3-jarige sterft na verkrachting, zusje van 10 maanden in ziekenhuis – nu wijst moeder naar stiefvader
Connect with us

Nieuws

3-jarige sterft na verkrachting, zusje van 10 maanden in ziekenhuis – nu wijst moeder naar stiefvader

Sommige wreedheden in de wereld zijn onmogelijk te begrijpen.

Zeggen dat het verhaal in dit artikel onder deze categorie valt, is een understatement. Het is een van de ergste dingen dat ik ooit heb gehoord.

Een 3-jarig jongetje stierf op 8 september in Santa Fe, Argentinie, na verkracht te zijn geweest. Dat meldt de krant Todo Noticias.

Zijn kleine zusje, die slechts 10 maanden oud is, vecht nog steeds voor haar leven in het kinderziekenhuis van Santa Fe.

Rapporten melden dat de jonge kinderen in allerijl naar het kinderziekenhuis Orlando Alassia in Santa Fe, in Argentinië, werden gebracht.

De ziekenhuismanager, Osvaldo Carrillo, zei dat de toestand van de jongen kritisch was toen hij binnenkwam. Hij had verschillende breuken in zijn schedel, borst en ribben. Ziekenhuispersoneel kon hem reanimeren en op tijd naar de intensieve zorgen overbrengen, maar helaas verslechterde zijn toestand en stierf hij in zijn slaap.

Volgens bepaalde bronnen, drong Carrillo er op aan om de dokters niet schuldig te doen voelen voor de dood van de jongen, gezien de toestand waarin hij verkeerde toen ze hem aantroffen.

Ernstige wonden
Het medische team zag aan de verwondingen dat de kleine jongen seksueel misbruikt was geweest. Zowel hem als zijn jongere zusje vertoonden duidelijke tekenen van verwaarlozing alsook lichamelijk misbruik.

Na ondervraagd te zijn geweest, beschuldigde de moeder van de twee kinderen haar partner, de stiefvader van de kinderen. Sindsdien werd hij gearresteerd.

Het meisje van 10 maanden oud wordt intussen nauwlettend in de gaten gehouden terwijl ze herstelt in het ziekenhuis. Ze zal in de pleegzorg worden geplaatst wanneer ze oud genoeg is om het ziekenhuis te verlaten.

Weinig woorden zijn hiervoor nodig: zulke gruwelijke dingen mogen nooit gebeuren. Een moeder mag nooit of te nimmer toestaan dat een ‘mens’ dit doet met haar kind. Het is mens onwaardig. Ik hoop dat de schuldige zwaar zal worden gestraft voor deze misselijkmakende daden, en dat het jonge meisje snel zal herstellen.

Intussen, schrijf ik dit in de hoop om aandacht te schenken aan de gruwelijke daden waartoe mensen in staat zijn. Al mijn gedachten en gebeden gaan uit naar deze twee onschuldige kinderen. Deel als je hiermee akkoord bent.
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending