2 jongetjes ruimen sneeuw op. Dan ziet de vader een man achter hen staan.
Connect with us

Nieuws

2 jongetjes ruimen sneeuw op. Dan ziet de vader een man achter hen staan.

Kerstmis is die tijd van het jaar dat vergezeld gaat met warmte, goedhartigheid en liefde.

Toen Daniel Medina, een vader uit het Amerikaanse Wisconsin iets vreemd opmerkte op een koude winteravond, voelde hij dat hij dit incident moest vertellen op Facebook. Sindsdien is zijn verhaal viraal gegaan.

Daniel Medina en zijn twee zonen (6 en 10) waren aan het rijden in de auto in hun buurt toen zijn twee zonen hem plots vroegen om de wagen te stoppen.

Op het eerste zicht wist Daniel niet goed wat er gebeurde. Er lag heel wat sneeuw en het was ijskoud, wat zouden ze nou willen?

Dan zag Daniel een man op de stoep.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=679050682180073&set=a.104475546304259&type=3

Het was duidelijk dat de jongetjes de man al hadden opgemerkt. Hij zat in een rolstoel, en was sneeuw aan het wegruimen.

Iedereen die al eens sneeuw heeft geruimd weet wat voor een zware karwei dat is. Beeld je dan eens in dat een man in een rolstoel dit moet doen. De man leek echt te worstelen met de dikke pak sneeuw die overal lag.

Maar Daniel’s zonen, 6 en 10 jaar oud, besloten meteen om te helpen. Eigen initiatief! De vader ging akkoord, en al snel stonden ze daar allemaal met een schop in de hand, de man in de rolstoel helpend.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1191204394298030&set=a.104507592967721&type=3

Daniel kon niet trotser geweest zijn. Ondanks hun vermoeidheid en de ijzige koude, stonden ze erop om de onbekende man te helpen die de grootste moeite van de wereld had met de sneeuw.

Ze wisten hoeveel gemakkelijker en sneller het zou gaan mochten ze hem een handje helpen, en dus deden ze dat ook. Tot het karwei was opgeknapt!

Niet iedereen heeft de reflex om mensen in nood te helpen, en toch besloten deze jonge knapen om iemand in nood te helpen.

Daniel vertelde zijn verhaal op Facebook en al snel kreeg zijn bericht tienduizenden likes en reacties op de sympathieke knullen.

Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de jeugd van tegenwoordig, dat ze lui en verwend zijn, maar dit bewijst nogmaals dat dat niet voor iedereen zo is! Het filmpje ging de wereld rond.

Dit verhaal bevestigt mijn vertrouwen in de mensheid. Deel om hulde te brengen aan deze jongens hun prachtige daad!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending