18-jarige jongen veroorzaakt ongeluk waarbij een jonge vrouw omkomt – Het kaartje dat de politie in haar hand aantrof, maakt iedereen aan het huilen
Connect with us

Nieuws

18-jarige jongen veroorzaakt ongeluk waarbij een jonge vrouw omkomt – Het kaartje dat de politie in haar hand aantrof, maakt iedereen aan het huilen

Dit ontroerende verhaal van een verstandige en verantwoordelijke jonge vrouw laat velen met een brok in hun keel achter. Ze gehoorzaamde altijd haar moeder en dronk nooit als ze na feestjes moest rijden.


Helaas eindigt dit verhaal tragisch, terwijl dat helemaal niet had gehoeven. Daarom is het van groot belang dat jonge automobilisten dit lezen. We willen met dit verhaal benadrukken hoe essentieel dit onderwerp is en hoe vaak soortgelijke situaties zich voordoen. De boodschap van dit verhaal is uitermate belangrijk en daarom dient deze waarschuwing voor iedereen.

Beste mama,

Ik ben naar het feest geweest en heb altijd onthouden wat je hebt gezegd: nooit drinken als ik moet rijden. Ik heb aandachtig geluisterd en de hele avond Cola gedronken. Ik deed dat omdat ik weet dat je altijd het beste voor mij wilt. Nu is het feest voorbij en gaan alle anderen naar huis.

Toen ik in de auto stapte, was ik ervan overtuigd dat ik veilig thuis zou komen, omdat ik jouw raad ter harte had genomen. Ik begon te rijden, maar op de hoofdweg merkte een andere bestuurder me niet op en knalde tegen me aan. Nu lig ik gewnd op de stoep en hoor ik de p0litieagent zeggen: “De jongen die het ongeval veroorzaakte, was dronken.” Mama, ik zie overal bl0ed op de stoep. Mijn bl0ed.

Ik probeer niet te schreeuwen of te huilen, maar ik hoor de stem van iemand die zegt: “Het zal waarschijnlijk niet lukken om haar te redden.”

Ik wil je dit vertellen, mam: ik zweer dat ik vandaag niets heb gedronken, hoewel iedereen om me heen dat wel deed. Ze probeerden me ook over te halen, maar ik bleef weigeren. De bestuurder die me heeft aangreden, was waarschijnlijk ook op het feest en hij stapte dronken achter het stuur, terwijl ik nuchter was.

Nu ga ik heen.


Waarom zijn mensen zo onverantwoordelijk? Begrijpen ze niet dat ze anderen het leven kunnen afnemen? Ik voel een pijn alsof er honderd messen in mijn lichaam zitten, en de jongen die dit heeft veroorzaakt, is ongedeerd. Dat is gewoon niet juist. Ik lig op de stoep en ga heen, terwijl hij daar staat en toekijkt.

Vertel mijn broer dat hij niet moet huilen. Zeg tegen papa dat hij sterk moet zijn. En als ik sterf, schrijf dan alsjeblieft ‘dochtertje van papa’ op mijn grafsteen.

Iemand moet deze jongen leren dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Ik had nog kunnen leven als iemand hem dat had bijgebracht. Als alle ouders hun kinderen van jongs af aan zouden leren dat je niet moet rijden als je gedronken hebt, zou dit niet zijn gebeurd.

Ik adem steeds moeizamer… Mama, voordat ik afscheid neem, wil ik zeggen dat ik bang ben. Dit zijn mijn laatste momenten, maar ik ben er nog niet klaar voor om te gaan. Ik zou je nu zo graag willen knuffelen, mama. Je was altijd bij me wanneer ik je nodig had. Alsjeblieft, huil niet als ik sterf.

Ik heb nog één laatste vraag: als ik altijd naar je heb geluisterd, waarom moet ik dan nu heen gaan?

Deel alsjeblieft dit verhaal. Laat het een waarschuwing zijn voor alle onverantwoordelijke chauffeurs die met alc0hol op achter het stuur stappen. Ze realiseren zich niet dat ze levens in het gedrang kunnen brengen.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending