan. Het team is bezig met het controleren van alle kantoren, en mensen worden verzocht het gebouw te verlaten. Of het hele ziekenhuis ontruimd wordt, is nog niet bevestigd.

De vermoedelijke schutter, die bij beide incidenten betrokken lijkt te zijn, is gekleed in gevechtskleding en zou mogelijk een vluchtpoging hebben gedaan op een motor. De politie vermeldt dat hij bewapend is met een handvuurwapen.

De man wordt beschreven als lang, met zwart haar en rond de midden 20. Hij draagt een rugzak en een koptelefoon. De politie roept op om bij het zien van de man direct 112 te bellen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Is dit het einde van Mobicep’s carrière? Schokkend incident op camera vastgelegd!

In een schokkend voorval dat de fitnesswereld in Nederland deed opschudden, ging de bekende influencer en bodybuilder Mobicep door het lint in zijn eigen sportschool. Video’s van het incident circuleren op sociale media en laten een duidelijk geagiteerde Mobicep zien die apparaten vernielt en zich overduidelijk agressief gedraagt.

Wie is Mobicep?

Mobicep is meer dan alleen een bodybuilder; hij is een prominent figuur in de fitnessgemeenschap, vooral in Nederland. Met een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media heeft hij een grote schare volgers die zijn fitnessreis en levensstijl op de voet volgen. Naast zijn invloed in de fitnesswereld heeft Mobicep ook zijn eigen supplementenmerk, MB Nutrition.

Wat gebeurde er?

Op de bewuste dag betrad Mobicep zijn sportschool en, volgens ooggetuigen, leek er in eerste instantie niets aan de hand. Maar al snel veranderde zijn houding. Zonder duidelijke aanleiding begon hij apparatuur te vernielen. Dumbbells werden met kracht op de grond gegooid, machines werden omgestoten en in sommige video’s was te zien hoe hij schreeuwde en duidelijk gefrustreerd was.

De reden voor deze plotselinge uitbarsting van woede is nog onbekend.

Reacties en gevolgen

De beelden van het incident veroorzaakten een storm van reacties op sociale media. Velen waren in shock door het gedrag van iemand die vaak wordt gezien als een rolmodel binnen de fitnessgemeenschap.

Het incident roept ook vragen op over de toekomst van MB Nutrition. De associatie met een dergelijke openbare uitbarsting kan gevolgen hebben voor het merkimago.

Slotwoord

Het is duidelijk dat iedereen, ongeacht hun status of bekendheid, menselijk is en fouten kan maken. De uitdaging voor Mobicep zal nu zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties, de schade te herstellen en, indien nodig, hulp te zoeken.

Bron: YouTube

Doorgaan met lezen

BNers

Marco Borsato krijgt nekschot: ‘Vervolgd wegens ontucht met minderjarige’

Marco Borsato zal toch worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van een indertijd minderjarig meisje. Dat maakte het OM woensdag bekend.

 

De inmiddels 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte tegen de zanger. Marco Borsato wordt ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Hij zou het slachtoffer onzedelijk hebben betast. De Telegraaf meldt dat er nog geen zittingsdatum is vastgelegd.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou de zanger zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

De vrouw onthulde dat Marco indertijd aan haar billen en borsten zat. En ook onder haar rokje gleed en tussen haar benen greep. De feiten vonden plaats tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin stond het misbruik uitgebreid beschreven.

De moeder was werkzaam voor de zanger en sprak hem hierover aan op 4 juli 2019. Uiteindelijk deed de moeder ook melding bij de politie. Haar dochter was toen mentaal nog niet in staat om officieel aangifte te doen.

Omdat Marco voor haar een vertrouwenspersoon was, durfde ze de zanger niet meteen terecht te wijzen.

Ze was immers haar vader al verloren en nu vreesde ze ook om Marco kwijt te raken. Pas na enkele sessies met de psychologe durfde ze dan toch aangifte te doen.

Volgens zijn advocaat is Marco Borsato heel teleurgesteld met de beslissing van het OM tot vervolging. Hij zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die zijn aangifte van laster en smaad staven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending