27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.
Connect with us

Nieuws

27-jarige overlijdt aan kanker op een tragische manier, maar dan ziet de familie een emotioneel bericht op Facebook.

De dood is iets wat iedereen op een bepaald moment zal meemaken in hun leven. Of het nu de dood is van een geliefd familielid, of jij die vecht voor je leven, het is nooit gemakkelijk om de dood in de ogen te moeten kijken.

Gelukkig moeten de meeste mensen hier niet over nadenken tot ze oud worden, maar jammer genoeg zijn er ook veel jonge mensen die hiermee geconfronteerd worden. Holly Butcher was zo iemand.

Toen Holly 26 werd, begon ze vaak over de dood te denken toen ze hoorde dat ze een kwaadaardige kanker had.

Ze besloot om een laatste brief te schrijven voor ze overleed, en plaatste de hartverscheurende brief op haar Facebookpagina op 3 januari 2018.

Minder dan 24 uur na haar brief te hebben gepubliceerd, overleed Holly, omringd door haar familie.

Nu bereikt haar bericht mensen overal ter wereld, en iedereen is geraakt door Holly’s woorden.

Dit is haar brief:

“Het is iets raars, om te beseffen en te accepteren dat je zal sterven op 26-jarige leeftijd. Het is iets wat je niet kunt negeren. De dagen gaan voorbij en je verwacht dat ze blijven komen, tot het onverwachte gebeurt. Ik heb altijd gedacht dat ik zou oud worden, met rimpeltjes en grijs haar, vooral veroorzaakt door de vele kindjes die ik zou hebben. Ik plande om een leven te bouwen met mijn geliefde. Ik wil dat zo hard, dat het pijn doet.”

“Dat is het leven. Het is broos, waardevol en onvoorspelbaar, en elke dag is een geschenk, geen vanzelfsprekendheid.

Ik ben er nu 27. Ik wil nog niet gaan. Ik hou van mijn leven, ik ben gelukkig… Dat heb ik te danken aan mijn dierbaren. Maar ik heb er geen controle over.

Ik ben dit tekstje niet beginnen schrijven omdat ik vrees heb. We zijn vaak onwetend over de onvermijdelijkheid van de dood. Behalve wanneer ik er over wil spreken, dan wordt het aanzien als taboe onderwerp, alsof het nooit met ons zal gebeuren. Dat is lastig.

Ik wil gewoon dat mensen stoppen met zich zorgen te maken over de kleine, betekenisloze dingen in het leven, en proberen te onthouden dat we allen hetzelfde lot te wachten staan. Zo kan je je tijd waardevoller en geweldiger maken, behalve de bullshit.”

Ik heb heel wat gedachten geformuleerd hieronder, aangezien ik veel tijd heb gehad om na te denken de afgelopen maanden. Natuurlijk gebeurt dat ’s nachts wanneer ik probeer te slapen!

Die tijden waarop je je zorgen maakt over belachelijke dingen (iets wat ik opgemerkt heb de afgelopen tijd), denk dan gewoon aan iemand die echt een probleem heeft. Wees dankbaar dat je maar kleine zorgen hebt, en ga verder met je leven. Het is ok om te erkennen dat iets vervelend is, maar probeer er niet op door te rammen, en beïnvloed andermans dag niet negatief.

Eenmaal je dat doet, ga dan naar buiten, neem een diepe ademhaling van die frisse Australische lucht op in je longen, kijk naar de blauwe hemel en hoe groen de bomen zijn, het is zo mooi. Denk na over hoe gelukkig je bent om dat te kunnen, ademen.

Je zat misschien vast in een vervelende file vandaag, of je hebt slecht geslapen want je prachtige baby’s hebben je wakker gehouden, of je kapster heeft je haar te kort geknipt. Of er zit een scheurtje in je nieuwe valse nagels, je borsten zijn te klein, of je hebt wat vet in je kont, en je buikje is niet strak.

Laat al die onzin verdwijnen… Ik beloof je dat je er niet aan zult denken wanneer het jouw tijd is om te gaan. Het is allemaal ZO onbelangrijk wanneer je naar het leven kijkt als een geheel. Ik zie mijn lichaam kapot gaan voor m’n ogen, en er is niets dat ik kan doen. Ik wou dat ik nog een verjaardag kon vieren, of nog eens Kerstmis met de familie, of nog een dag langer met mijn vriend en onze hond. Nog 1 dag.

Ik hoor mensen klagen over hoe vreselijk hun job is, en hoe lastig het is om te sporten. Wees dankbaar dat je dat lichamelijk kunt doen. Werken en sporten lijken zo’n normale dingen, tot je lichaam het je niet meer toelaat.

Ik probeerde om een gezond leven te leiden, het was zelfs mijn grootste passie. Apprecieer je goede gezondheid en goed-werkend lichaam. Zelfs al is het niet je ideale maatje. Zorg ervoor en omarm het hoe geweldig het wel is. Beweeg het, en voed het met gezond eten. Wees niet geobsedeerd.

Onthoud dat er meer aspecten zijn voor een goeie gezondheid dan enkel lichamelijk. Werk net zo hard om mentaal, emotioneel en spiritueel geluk te hebben. Op die manier besef je misschien hoe onbelangrijk het is om die perfect geportretteerde afbeeldingen te zien op de sociale media… Nu we toch bezig zijn over dit onderwerp, verwijder alle nieuwsberichten op je sociale media die je niet goed doen voelen. Verwijder zogenaamde ‘vrienden’. Wees hard, het is voor je eigen goed.

Wees dankbaar voor elke dag dat je geen pijn hoeft te lijden, en zelfs de dagen waar je ziek thuis zit met de griep, een pijnlijke rug of een gekneusde enkel, aanvaard dat het klote is, maar wees dankbaar dat het niet levensbedreigend is, en zal genezen.

Stop met mieren te neuken, mensen! Stop met je zorgen te maken! Help elkaar.

Geef, geef, geef. Het is waar dat je meer geluk haalt uit het doen van dingen voor anderen, dan voor jezelf. Ik wou dat ik dit ook meer deed.

Sinds ik ziek ben, heb ik de meest ongelofelijke lieve mensen ontmoet, en heb de mooiste boodschappen gekregen en lieve woorden van mijn familie, vrienden of onbekenden. Meer dan ik ooit kan terugdoen. Ik zal dit nooit vergeten, en zal altijd dankbaar zijn voor al deze mensen.

Het is raar om geld te hebben om te spenderen… wanneer je stervende bent. Het is niet het moment om uit te gaan, en dingen te kopen die je anders wel zou kopen, zoals een nieuw kleedje. Het doet je nadenken over hoe lullig het is dat we denken dat nieuwe kleren en andere dingen nodig zijn.

Koop iets leuk voor je vrienden in plaats van een kleedje, schoonheidsproduct of juweel voor hun huwelijk. 1) Niemand geeft er om als je twee keer hetzelfde draagt, en 2) het voelt goed. Neem hen mee uit eten, of beter, kook hen een lekkere maaltijd. Koop hen een koffie. Schenk hen een plant, een massage of een kaars en vertel hen hoeveel je van hen houdt.

Waardeer anderen hun tijd. Laat hen niet wachten omdat je niet op tijd kan zijn. Maak je sneller klaar als jij zo iemand bent, en apprecieer dat je vrienden tijd willen doorbrengen met je, niet alleen. Je zal respect verdienen.

Dit jaar ging onze familie akkoord om geen geschenkjes te geven, en ondanks de kerstboom die er wat triest (en leeg) bij stond, was het zo leuk want mensen hadden nu geen druk om iets te kopen, daarentegen deed iedereen moeite om een mooi kaartje te schrijven voor elkaar. Het klinkt misschien saai maar zo’n kaartje betekent meer dan een geschenkje. Het was ook gemakkelijker om het thuis te vieren want we hebben geen kleintjes. Moraal van het verhaal, geschenken zijn niet nodig om een waardevolle kerst te vieren.

Gebruik je geld voor ervaringen… Of ten minste, laat ervaringen niet aan je voorbij gaan omdat je je geld spendeert aan al die materialistische rommel.

Doe een beetje moeite voor die daguitstap naar het strand die je blijft uitstellen. Dompel je voeten in het water en speel met het zand. Neem een duik.

Begeef je in de natuur.

Probeer te genieten van momenten in plaats van enkel foto’s vast te leggen met je gsm.

Het leven leef je niet doorheen een scherm, en het gaat ook niet om de perfecte foto. Geniet verdomme van het moment, mensen! Stop met proberen om het vast te leggen voor anderen.

Willekeurige retorische vraag: Al die uren dat je probeert om je haar perfect te maken, en elke dag die make-up aan te brengen voor een avondje uit, is dat het wel allemaal waard? Ik heb dat nooit begrepen.

Word vroeg wakker, en luister naar de vogels terwijl je naar de prachtige kleuren kijkt buiten die de zon maakt bij zonsopgang.

Luister naar muziek… maar dan oprecht. Muziek is therapie.

Knuffel je hond. Jonge, wat mis ik dat.

Praat met je vrienden. Stop je gsm weg. Hoe gaat het met ze?

Werk om te leven, leef niet om te werken.

Serieus, doe wat je echt gelukkig maakt.

Eet cake, zonder je schuldig te voelen.

Zeg nee tegen dingen die je echt niet wilt doen.

Voel je niet onder druk gezet door wat anderen misschien denken. Jij kiest hoe je je leven leeft, anderen hebben daar geen reet mee te maken!

>

Vertel aan je dierbaren dat je van hen houdt, elke keer je de gelegenheid hebt en zie hen graag met alles wat je hebt.

Onthoud ook wanneer iets je ellendig maakt, jij hebt de kracht om dit te veranderen, op het werk, in de liefde of wat het ook is. Heb de kracht om te veranderen. Je weet niet hoeveel tijd je nog hebt op deze aarde, doe dus geen dingen die je miserabel maken. Ik weet dat dat veel gezegd wordt, maar het kan niet genoeg gezegd worden.Hoe dan ook, dit is gewoon het levensadvies van een jonge vrouw. Doe het of doe het niet, mij maakt het niet uit!

Ah, en nog een laatste opmerking, als je kan, doe eens iets goed voor de mensheid (en voor mij), en begin regelmatig bloed te doneren. Het zal je goed doen voelen doordat je andere levens redt. Ik voel dat het iets is dat over het hoofd wordt gezien, aangezien elke donatie 3 levens kan redden! Dat is een gigantische impact die iedereen heeft, en het proces is zeer simpel.

Bloeddonatie heeft me een jaar langer in leven gehouden, een jaar waar ik oprecht dankbaar voor ben dat ik het hier op Aarde kon delen met mijn familie, vrienden en hond. Een jaar waarin ik de beste momenten heb beleefd.

Ik zie je hierboven.

Liefs, Holly

Ik heb de tranen moeten verbijten bij elk woord die Holly geschreven heeft. Het kan moeilijk zijn om haar tips toe te passen in het leven, maar als we allemaal een beetje meer zoals haar denken, zou de wereld een betere plaats zijn, en zouden de mensen gelukkiger zijn.

Deel aub Holly’s prachtige brief om deze slimme en prachtige vrouw te eren. Zoveel goed advies, laten we het gebruiken. Rust in vrede.

Nieuws

13 mensen onthullen hun meest gênante strandblunders!

Strand, zon, zee – wat kan er misgaan? Best veel, zoals deze 13 vakantiegangers met hun gênante strandervaringen bewijzen.

Met de huidige zomertemperaturen hebben veel mensen maar één doel: naar het strand gaan om van de zon te genieten en een duik in het koele water te nemen. En zoals bij elke andere gelegenheid waarbij veel mensen samenkomen, laten ook op het strand de gênante momenten niet lang op zich wachten.

Dat weet ook de Amerikaanse komiek en presentator Jimmy Fallon. Hij vroeg Twitter-gebruikers om hun gênantste strandervaring te delen. Veel strandgangers reageerden:

1. Slapen als een steen

“Ik liet mijn dochter een dutje doen op het strand, tot een bezorgde voorbijganger vroeg of dat mijn dochter was. Toen besefte ik dat het er niet per se uitzag alsof ze aan het slapen was.”

2. Extra zonbescherming

“Mijn vader kreeg vogelpoep van een meeuw op zijn rug. Hij draaide zich naar mijn moeder om, bedankte haar voor de zonnebrandcrème en smeerde de ‘zonnebrandcrème’ op zijn rug.”

3. Taschi, het zeemonster

“Mijn vriend zei tegen mij: ‘Kijk, daar is een zeemonster dat precies op mijn tas lijkt.’ Toen we beter keken, zagen we een grote golf die net onze acht tassen de zee in trok.”

4. Voor altijd verloren

“Ik ging snorkelen met een vriend. In de zee vond hij een huissleutel. Hij pakte hem op en zei: ‘Wat een idioot, die heeft zijn sleutel verloren.’ Vervolgens gooide hij hem terug in de zee. Toen ik hem thuis afzette, realiseerde hij zich dat het zijn sleutel was.”

5. Haai-alarm

“Iets raakte mijn voet. Ik keek naar beneden in het water en zag een zwart object. Ik dacht meteen aan een haai. Ik schreeuwde ‘Haai’, verzwikte mijn enkel en viel voorover in het water. In dat moment schakelde ik over op overlevingsmodus, maar een seconde later merkte ik dat een plastic zak mijn voet had geraakt.”

6. Blijvend stempel

“Ik viel met mijn hand op mijn buik in slaap en kreeg een zonnebrand. De handafdruk is nog steeds zichtbaar.”

7. Pas op, golf!

“Toen mijn man in de zee zwom, raakte een golf hem recht in zijn gezicht. Hij moest overgeven en spuugde een grote klomp braaksel op een vrouw in een witte bikini die voorbij zwom.”

8. Toch niet zo ongestoord

“Mijn vrouw en ik sloopten ’s nachts tijdens een grote familievakantie naar het strand om ongestoord van elkaar te genieten. Kort nadat we begonnen waren, verscheen er een politiehelikopter boven ons die op zoek was naar een verdachte. Ze zeiden dat we een kamer moesten nemen.”

9. Geluk bij een ongeluk

“Ik vloog naar Florida en wilde nog dezelfde dag de zee in, ondanks dat het al donker was. Ik ging ’s nachts zwemmen en werd steeds geduwd in het water. De volgende ochtend ging ik terug en zag ik een bord dat ik de avond ervoor had gemist: ‘Strand gesloten. Haai-paringstijd.'”

10. Dat draag je zo

“In Mexico waren we er altijd op bedacht om onze zoon goed in te smeren met zonnebrandcrème. Helaas was zijn gezicht daardoor erg plakkerig en trok het zand als een magneet aan. Het grootste deel van de vakantie droeg hij het strand op zijn gezicht.”

11. Geen zonnebrand

“Mijn neef had een strandbruiloft. Ik ben een zeer bleke roodharige. Ik smeerde zoveel zonnebrandcrème dat de camera door de flits alleen mijn rode haar, mijn zwarte eyeliner en mijn gebloemde jurk vastlegde. Ik verpestte alle trouwfoto’s.”

12. Puntlanding

“Ik slenterde over het strand terwijl ik een boterham at. Toen vielen veel meeuwen mij aan, waardoor ik begon te rennen, struikelde en met mijn gezicht in het kruis van een man viel.”

13. De meeuwen worden steeds brutaler

“Ik was op het strand en wilde net mijn bikinibovenstuk aantrekken, toen een meeuw uit de lucht dook, mijn eten en het bovenstuk stal. Het was hoogzomer in Engeland. Iedereen was op het strand.”

Op het strand kan veel gebeuren, zoals deze grappige mislukkingen hebben bewezen. Gelukkig allemaal tegen de mooie achtergrond van de zee! Maar pas wel op voor meeuwen…

Doorgaan met lezen

Nieuws

Extra kosten als je met contant geld wil betalen in 2024? Zo zit het

Contant geld is actueler dan ooit, daar bestaat geen twijfel over. Zeker wanneer banken storing hebben, of er is een pinstoring gaande. Maar wist je dat bedrijven extra kosten in rekening mogen brengen wanneer je met contant geld betaalt? Dat leggen we uit.

Contant geld

Volgens de Rabobank betalen inmiddels negen van de tien mensen met een pinpas. Dat zou betekenen dat nog slechts tien procent van de betalingen met contant geld wordt afgerekend.
Dat contant geld langzaam lijkt te verdwijnen heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet te maken met beslissingen van de overheid. Nee, het grootste ‘probleem’ is gemakzucht bij consumenten zelf. Het is een stuk sneller om contactloos te pinnen, of om mobiel te betalen.
De enigen die de populariteit van contant geld in ere kunnen houden zijn mensen zelf. Het aantal zaken dat een pin-only beleid voert, is namelijk te verwaarlozen.

Extra kosten contant geld

Op de redactie kwam een bezorgd mailtje binnen van iemand die extra kosten moest betalen, omdat ze niet met een pinpas wilde betalen.
Dat klinkt nogal bizar en dus is Showblad op onderzoek uitgegaan. Op de website van de Rijksoverheid blijkt er inderdaad informatie over terug te vinden. Er staat letterlijk het volgende:
‘Soms heeft u extra kosten als u met contant geld betaalt. Zo kan uw werkgever bepalen dat u in de kantine alleen met een pinpas kunt betalen. Als u dan toch met contant geld betaalt, mag uw werkgever extra kosten rekenen. Uw werkgever moet dit dan wel van tevoren laten weten.’

Kortom: wanneer er van tevoren is aangegeven dat ergens alleen met een pinpas betaald mag worden en je wil daar niet aan meewerken mogen er dus extra kosten in rekening worden gebracht. Hoe hoog die kosten mogen zijn staat er niet bij.
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Zien: Dit kost een huis gemiddeld in Nederland en dit kost datzelfde huis over 2 jaar!

Huizenprijzen, een woord waar de gemiddelde Nederlander tegenwoordig behoorlijke nachtmerries over krijgt. Tenminste, de gemiddelde Nederlander die een modaal inkomen heeft en een starter is op de woningmarkt. Huizen zijn ongelooflijk duur geworden in de afgelopen jaren en die prijzen blijven maar stijgen. De hypotheker maakte een simpel rekensommetje. Met een beginnend stel op de woningmarkt met een modaal inkomen, volgens de Hypotheker 72.000 euro, kun je zo’n 339.000 euro lenen bij de bank. Dit is berekend bij een rente van 4,3 procent die tien jaar vast staat. Een gemiddelde koopwoning kost echter 435.984 euro, bijna een ton meer dan wat tweeverdieners met een modaal inkomen kunnen lenen. Je zal dus moeten beginnen met een gemiddeld kleiner huis in een gemiddeld minder populaire wijk, stad of zelfs provincie om aan een huis te komen. En dat wordt alleen nog maar moeilijker.

Prijs voor een huis gaan ongelooflijk hard omhoog!

De ING schat de aankomende twee jaar een stijging van zo’n 5 tot 8 % in 2024 en 2025. In 2026 zul je dus, zonder verdere prijsstijgingen, een huis moeten kopen die ruim 10 tot 16% duurder is dan nu. Met de sterkst verwachte stijging kan dat huis van 435.984 euro volgend jaar dus ongeveer 471.000 euro kosten. Het jaar daarop zal dat huis van 471.000 euro met de sterkst verwachte stijging ruim 508.000 euro gaan kosten. Ruim een half miljoen voor een gemiddeld huis in Nederland dus. Reken er maar op dat de lonen niet zo sterk gaan stijgen om dat verschil op te kunnen vangen. Wellicht dat er met het nieuwe kabinet meer huizen bijgebouwd zullen worden en dat dát de huizenprijzen meer zal stabiliseren. Vooralsnog lijkt het steeds moeilijker te worden voor starters op de woningmarkt. Mochten de rentes gaan stijgen dan zal dat betekenen dat je minder kunt lenen en dus nóg minder huis kunt kopen.

Doorgaan met lezen

Trending