3 dochters verdenken zorg van mishandeling moeder – verborgen camera filmt schokkende beelden
Connect with us

Gezondheid

3 dochters verdenken zorg van mishandeling moeder – verborgen camera filmt schokkende beelden

De drie dochters van een 71-jarige kregen vaak een slecht gevoel toen ze het verzorgingshuis van hun moeder gingen bezoeken.

Dit ging nog een tijdje door, voordat een van hen suggereerde dat ze een verborgen camera opzetten. Het doel was om te zien of hun bezorgdheid over mogelijke mishandeling in werkelijkheid gegrond was.

Ze deden precies dat, om meer te ontdekken dan waar ze op hadden gerekend. Wat de camera filmde was echt schokkend.

Drie zussen vermoedden dat alles niet was zoals het hoort in het verzorgingshuis van hun moeder. Ze leed aan de ziekte van Alzheimer en Parkinson, en dus was het moeilijk voor haar meisjes om antwoorden van haar te krijgen over wat er mis was.

Ze wisten echter dat er iets mis moest zijn toen ze wist te vertellen dat het personeel haar niet mocht. Alarmbellen begonnen gestaag te klinken, en dus besloten de zussen hun instinct te volgen.

De steek
Ze staken hun hoofd bij elkaar en zetten een verborgen camera op in de kamer van hun moeder. Wat ze zouden filmen, bleek uiteindelijk schokkender zijn dan iemand zich had kunnen voorstellen.

Op de film was duidelijk te zien dat het personeel de moeder aan haar armen trok. Toen ze zich verzette, sleepten ze haar over de vloer. Op één punt van de video is de 71-jarige huilend te zien, hoewel haar gesmeek aan dovemansoren gericht zijn.

Het was middelste dochter, Kelly, die een camera van £85 op Amazon kocht. Ze legt uit: “Ik voelde me zo schuldig en mijn hart bonste toen ik het opstelde. Ik vertelde het personeel dat ik dacht dat het haar zou helpen als ze een klok had die ze vanaf haar bed kon zien. Wat het opnam, was een schok. Iedereen die zo’n persoon op zo’n manier kan behandelen, is een gemeen schepsel. Kijken naar het beeldmateriaal, het zien van mijn huilende moeder, was hartverscheurend. ”

Op verschillende punten in de video vraagt ​​Joy om naar het toilet te gaan, maar wordt genegeerd. Het personeel toont weinig interesse om haar te helpen, en dus wordt ze overgelaten aan zichzelf.

De mishandeling vond plaats in het Brookside House Care Home in Jacksdale, Nottinghamshire, Verenigd Koninkrijk, en drie werknemers werden uiteindelijk verantwoordelijk bevonden. Toen de tape opdook, konden ze hun acties niet ontkennen en werden ze dus ontslagen van hun werk. Ze werden ook veroordeeld tot een taakstraf, maar slaagden erin om via voorwaardelijke straffen de gevangenisstraf te ontvluchten.

“We zijn boos dat hun straffen zijn opgeschort. Ze pleitten alleen schuldig omdat het allemaal op de tape lag,” zei de oudste dochter Teresa Bestwisk, 47.

Mijn bloed kookt als ik dingen als deze hoor, en het ergste is dat er zeker meer ouderen lijden zonder dat het bekend is. Deel dit om het bewustzijn te verspreiden. Help ons ervoor te zorgen dat niemand dit soort misbruik in de toekomst hoeft mee te maken.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WAARSCHUWING: Dit is hoe je lichaam laat weten dat je een hoge bloeddruk hebt

Een hoge bloeddruk geeft nagenoeg geen symptomen en als er symptomen zijn, dan zijn ze veelal vaag. 

Om deze reden weet heel veel mensen niet dat hun bloeddruk verhoogt is. Iets wat, zeker op langere termijn, levensgevaarlijk kan zijn. Toch zijn er subtiele signalen dat je lichaam je laat weten dat je bloeddruk te hoog is.

Subtiele symptomen

Een hoge bloeddruk geeft weliswaar wel symptomen, maar deze zijn zo subtiel dat ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Is je bloeddruk gevaarlijk hoog? Dan kan je deze symptomen ervaren:

person in pink long sleeve shirt holding white samsung android smartphone

Symptomen hoge bloeddruk

Deze symptomen kunnen optreden als je een gevaarlijk hoge bloeddruk hebt:

 • Zware hoofdpijnen
 • Bloedneuzen
 • Verwardheid of een algehele malaise
 • Problemen met je ogen
 • Druk op de borst
 • Moeite met ademen
 • Een afwijkend hartritme
 • Bloed in de urine
 • Je hartslag hard voelen in je borst, oren of nek

Vagere klachten

Er zijn echter nog wat vagere klachten die bij een hoge bloeddruk passen. Deze symptomen komen veelal voor als je bloeddruk hoog is, maar nog niet gevaarlijk. Dit zijn deze symptomen:

 • Duizeligheid
 • Een onrustig gevoel
 • Zweten
 • Moeite met slapen
 • Opvliegers
 • Rode vlekjes in je ogen

Wanneer moet je naar de huisarts?

Als je een van deze symptomen hebt dan is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts om je bloeddruk na te kijken. Is je bloeddruk veelvuldig boven de 180/120? Neem dan snel contact op met je huisarts. In dit geval is je bloeddruk gevaarlijk hoog en moet er actie ondernomen worden.

Bron: Webmd

Wist jij van de symptomen van een hoge bloeddruk? Deel je ervaring met ons in de reacties! 

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Wetenschap onthult: Dit is de ideale penislengte

lengte

Sinds mensenheugenis discussiëren mannen en vrouwen over de ideale penislengte. Is de lengte echt belangrijk of gaat het erom hoe je hem gebruikt? En als lengte toch belangrijk is, welke lengte is dan het beste? Volgens een studie is de lengte wel degelijk van tel, en sommige lengtes zijn beter dan andere.

De studie is van de hand van Big One Dating, een datingsite gespecialiseerd in het koppelen van mannen met ‘een grote’, met vrouwen die ook van groot geschapen mannen houden.

Hoe groot is het ideale geslachtsdeel?

De website ondervroeg 4.761 vrouwen over hun laatste seksuele relaties. Ze moesten de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoe groot was hij?
 • Had je een orgasme?

De gegevens van de studie tonen aan dat een lengte van 15,2 centimeter het meest succesvol was bij vrouwen (44%).

Dit is best een opvallend verschil, zeker in vergelijking met de gemiddelde penislengte van 13,97 centimeter.

Maar lengte is niet alles

Maar ben je dan automatisch slecht in bed als je geen buitensporig groot lid hebt? De realiteit is natuurlijk genuanceerder. Een groot geslachtsorgaan is op zich geen garantie op een orgasme.

Een 37-jarige vrouw antwoordde op de studie: “Lengte speelt een rol, maar de wil om te bevredigen en weten hoe hem te gebruiken zijn veel belangrijker.” Dus je hoeft niet depressief te worden als je maar een gemiddeld geslachtsdeel hebt. Je moet leren hoe hem te gebruiken met alle middelen die je hebt, zoals je vingers en je mond.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

WHO overweegt wereldwijde noodtoestand vanwege apenpokken

apenpokken

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zat voor de tweede keer bijeen om te overwegen om een wereldwijde noodtoestand uit te roepen vanwege de apenpokken.

De vergadering kwam er nadat enkele wetenschappers wezen op de frappante verschillen tussen de uitbraken in Afrika en de ontwikkelde landen. Dat zou een gecoördineerd antwoord aanzienlijk bemoeilijken.

Afrikaanse bewindslieden zeiden dat ze de uitbraak in hun continent al beschouwen als een noodtoestand. Maar experts uit andere werelddelen zeiden dat de mildere varianten in Europa, Noord-Amerika en andere de afkondiging van een globale noodtoestand niet rechtvaardigen, ook al kan het virus niet meteen worden gestopt.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de middelen ter bestrijding van de apenpokken al teruggeschroefd, gezien het mild karakter van de ziekte.

De apenpokken circuleren al tientallen jaren in het midden en westen van Afrika, waar wilde dieren occasioneel mensen besmetten. De ziekte circuleert sinds mei ook in Europa en Noord-Amerika, vooral onder homo’s en biseksuele mannen. De epidemie in de rijkere landen is wellicht getriggerd door orgiën in Spanje en België.

Doorgaan met lezen

Trending