27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.
Connect with us

Nieuws

27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.

De dood is iets wat iedereen op een bepaald moment zal meemaken in hun leven. Of het nu de dood is van een geliefd familielid, of jij die vecht voor je leven, het is nooit gemakkelijk om de dood in de ogen te moeten kijken.

Gelukkig moeten de meeste mensen hier niet over nadenken tot ze oud worden, maar jammer genoeg zijn er ook veel jonge mensen die hiermee geconfronteerd worden. Holly Butcher was zo iemand.

Toen Holly 26 werd, begon ze vaak over de dood te denken toen ze hoorde dat ze een kwaadaardige kanker had.

Ze besloot om een laatste brief te schrijven voor ze overleed, en plaatste de hartverscheurende brief op haar Facebookpagina op 3 januari 2018.

Minder dan 24 uur na haar brief te hebben gepubliceerd, overleed Holly, omringd door haar familie.

Nu bereikt haar bericht mensen overal ter wereld, en iedereen is geraakt door Holly’s woorden.

Dit is haar brief:

“Het is iets raars, om te beseffen en te accepteren dat je zal sterven op 26-jarige leeftijd. Het is iets wat je niet kunt negeren. De dagen gaan voorbij en je verwacht dat ze blijven komen, tot het onverwachte gebeurt. Ik heb altijd gedacht dat ik zou oud worden, met rimpeltjes en grijs haar, vooral veroorzaakt door de vele kindjes die ik zou hebben. Ik plande om een leven te bouwen met mijn geliefde. Ik wil dat zo hard, dat het pijn doet.”

“Dat is het leven. Het is broos, waardevol en onvoorspelbaar, en elke dag is een geschenk, geen vanzelfsprekendheid.

Ik ben er nu 27. Ik wil nog niet gaan. Ik hou van mijn leven, ik ben gelukkig… Dat heb ik te danken aan mijn dierbaren. Maar ik heb er geen controle over.

Ik ben dit tekstje niet beginnen schrijven omdat ik vrees heb. We zijn vaak onwetend over de onvermijdelijkheid van de dood. Behalve wanneer ik er over wil spreken, dan wordt het aanzien als taboe onderwerp, alsof het nooit met ons zal gebeuren. Dat is lastig.

Ik wil gewoon dat mensen stoppen met zich zorgen te maken over de kleine, betekenisloze dingen in het leven, en proberen te onthouden dat we allen hetzelfde lot te wachten staan. Zo kan je je tijd waardevoller en geweldiger maken, behalve de bullshit.”

Ik heb heel wat gedachten geformuleerd hieronder, aangezien ik veel tijd heb gehad om na te denken de afgelopen maanden. Natuurlijk gebeurt dat ’s nachts wanneer ik probeer te slapen!

Die tijden waarop je je zorgen maakt over belachelijke dingen (iets wat ik opgemerkt heb de afgelopen tijd), denk dan gewoon aan iemand die echt een probleem heeft. Wees dankbaar dat je maar kleine zorgen hebt, en ga verder met je leven. Het is ok om te erkennen dat iets vervelend is, maar probeer er niet op door te rammen, en beïnvloed andermans dag niet negatief.

Eenmaal je dat doet, ga dan naar buiten, neem een diepe ademhaling van die frisse Australische lucht op in je longen, kijk naar de blauwe hemel en hoe groen de bomen zijn, het is zo mooi. Denk na over hoe gelukkig je bent om dat te kunnen, ademen.

Je zat misschien vast in een vervelende file vandaag, of je hebt slecht geslapen want je prachtige baby’s hebben je wakker gehouden, of je kapster heeft je haar te kort geknipt. Of er zit een scheurtje in je nieuwe valse nagels, je borsten zijn te klein, of je hebt wat vet in je kont, en je buikje is niet strak.

Laat al die onzin verdwijnen… Ik beloof je dat je er niet aan zult denken wanneer het jouw tijd is om te gaan. Het is allemaal ZO onbelangrijk wanneer je naar het leven kijkt als een geheel. Ik zie mijn lichaam kapot gaan voor m’n ogen, en er is niets dat ik kan doen. Ik wou dat ik nog een verjaardag kon vieren, of nog eens Kerstmis met de familie, of nog een dag langer met mijn vriend en onze hond. Nog 1 dag.

Ik hoor mensen klagen over hoe vreselijk hun job is, en hoe lastig het is om te sporten. Wees dankbaar dat je dat lichamelijk kunt doen. Werken en sporten lijken zo’n normale dingen, tot je lichaam het je niet meer toelaat.

Ik probeerde om een gezond leven te leiden, het was zelfs mijn grootste passie. Apprecieer je goede gezondheid en goed-werkend lichaam. Zelfs al is het niet je ideale maatje. Zorg ervoor en omarm het hoe geweldig het wel is. Beweeg het, en voed het met gezond eten. Wees niet geobsedeerd.

Onthoud dat er meer aspecten zijn voor een goeie gezondheid dan enkel lichamelijk. Werk net zo hard om mentaal, emotioneel en spiritueel geluk te hebben. Op die manier besef je misschien hoe onbelangrijk het is om die perfect geportretteerde afbeeldingen te zien op de sociale media… Nu we toch bezig zijn over dit onderwerp, verwijder alle nieuwsberichten op je sociale media die je niet goed doen voelen. Verwijder zogenaamde ‘vrienden’. Wees hard, het is voor je eigen goed.

Wees dankbaar voor elke dag dat je geen pijn hoeft te lijden, en zelfs de dagen waar je ziek thuis zit met de griep, een pijnlijke rug of een gekneusde enkel, aanvaard dat het klote is, maar wees dankbaar dat het niet levensbedreigend is, en zal genezen.

Stop met mieren te neuken, mensen! Stop met je zorgen te maken! Help elkaar.

Geef, geef, geef. Het is waar dat je meer geluk haalt uit het doen van dingen voor anderen, dan voor jezelf. Ik wou dat ik dit ook meer deed.

Sinds ik ziek ben, heb ik de meest ongelofelijke lieve mensen ontmoet, en heb de mooiste boodschappen gekregen en lieve woorden van mijn familie, vrienden of onbekenden. Meer dan ik ooit kan terugdoen. Ik zal dit nooit vergeten, en zal altijd dankbaar zijn voor al deze mensen.

Het is raar om geld te hebben om te spenderen… wanneer je stervende bent. Het is niet het moment om uit te gaan, en dingen te kopen die je anders wel zou kopen, zoals een nieuw kleedje. Het doet je nadenken over hoe lullig het is dat we denken dat nieuwe kleren en andere dingen nodig zijn.

Koop iets leuk voor je vrienden in plaats van een kleedje, schoonheidsproduct of juweel voor hun huwelijk. 1) Niemand geeft er om als je twee keer hetzelfde draagt, en 2) het voelt goed. Neem hen mee uit eten, of beter, kook hen een lekkere maaltijd. Koop hen een koffie. Schenk hen een plant, een massage of een kaars en vertel hen hoeveel je van hen houdt.

Waardeer anderen hun tijd. Laat hen niet wachten omdat je niet op tijd kan zijn. Maak je sneller klaar als jij zo iemand bent, en apprecieer dat je vrienden tijd willen doorbrengen met je, niet alleen. Je zal respect verdienen.

Dit jaar ging onze familie akkoord om geen geschenkjes te geven, en ondanks de kerstboom die er wat triest (en leeg) bij stond, was het zo leuk want mensen hadden nu geen druk om iets te kopen, daarentegen deed iedereen moeite om een mooi kaartje te schrijven voor elkaar. Het klinkt misschien saai maar zo’n kaartje betekent meer dan een geschenkje. Het was ook gemakkelijker om het thuis te vieren want we hebben geen kleintjes. Moraal van het verhaal, geschenken zijn niet nodig om een waardevolle kerst te vieren.

Gebruik je geld voor ervaringen… Of ten minste, laat ervaringen niet aan je voorbij gaan omdat je je geld spendeert aan al die materialistische rommel.

Doe een beetje moeite voor die daguitstap naar het strand die je blijft uitstellen. Dompel je voeten in het water en speel met het zand. Neem een duik.

Begeef je in de natuur.

Probeer te genieten van momenten in plaats van enkel foto’s vast te leggen met je gsm.

Het leven leef je niet doorheen een scherm, en het gaat ook niet om de perfecte foto. Geniet verdomme van het moment, mensen! Stop met proberen om het vast te leggen voor anderen.

Willekeurige retorische vraag: Al die uren dat je probeert om je haar perfect te maken, en elke dag die make-up aan te brengen voor een avondje uit, is dat het wel allemaal waard? Ik heb dat nooit begrepen.

Word vroeg wakker, en luister naar de vogels terwijl je naar de prachtige kleuren kijkt buiten die de zon maakt bij zonsopgang.

Luister naar muziek… maar dan oprecht. Muziek is therapie.

Knuffel je hond. Jonge, wat mis ik dat.

Praat met je vrienden. Stop je gsm weg. Hoe gaat het met ze?

Werk om te leven, leef niet om te werken.

Serieus, doe wat je echt gelukkig maakt.

Eet cake, zonder je schuldig te voelen.

Zeg nee tegen dingen die je echt niet wilt doen.

Voel je niet onder druk gezet door wat anderen misschien denken. Jij kiest hoe je je leven leeft, anderen hebben daar geen reet mee te maken!

>

Vertel aan je dierbaren dat je van hen houdt, elke keer je de gelegenheid hebt en zie hen graag met alles wat je hebt.

Onthoud ook wanneer iets je ellendig maakt, jij hebt de kracht om dit te veranderen, op het werk, in de liefde of wat het ook is. Heb de kracht om te veranderen. Je weet niet hoeveel tijd je nog hebt op deze aarde, doe dus geen dingen die je miserabel maken. Ik weet dat dat veel gezegd wordt, maar het kan niet genoeg gezegd worden.Hoe dan ook, dit is gewoon het levensadvies van een jonge vrouw. Doe het of doe het niet, mij maakt het niet uit!

Ah, en nog een laatste opmerking, als je kan, doe eens iets goed voor de mensheid (en voor mij), en begin regelmatig bloed te doneren. Het zal je goed doen voelen doordat je andere levens redt. Ik voel dat het iets is dat over het hoofd wordt gezien, aangezien elke donatie 3 levens kan redden! Dat is een gigantische impact die iedereen heeft, en het proces is zeer simpel.

Bloeddonatie heeft me een jaar langer in leven gehouden, een jaar waar ik oprecht dankbaar voor ben dat ik het hier op Aarde kon delen met mijn familie, vrienden en hond. Een jaar waarin ik de beste momenten heb beleefd.

Ik zie je hierboven.

Liefs, Holly

Ik heb de tranen moeten verbijten bij elk woord die Holly geschreven heeft. Het kan moeilijk zijn om haar tips toe te passen in het leven, maar als we allemaal een beetje meer zoals haar denken, zou de wereld een betere plaats zijn, en zouden de mensen gelukkiger zijn.

Deel aub Holly’s prachtige brief om deze slimme en prachtige vrouw te eren. Zoveel goed advies, laten we het gebruiken. Rust in vrede.

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending