3-jarige sterft na verkrachting, zusje van 10 maanden in ziekenhuis – nu wijst moeder naar stiefvader
Connect with us

Lifestyle

3-jarige sterft na verkrachting, zusje van 10 maanden in ziekenhuis – nu wijst moeder naar stiefvader

Sommige wreedheden in de wereld zijn onmogelijk te begrijpen.

Zeggen dat het verhaal in dit artikel onder deze categorie valt, is een understatement. Het is een van de ergste dingen dat ik ooit heb gehoord.

Een 3-jarig jongetje stierf op 8 september in Santa Fe, Argentinie, na verkracht te zijn geweest. Dat meldt de krant Todo Noticias.

Zijn kleine zusje, die slechts 10 maanden oud is, vecht nog steeds voor haar leven in het kinderziekenhuis van Santa Fe.

Rapporten melden dat de jonge kinderen in allerijl naar het kinderziekenhuis Orlando Alassia in Santa Fe, in Argentinië, werden gebracht.

De ziekenhuismanager, Osvaldo Carrillo, zei dat de toestand van de jongen kritisch was toen hij binnenkwam. Hij had verschillende breuken in zijn schedel, borst en ribben. Ziekenhuispersoneel kon hem reanimeren en op tijd naar de intensieve zorgen overbrengen, maar helaas verslechterde zijn toestand en stierf hij in zijn slaap.

Volgens bepaalde bronnen, drong Carrillo er op aan om de dokters niet schuldig te doen voelen voor de dood van de jongen, gezien de toestand waarin hij verkeerde toen ze hem aantroffen.

Ernstige wonden
Het medische team zag aan de verwondingen dat de kleine jongen seksueel misbruikt was geweest. Zowel hem als zijn jongere zusje vertoonden duidelijke tekenen van verwaarlozing alsook lichamelijk misbruik.

Na ondervraagd te zijn geweest, beschuldigde de moeder van de twee kinderen haar partner, de stiefvader van de kinderen. Sindsdien werd hij gearresteerd.

Het meisje van 10 maanden oud wordt intussen nauwlettend in de gaten gehouden terwijl ze herstelt in het ziekenhuis. Ze zal in de pleegzorg worden geplaatst wanneer ze oud genoeg is om het ziekenhuis te verlaten.

Weinig woorden zijn hiervoor nodig: zulke gruwelijke dingen mogen nooit gebeuren. Een moeder mag nooit of te nimmer toestaan dat een ‘mens’ dit doet met haar kind. Het is mens onwaardig. Ik hoop dat de schuldige zwaar zal worden gestraft voor deze misselijkmakende daden, en dat het jonge meisje snel zal herstellen.

Intussen, schrijf ik dit in de hoop om aandacht te schenken aan de gruwelijke daden waartoe mensen in staat zijn. Al mijn gedachten en gebeden gaan uit naar deze twee onschuldige kinderen. Deel als je hiermee akkoord bent.
[fblike]

Lifestyle

Meisje (12) wint 20.000 euro voor uitvinding die doden in hete auto’s vermijdt

meisje

Ondanks aanhoudende waarschuwingen en talrijke tragische verhalen, lijkt het aantal kinderen dat om het leven komt in hete auto’s ieder jaar nog te stijgen. In de Verenigde Staten alleen al overlijden gemiddeld 39 kinderen onder de 15 jaar na een zonnesteek omdat ze in een warme auto werden achtergelaten.

De 12-jarige Lydia Denton besloot dat ze daar iets aan wilde doen. “Het raakt me altijd enorm omdat ik weet dat het iets is dat in de echte wereld gebeurd en dat voorkomen kan worden”, vertelt Lydia.

“En er is nog niemand gekomen met een goedkope manier om dat te vermijden”, voegde ze eraan toe. Lydia ontwikkelde een slimme zetel systeem dat detecteert wanneer er een kind in de auto zit en meet tegelijk de temperatuur in de auto.

Slimme autostoel

Het kussen onder de autostoel voelt wanneer het gewicht meer is dan 2,25 kg, wat betekent dat er een kind in de auto zit, en alarmeert de ouders en de hulpdiensten wanneer de temperatuur in de auto hoger is dan 38 graden.

meisje

Met haar slimme uitvinding ‘Beat the Heat Car Seat’ sleepte ze een prijs van 20.000 euro in de wacht tijdens de CITGO Fueling Education Student Challenge.

Lydia deelde het geld met haar 14-jarige broer en 10-jarige zus, die haar hielpen om het apparaat te ontwikkelen.

Het meisje legt uit: “Eenmaal ik het prototype klaar had, riep ik mijn broer erbij, die echt goed is in programmeren, en mijn zus, die goed is in het brengen van vrede. Wanneer we gefrustreerd raakten, bracht ze ons snoep en ze hielp ook om het ontwerp nog beter te maken.”

Lydia wil het geld ook gebruiken om haar uitvinding te gaan commercialiseren. Het moet ongeveer 50 euro gaan kosten.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Trending