3 schadelijke consequenties die zich kunnen voordoen wanneer je hond je gezicht likt
Connect with us

Lifestyle

3 schadelijke consequenties die zich kunnen voordoen wanneer je hond je gezicht likt

Wist jij dat je beste vriend je misschien in gevaar kon brengen? De vriend waar we het over hebben is je geweldige hond! Je hond wil gewoon je gezicht likken en ze zijn zich er niet van bewust wat ze kunnen doen. Je denkt misschien dat het lief en schattig is, maar je zou de volgende drie problemen moeten overwegen die het speeksel van je hond kunnen veroorzaken.

Risico van drie gezondheidsproblemen

Onze harige vrienden zijn schattig – niemand kan onze gedachten daarover veranderen! Maar honden houden ervan om een heleboel vieze dingen te likken gedurende de dag, zoals de vieze vloer, de privé gebieden van andere honden, hun eigen privé gebieden en andere dingen die interessant ruiken! Maak je geen zorgen, meestal is er geen probleem voor je hond wanneer hij of zij dit doet.

Meerdere onderzoeken hebben laten zien dat honden speeksel schoon is door een special proteïne die de bacteriën in bedwang houdt. Maar het gevaar komt naar buiten wanneer ze je gezicht likken, omdat de bacteriën dan naar jou over kunnen gaan. Wij hebben niet hetzelfde systeem als een hond dus kunnen we makkelijk deze bacteriën binnenkrijgen.

Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je hond je huid likt, omdat de bacteriën niet op deze manier je lichaam binnen kunnen komen. Het probleem komt naar boven wanneer je een snee of wondje op je huid hebt waar het speeksel wel naar binnen kan of als het speeksel in contact komt met je slijmvliezen in je mond, neus, ogen, etc. Ja, het is zeldzaam om iets op te lopen op deze manier, maar als je een zwak immuunsysteem hebt kan je vatbaar zijn.

Hier zijn de drie dingen waar je voor moet opletten:

1. Wormen

Je harige vriend kan wormen krijgen als ze aan de ontlasting of anus van een andere hond likken. Deze wormen, gewoonlijk rondwormen of hoekwormen, kunnen dan overgedragen worden op jou. Het is zeldzaam, maar het gebeurd. Symptomen van een parasitaire invasie zijn vermoeidheid, koorts, maagpijn, diarree, slechte eetlust, huiduitslag en onverklaarbaar gewichtsverlies.

2. Maagklachten

Een gastro-intestinale infectie is het meest voorkomende probleem die je kan krijgen wanneer je hond je gezicht likt. Je pup kan een bacterie opdoen wanneer ze rondsnuffelen die dan weer overgedragen kan worden aan jou. Je kunt een infectie krijgen die door meerdere dingen veroorzaakt kan worden zoals salmonella, campylobacter, leptospira, E. coli of cryptosporidium. Deze kunnen de volgende symptomen veroorzaken: diarree, maagklachten, extreme vermoeidheid, overgeven, koorts en misselijkheid.

3. Allergie

Specifieke componenten in het speeksel van je hond kan een allergische reactie ontlokken wanneer ze je gezicht likken. Als je merkt dat je huid gaat jeuken of droog is een paar minuten nadat je hond je heeft gelikt, kan je een allergische reactie hebben. Je huisarts kan je medicatie geven die je hiermee zal helpen.

Het is oké om je hond je te laten likken als je weet dat ze niet in de buurt zijn geweest van ontlasting van andere honden en ze gewoon gezond zijn. Om toch veilig te zijn, was je handen en gezicht nadat je hond heeft besloten om je hele gezicht te zoenen!

Help ons met het verspreiden van dit artikel! We gokken dat je vrienden en familie het leuk zouden vinden om te horen over deze drie mogelijke problemen. Heb jij ooit een van deze problemen gehad? Vertel het ons in de comments!

Onze artikelen worden geschreven met onze beste kennis, maar dit is algemene kennis en is daarom absoluut niet hetzelfde als een individuele consultatie bij een arts. Jouw gezondheid is belangrijk voor ons!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending