27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.
Connect with us

Nieuws

27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.

De dood is iets wat iedereen op een bepaald moment zal meemaken in hun leven. Of het nu de dood is van een geliefd familielid, of jij die vecht voor je leven, het is nooit gemakkelijk om de dood in de ogen te moeten kijken.

Gelukkig moeten de meeste mensen hier niet over nadenken tot ze oud worden, maar jammer genoeg zijn er ook veel jonge mensen die hiermee geconfronteerd worden. Holly Butcher was zo iemand.

Toen Holly 26 werd, begon ze vaak over de dood te denken toen ze hoorde dat ze een kwaadaardige kanker had.

Ze besloot om een laatste brief te schrijven voor ze overleed, en plaatste de hartverscheurende brief op haar Facebookpagina op 3 januari 2018.

Minder dan 24 uur na haar brief te hebben gepubliceerd, overleed Holly, omringd door haar familie.

Nu bereikt haar bericht mensen overal ter wereld, en iedereen is geraakt door Holly’s woorden.

Dit is haar brief:

“Het is iets raars, om te beseffen en te accepteren dat je zal sterven op 26-jarige leeftijd. Het is iets wat je niet kunt negeren. De dagen gaan voorbij en je verwacht dat ze blijven komen, tot het onverwachte gebeurt. Ik heb altijd gedacht dat ik zou oud worden, met rimpeltjes en grijs haar, vooral veroorzaakt door de vele kindjes die ik zou hebben. Ik plande om een leven te bouwen met mijn geliefde. Ik wil dat zo hard, dat het pijn doet.”


“Dat is het leven. Het is broos, waardevol en onvoorspelbaar, en elke dag is een geschenk, geen vanzelfsprekendheid.

Ik ben er nu 27. Ik wil nog niet gaan. Ik hou van mijn leven, ik ben gelukkig… Dat heb ik te danken aan mijn dierbaren. Maar ik heb er geen controle over.

Ik ben dit tekstje niet beginnen schrijven omdat ik vrees heb. We zijn vaak onwetend over de onvermijdelijkheid van de dood. Behalve wanneer ik er over wil spreken, dan wordt het aanzien als taboe onderwerp, alsof het nooit met ons zal gebeuren. Dat is lastig.

Ik wil gewoon dat mensen stoppen met zich zorgen te maken over de kleine, betekenisloze dingen in het leven, en proberen te onthouden dat we allen hetzelfde lot te wachten staan. Zo kan je je tijd waardevoller en geweldiger maken, behalve de bullshit.”

Ik heb heel wat gedachten geformuleerd hieronder, aangezien ik veel tijd heb gehad om na te denken de afgelopen maanden. Natuurlijk gebeurt dat ’s nachts wanneer ik probeer te slapen!

Die tijden waarop je je zorgen maakt over belachelijke dingen (iets wat ik opgemerkt heb de afgelopen tijd), denk dan gewoon aan iemand die echt een probleem heeft. Wees dankbaar dat je maar kleine zorgen hebt, en ga verder met je leven. Het is ok om te erkennen dat iets vervelend is, maar probeer er niet op door te rammen, en beïnvloed andermans dag niet negatief.

Eenmaal je dat doet, ga dan naar buiten, neem een diepe ademhaling van die frisse Australische lucht op in je longen, kijk naar de blauwe hemel en hoe groen de bomen zijn, het is zo mooi. Denk na over hoe gelukkig je bent om dat te kunnen, ademen.

Je zat misschien vast in een vervelende file vandaag, of je hebt slecht geslapen want je prachtige baby’s hebben je wakker gehouden, of je kapster heeft je haar te kort geknipt. Of er zit een scheurtje in je nieuwe valse nagels, je borsten zijn te klein, of je hebt wat vet in je kont, en je buikje is niet strak.

Laat al die onzin verdwijnen… Ik beloof je dat je er niet aan zult denken wanneer het jouw tijd is om te gaan. Het is allemaal ZO onbelangrijk wanneer je naar het leven kijkt als een geheel. Ik zie mijn lichaam kapot gaan voor m’n ogen, en er is niets dat ik kan doen. Ik wou dat ik nog een verjaardag kon vieren, of nog eens Kerstmis met de familie, of nog een dag langer met mijn vriend en onze hond. Nog 1 dag.

Ik hoor mensen klagen over hoe vreselijk hun job is, en hoe lastig het is om te sporten. Wees dankbaar dat je dat lichamelijk kunt doen. Werken en sporten lijken zo’n normale dingen, tot je lichaam het je niet meer toelaat.

Ik probeerde om een gezond leven te leiden, het was zelfs mijn grootste passie. Apprecieer je goede gezondheid en goed-werkend lichaam. Zelfs al is het niet je ideale maatje. Zorg ervoor en omarm het hoe geweldig het wel is. Beweeg het, en voed het met gezond eten. Wees niet geobsedeerd.

Onthoud dat er meer aspecten zijn voor een goeie gezondheid dan enkel lichamelijk. Werk net zo hard om mentaal, emotioneel en spiritueel geluk te hebben. Op die manier besef je misschien hoe onbelangrijk het is om die perfect geportretteerde afbeeldingen te zien op de sociale media… Nu we toch bezig zijn over dit onderwerp, verwijder alle nieuwsberichten op je sociale media die je niet goed doen voelen. Verwijder zogenaamde ‘vrienden’. Wees hard, het is voor je eigen goed.

Wees dankbaar voor elke dag dat je geen pijn hoeft te lijden, en zelfs de dagen waar je ziek thuis zit met de griep, een pijnlijke rug of een gekneusde enkel, aanvaard dat het klote is, maar wees dankbaar dat het niet levensbedreigend is, en zal genezen.

Stop met mieren te neuken, mensen! Stop met je zorgen te maken! Help elkaar.

Geef, geef, geef. Het is waar dat je meer geluk haalt uit het doen van dingen voor anderen, dan voor jezelf. Ik wou dat ik dit ook meer deed.

Sinds ik ziek ben, heb ik de meest ongelofelijke lieve mensen ontmoet, en heb de mooiste boodschappen gekregen en lieve woorden van mijn familie, vrienden of onbekenden. Meer dan ik ooit kan terugdoen. Ik zal dit nooit vergeten, en zal altijd dankbaar zijn voor al deze mensen.


Het is raar om geld te hebben om te spenderen… wanneer je stervende bent. Het is niet het moment om uit te gaan, en dingen te kopen die je anders wel zou kopen, zoals een nieuw kleedje. Het doet je nadenken over hoe lullig het is dat we denken dat nieuwe kleren en andere dingen nodig zijn.

Koop iets leuk voor je vrienden in plaats van een kleedje, schoonheidsproduct of juweel voor hun huwelijk. 1) Niemand geeft er om als je twee keer hetzelfde draagt, en 2) het voelt goed. Neem hen mee uit eten, of beter, kook hen een lekkere maaltijd. Koop hen een koffie. Schenk hen een plant, een massage of een kaars en vertel hen hoeveel je van hen houdt.

Waardeer anderen hun tijd. Laat hen niet wachten omdat je niet op tijd kan zijn. Maak je sneller klaar als jij zo iemand bent, en apprecieer dat je vrienden tijd willen doorbrengen met je, niet alleen. Je zal respect verdienen.

Dit jaar ging onze familie akkoord om geen geschenkjes te geven, en ondanks de kerstboom die er wat triest (en leeg) bij stond, was het zo leuk want mensen hadden nu geen druk om iets te kopen, daarentegen deed iedereen moeite om een mooi kaartje te schrijven voor elkaar. Het klinkt misschien saai maar zo’n kaartje betekent meer dan een geschenkje. Het was ook gemakkelijker om het thuis te vieren want we hebben geen kleintjes. Moraal van het verhaal, geschenken zijn niet nodig om een waardevolle kerst te vieren.

Gebruik je geld voor ervaringen… Of ten minste, laat ervaringen niet aan je voorbij gaan omdat je je geld spendeert aan al die materialistische rommel.

Doe een beetje moeite voor die daguitstap naar het strand die je blijft uitstellen. Dompel je voeten in het water en speel met het zand. Neem een duik.

Begeef je in de natuur.

Probeer te genieten van momenten in plaats van enkel foto’s vast te leggen met je gsm.

Het leven leef je niet doorheen een scherm, en het gaat ook niet om de perfecte foto. Geniet verdomme van het moment, mensen! Stop met proberen om het vast te leggen voor anderen.

Willekeurige retorische vraag: Al die uren dat je probeert om je haar perfect te maken, en elke dag die make-up aan te brengen voor een avondje uit, is dat het wel allemaal waard? Ik heb dat nooit begrepen.

Word vroeg wakker, en luister naar de vogels terwijl je naar de prachtige kleuren kijkt buiten die de zon maakt bij zonsopgang.

Luister naar muziek… maar dan oprecht. Muziek is therapie.

Knuffel je hond. Jonge, wat mis ik dat.

Praat met je vrienden. Stop je gsm weg. Hoe gaat het met ze?

Werk om te leven, leef niet om te werken.

Serieus, doe wat je echt gelukkig maakt.

Eet cake, zonder je schuldig te voelen.

Zeg nee tegen dingen die je echt niet wilt doen.

Voel je niet onder druk gezet door wat anderen misschien denken. Jij kiest hoe je je leven leeft, anderen hebben daar geen reet mee te maken!

>

Vertel aan je dierbaren dat je van hen houdt, elke keer je de gelegenheid hebt en zie hen graag met alles wat je hebt.

Onthoud ook wanneer iets je ellendig maakt, jij hebt de kracht om dit te veranderen, op het werk, in de liefde of wat het ook is. Heb de kracht om te veranderen. Je weet niet hoeveel tijd je nog hebt op deze aarde, doe dus geen dingen die je miserabel maken. Ik weet dat dat veel gezegd wordt, maar het kan niet genoeg gezegd worden.Hoe dan ook, dit is gewoon het levensadvies van een jonge vrouw. Doe het of doe het niet, mij maakt het niet uit!

Ah, en nog een laatste opmerking, als je kan, doe eens iets goed voor de mensheid (en voor mij), en begin regelmatig bloed te doneren. Het zal je goed doen voelen doordat je andere levens redt. Ik voel dat het iets is dat over het hoofd wordt gezien, aangezien elke donatie 3 levens kan redden! Dat is een gigantische impact die iedereen heeft, en het proces is zeer simpel.

Bloeddonatie heeft me een jaar langer in leven gehouden, een jaar waar ik oprecht dankbaar voor ben dat ik het hier op Aarde kon delen met mijn familie, vrienden en hond. Een jaar waarin ik de beste momenten heb beleefd.

Ik zie je hierboven.

Liefs, Holly

Ik heb de tranen moeten verbijten bij elk woord die Holly geschreven heeft. Het kan moeilijk zijn om haar tips toe te passen in het leven, maar als we allemaal een beetje meer zoals haar denken, zou de wereld een betere plaats zijn, en zouden de mensen gelukkiger zijn.

Deel aub Holly’s prachtige brief om deze slimme en prachtige vrouw te eren. Zoveel goed advies, laten we het gebruiken. Rust in vrede.


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending