19-jarige onthult hoe het voelt om te leven met een ongeneeslijke ziekte – niemand zou zich moeten schamen
Connect with us

Lifestyle

19-jarige onthult hoe het voelt om te leven met een ongeneeslijke ziekte – niemand zou zich moeten schamen

19 is een leuke maar moeilijk leeftijd. Je hebt nog geen grote verantwoordelijkheden maar worstelt vaak nog met je zelfbeeld en onzekerheden. Je leert jezelf namelijk kennen.

En toch, als ik mijn tienerjaren vergelijk met die van de 19-jarige Aimee Rouski, kan ik zeggen dat het voor mezelf best gemakkelijk verliep.

Aimee ziet er van buitenaf uit als elke andere 19-jarige, maar ze is ziek. Ze heeft de ziekte van Crohn.

Aimee heeft haar geheim lang verborgen gehouden onder haar kleren. Zo kon ze alle uiterlijke kenmerken van haar ziekte verbergen.

De ziekte van Crohn is een gastro-intestinale ziekte die vele symptomen veroorzaakt. Sommige mensen krijgen hevige buikpijn en diarree terwijl anderen dan weer ernstigere klachten ondervinden.

In het geval van Aimee kostte de ziekte bijna haar leven. Toen ze 15 was, moesten artsen haar dikke darm en rectum verwijderen, waardoor ze gedwongen werd om te leven met een ileostoma.

Doordat ze geen dikke darm noch rectum meer heeft, heeft ze een kleine opening in haar maag waardoor haar stoelgang het lichaam verlaat in een zak.

Deze operatie zorgde ervoor dat spierweefsel van haar dijen werd genomen wat resulteerde in grote littekens aan de binnenkant van haar beide dijen.

Aimee heeft haar ziekte en alles wat er bij komt kijken, geaccepteerd, maar ze weet dat er velen zijn die dat niet doen. Ze is er zich bewust van dat vele anderen hun ziekte proberen te bedekken omwille van schaamte en onzekerheid.

Nu wil ze aandacht schenken aan de problemen van de ziekte van Crohn, om meer patiënten van de ziekte te helpen om voor zich op te komen.

Dit schreef ze op Facebook:

“Niemand zal het weten tenzij je het hen vertelt. Mensen die het weten zullen nog steeds van je houden en je mooi vinden. Je ziekte is niets om beschaamd of onzeker over te zijn.”

Aimee legt uit dat de ileostoma zak haar nooit heeft gehinderd omdat ze weet dat het haar beter doet voelen en haar levenskwaliteit in stand houdt. Iedereen die haar kent is op de hoogte van haar zak en ze is niet meer beschaamd dat ze het heeft.

Aimee’s eerlijke Facebookbericht werd al meer dan 20.000 keer gedeeld en ze is in de wolken met alle positieve commentaar die ze heeft gekregen.

“Ik heb verschillende berichten van mensen gekregen die zeggen dat ik hen iets heb bijgeleerd, hen geïnspireerd heb, hen meer zelfvertrouwen heb gegeven en dat ze geleerd hebben hoe ze meer van zichzelf konden houden. Dat is fijn om te horen.”

Ik vind Aimee ongelofelijk sterk en moedig om haar verhaal zo publiekelijk te delen. Help ons om Aimee’s belangrijke boodschap te delen zodat anderen zich niet moeten schamen over welke ziekte ze ook hebben. Bedankt voor je moed, Aimee!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending