4-jarig jongetje verdwijnt en keert nooit meer terug – 25 jaar later wordt er op de deur geklopt en moet iedereen huilen
Connect with us

Nieuws

4-jarig jongetje verdwijnt en keert nooit meer terug – 25 jaar later wordt er op de deur geklopt en moet iedereen huilen

Opgegeven worden voor adoptie kan diepe wonden nalaten bij kinderen. Geadopteerde kinderen vragen zich af wie hun biologische ouders zijn, waar ze vandaan komen, en waarom ouders hun kinderen opgeven. En zelfs de gelukkigste geadopteerde kinderen stellen zichzelf die vraag.

Saroo werd geboren in India, maar werd geadopteerd door een Australische familie toen hij vijf jaar oud was. Maar zijn adoptieverhaal verschilt nogal van de meeste andere.

Saroo had een broer die enkele jaren ouder was dan hem, Guddu.

Guddu verdiende geld met het schoonmaken van treinen, en op een dag nam hij de vijfjarige Saroo met hem mee.

Guddu vroeg Saroo om te wachten op de trein terwijl hij aan het werken was. Hij vertelde hem dat hij snel terug zou zijn. Saroo was echter uitgeput, dus sloot hij zijn eventjes zijn ogen. Maar toen hij wakker werd, realiseerde de kleine jongen zich dat de trein leeg was en hij wist zelfs niet waar hij was.

Saroo kon niet schrijven noch lezen en wist ook zijn familienaam niet of de naam van de stad waarin hij woonde.

Hij stapte van de trein en dwaalde moederziel alleen door de straten van Calcutta.

Al snel merkte een tiener Saroo op, en zag hij dat hij verdwaald was. Hij bracht de kleine jongen naar een opvangtehuis voor weeskinderen. En omdat Saroo niet wist vanwaar hij kwam, en niemand van zijn familie hem kwam zoeken, werd hij op een lijst van adoptiekinderen geplaatst.

Saroo werd geadopteerd door een Australische familie en kreeg een heel nieuw leven, ver weg van de armoede en het gevaar die hij gewoon was. Maar hij miste ook zijn echte familie heel hard.

Saroo’s nieuwe mama hing een kaart van India aan de muur in zijn kamer, zodat hij niet zou vergeten waar zijn roots ligt. De kaart herinnerde hem aan India, en Saroo had vaak herinneringen over zijn vroegere dagen als kind in zijn geboortedorp met zijn familie. Maar hij herinnerde zich nooit genoeg om zijn zoektocht verder te kunnen zetten.

In tussentijd was de echte moeder van Saroo hem aan het zoeken in India, niet wetende dat haar zoon niet eens in het land was.

Toen Saroo ouder was, ontdekte hij Google Maps en Google Earth, en ontdekte hij dat hij de applicaties kon gebruiken in de zoektocht naar zijn geboorteplek.

Saroo wist dat hij ergens nabij Calcutta moest gewoond hebben, en begon in te zoomen op bepaalde plekken in de omliggende streek.

Vele mensen dachten dat Saroo aan het zoeken was naar een naald in een hooiberg, maar hij gaf de hoop nooit op, zelfs al was het 25 jaar geleden dat hij zijn familie voor het laatst zag.

Elke dag opnieuw zocht Saroo op de landkaart van India, tot hij op een dag eindelijk iets herkende.

Saroo zag een brug die precies op de brug leek nabij het treinstation waar hij wakker werd als kind, op de dag waarop hij zijn oudere broer verloor.

Traag maar zeker vond Saroo meer en meer herkenpunten tot hij eindelijk de naam van zijn geboortedorp te weten kwam: Ganesh Talai. Het duurde niet lang voor Saroo op het vliegtuig zat richting India, op zoek naar zijn biologische familie. Het was alsof hij terug in de tijd reisde, en meer en meer herinneringen kwamen naar boven.

Uiteindelijk bereikte Saroo het huis waar hij opgroeide als jonge kind. Zijn hart klopte sneller en sneller. Woonde zijn familie daar nog? Zouden ze hem nog herkennen?

Enkele meter verder stonden drie vrouwen. Onmiddellijk ging één van hen naar Saroo en nam ze hem in zijn armen. Ze was zijn moeder, en had hem onmiddellijk herkend.

Saroo’s moeder belde naar twee van zijn broers en vertelde hen dat hun broer er was, uit het niets. Hoewel, in het midden van de ontmoeting kreeg Saroo ook tragisch nieuws te horen. Zijn broer, Guddu, die bij hem was aan het treinstation op diezelfde dag, werd dood teruggevonden een maand nadat de jongens verdwenen waren. Hij kwam onder een trein terecht.

Zijn familie vinden was net als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar de speld was er wel. En dankzij zijn volharding en vastberadenheid slaagde Saroo in zijn bijna onmogelijke speurtocht.

Sinds de reünie met zijn familie, bleef Saroo geld sturen naar zijn biologische familie zodat zijn moeder niet meer hoeft te werken.

In de meeste landen spelen vijfjarigen met speelgoed, gaan ze naar school, en maken ze plezier. Maar in India, moeten zo’n jonge kinderen noodgedwongen al werken om hun familie te helpen.

Saroo’s verhaal kent een gelukkig einde, maar niet alle kinderen leggen dezelfde weg af. Ze groeien op in extreme armoede en hebben geen voedsel, noch een dak boven hun hoofd.

In 2015, schreef Saroo een boek over zijn ervaringen, “A Long Way Home”. Het boek werd uiteindelijk ook verfilmd, en heet “Lion”.

Bekijk hier een video over het verhaal van Saroo:

Deel aub Saroo’s verhaal met je vrienden op Facebook. Het ultieme bewijs dat je nooit de moed mag opgeven.
[fblike]

Nieuws

Boer neemt zoete wraak op klimaatactivisten: spuit ze helemaal onder de poep

Milieuproblemen blijven wereldwijd hoog op de agenda staan, vooral na recente extreme weersomstandigheden die de gevolgen van klimaatverandering benadrukken. Hoewel er nog steeds sceptici zijn die de klimaatverandering in twijfel trekken, zijn er gelukkig velen die actief bijdragen aan een positieve verandering.

Klimaatactivisten

Dit kan zijn door aanpassingen in hun dagelijks leven, zoals recycling of fietsen naar het werk, of door deel te nemen aan klimaatacties. Deze inzet verdient groot respect. Echter, hoe groot de frustratie over misinformatie ook is, het is cruciaal dat we binnen de grenzen van de wet blijven om onze boodschappen over te brengen.

Een tijd geleden overschreden enkele milieuactivisten deze grenzen door zonder toestemming een boerenerf te bezetten voor een anti-fracking protest. Ze richtten grote tenten op, waardoor het terrein meer weg had van een handelsplaats dan van een boerderij.

Boer neemt wraak

De boer, die de groep meerdere keren had verzocht te vertrekken, besloot uiteindelijk tot een unieke en effectieve methode om zijn ongenoegen te uiten. Hij koppelde een enorme mesttank aan zijn tractor en reed rond de plek waar de demonstranten hun kamp hadden opgeslagen, waarna hij het geheel besproeide met een mengsel van urine en mest.

Dit resulteerde in het vertrek van de activisten. De boer wist niet alleen de ongewenste bezoekers te verdrijven, maar ook zijn land te bemesten – een voorbeeld van efficiëntie waarbij hij twee problemen in één keer oploste.Dit incident werd snel verspreid op sociale media en lokte uiteenlopende reacties uit.

Velen prezen de boer voor zijn vindingrijkheid en meenden dat hij de activisten een lesje had geleerd dat ze niet snel zouden vergeten. Anderen meenden echter dat er een meer vreedzame oplossing mogelijk was geweest. Zonder twijfel zullen de betrokken demonstranten voortaan beter nadenken alvorens zij ongevraagd privéterrein betreden.

Doorgaan met lezen

Entertainment

Bekijk: Israëlisch tv-programma maakt Joost Klein compleet belachelijk!

Het Eurovisie Songfestival is natuurlijk alweer lang en breed voorbij maar rondom Joost Klein en een cameravrouw die volgens geruchten van de Israëlische delegatie zou zijn is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de geruchten is er een incident ontstaan tussen Joost en een cameravrouw. Deze cameravrouw zou de wens van Joost, om niet gefilmd te worden backstage, niet hebben gerespecteerd. Hier zou al een officiële klacht over ingediend zijn door de AVROTROS. Toen Joost opnieuw wél gefilmd zou worden zou hij een ‘vuistbeweging’ hebben gemaakt waarbij hij de camera van de vrouw geraakt zou hebben waardoor deze kapot is gegaan. Deze vrouw heeft Joost aangegeven waardoor Joost gediskwalificeerd is. Tenminste, dat is het verhaal dat nu bekend is bij de media.

Joost Klein belachelijk gemaakt op Israëlische televisie!

Er is eerder ook al wat onenigheid ontstaan tussen Joost en de Israëlische delegatie. Tijdens een persconferentie werd de Israëlische zangeres gevraagd of zij het wel verantwoord vond om op te treden in verband met veiligheid op het Songfestival. In eerste instantie werd gezegd dat de zangeres hier niet op hoeft te reageren. Joost zat hierbij en vroeg hardop “Why not!?” Mede hierdoor zou de zangeres wél gereageerd hebben op de vraag. Hoe het allemaal gaat aflopen is nog onbekend. In het Israëlische satirische tv-programma Eretz Nehederet is er in ieder geval al ruimte om Joost flink belachelijk te maken. Gelukkig nemen ze hun eigen zangeres ook even mee:

Doorgaan met lezen

Nieuws

Deze foto van Linda de Mol op een nudistencamping gaat rond in het buitenland!

Deze week ging Linda de Mol volledig uit de kleren voor een gedurfde fotoshoot voor haar eigen weekblad, LINDA..

De Mol prijkt op de cover terwijl ze op een campingstoeltje zit te midden van nudisten op een camping. LINDA. beschrijft de fotoshoot als volgt: “De een vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken.

In je na*kte niksie over de camping lopen. Best handig én lekker, dat je niet hoeft te trutten met bikinibandjes, direct vanaf je strandbedje kunt skinny dippen én dat je een gevoel van eenheid hebt met gelijkgestemden.

Geldt dan echt het gezegde: vrijheid, blijheid? In de nieuwe LINDA. ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’ duiken we in de na*kte waarheid, in de breedste zin van het woord.

Of je nu blij wordt om in je blootje rond te lopen of juist open en bloot durft uit te komen voor wie je bent en waar je voor staat.”

Linda de Mol maakt met deze foto’s een sterke indruk en zet een statement neer. Ze uit haar zorgen over hoe we in 2023 steeds meer ‘vertrutten’.

Linda benadrukt dat jonge meisjes tegenwoordig geconfronteerd worden met een onrealistisch schoonheidsideaal, mede door influencers die hun foto’s bewerken met filters.

Ze merkt op dat niemand meer durft topless te zonnen uit angst voor stiekeme foto’s die in een oogwenk gemaakt en gedeeld kunnen worden, waardoor ze eeuwig op het internet kunnen blijven circuleren.

De foto van Linda de Mol gaat zelfs over de grenzen heen, en heeft ook in Duitsland de aandacht getrokken.

Het Duitse blad Bild schrijft: “Linda na*kt: ‘In mijn volgende leven zal ik een overtuigd naturist zijn’.”

Ze vermelden dat de beroemde tv-persoonlijkheid op deze manier op de cover staat, wat eigenlijk geen grote verrassing is, gezien Linda’s bekentenis dat ze dol is op na*kt kamperen.

De fotoshoot met Linda de Mol toont haar kwetsbaarheid en durf om zich bloot te geven, zowel fysiek als emotioneel.

Het beeld van Linda op de cover van LINDA. spreekt boekdelen en laat zien dat ze niet bang is om taboes te doorbreken en zichzelf te laten zien zoals ze is.

Het thema van de fotoshoot, ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’, nodigt uit tot reflectie over het idee van vrijheid en openheid, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het is een krachtig statement van Linda de Mol, die met haar cover en bijbehorende boodschap een belangrijke discussie aanwakkert over body positivity, zelfacceptatie en de druk van sociale normen.

De fotoshoot herinnert ons eraan dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en zich comfortabel te voelen in zijn eigen huid, zonder oordeel of schaamte.

Linda’s moed om zichzelf te tonen inspireert anderen om hetzelfde te doen en zich niet te laten weerhouden door maatschappelijke verwachtingen.

Doorgaan met lezen

Trending