19-jarige studente overlijdt bijna na haar verven. Nu wil ze iedereen waarschuwen.
Connect with us

Meest bekeken

19-jarige studente overlijdt bijna na haar verven. Nu wil ze iedereen waarschuwen.

Miljoenen mensen verven hun haar over de hele wereld. De procedure is simpel: het product wordt op het haar aangebracht, je wacht de aangegeven tijd en volgt goed de instructies. Maar er is één stap die vaak wordt vergeten, maar die wel iemands leven kan redden, zoals Estelle in de video onderaan het artikel uitlegt.

Estelle, 19, heeft dit op een hele pijnlijke manier geleerd. Ze zal zich nooit meer de dag vergeten toen ze haar haren thuis verfde. Aan Parisien vertelde de jonge vrouw dat ze van blondine naar brunette was gegaan, toen ze voelde dat haar hoofdhuid begon te jeuken.

De bovenkant van haar hoofd begon te zwellen en, nadat ze naar de apotheek was gegaan, nam ze antihistaminica en gebruikte ze een crème tegen de jeuk. Maar helaas werd de situatie er erger op. Haar hoofd werd bijna misvormd.

Estelle had eerder een slechte ervaring met een soortgelijk product. Daarom nam ze deze keer voorzorgen. Ze testte een klein beetje van het goedje op haar hoofdhuid. Alleen wachtte ze maar een half uurtje om te zien of er gevolgen waren. De instructies op de verpakking schreven 48 uur voor.

Haar allergische reactie kan meer mensen overkomen. Het product wat ze had gebruikt bevatte PPD (of p-fenyleendiamine), een kleurstof die in bijna alle haarkleurmiddelen voorkomt.

Op de spoedeisende hulp legden de artsen aan haar familie uit dat ze dit soort gevallen helaas vaker tegenkwamen. Uiteindelijk moet Estelle in het ziekenhuis worden opgenomen. Haar tong was gezwollen, ze had moeite met ademhalen en haar hart klopte sneller. Ze was doodsbang dat dit het einde zou zijn en wil nu zoveel mogelijk mensen waarschuwen.

Kappers zijn de eersten die vaak het slachtoffer zijn: „Als ze allergisch worden, is er geen oplossing, ze moeten gewoon van baan veranderen. Het is een beroepsziekte. Maar het is goed om te weten dat PPD ook wordt aangetroffen in kleurstoffen die worden gebruikt voor henna-tatoeages en voor het kleuren van donkere kleding.”

Wees daarom dus heel voorzichtig voordat je je haren verft! Het kan vervelend lijken om 48 uur te wachten nadat je het product op je huid hebt getest, maar het kan ook je leven redden of voorkomen dat je angstaanjagende momenten moet doorbrengen zoals Estelle.

Aarzel niet om haar waarschuwing te delen!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending