4-jarig jongetje verdwijnt en keert nooit meer terug – 25 jaar later wordt er op de deur geklopt en moet iedereen huilen
Connect with us

Nieuws

4-jarig jongetje verdwijnt en keert nooit meer terug – 25 jaar later wordt er op de deur geklopt en moet iedereen huilen

Opgegeven worden voor adoptie kan diepe wonden nalaten bij kinderen. Geadopteerde kinderen vragen zich af wie hun biologische ouders zijn, waar ze vandaan komen, en waarom ouders hun kinderen opgeven. En zelfs de gelukkigste geadopteerde kinderen stellen zichzelf die vraag.

Saroo werd geboren in India, maar werd geadopteerd door een Australische familie toen hij vijf jaar oud was. Maar zijn adoptieverhaal verschilt nogal van de meeste andere.

Saroo had een broer die enkele jaren ouder was dan hem, Guddu.

Guddu verdiende geld met het schoonmaken van treinen, en op een dag nam hij de vijfjarige Saroo met hem mee.

Guddu vroeg Saroo om te wachten op de trein terwijl hij aan het werken was. Hij vertelde hem dat hij snel terug zou zijn. Saroo was echter uitgeput, dus sloot hij zijn eventjes zijn ogen. Maar toen hij wakker werd, realiseerde de kleine jongen zich dat de trein leeg was en hij wist zelfs niet waar hij was.

Saroo kon niet schrijven noch lezen en wist ook zijn familienaam niet of de naam van de stad waarin hij woonde.

Hij stapte van de trein en dwaalde moederziel alleen door de straten van Calcutta.

Al snel merkte een tiener Saroo op, en zag hij dat hij verdwaald was. Hij bracht de kleine jongen naar een opvangtehuis voor weeskinderen. En omdat Saroo niet wist vanwaar hij kwam, en niemand van zijn familie hem kwam zoeken, werd hij op een lijst van adoptiekinderen geplaatst.

Saroo werd geadopteerd door een Australische familie en kreeg een heel nieuw leven, ver weg van de armoede en het gevaar die hij gewoon was. Maar hij miste ook zijn echte familie heel hard.

Saroo’s nieuwe mama hing een kaart van India aan de muur in zijn kamer, zodat hij niet zou vergeten waar zijn roots ligt. De kaart herinnerde hem aan India, en Saroo had vaak herinneringen over zijn vroegere dagen als kind in zijn geboortedorp met zijn familie. Maar hij herinnerde zich nooit genoeg om zijn zoektocht verder te kunnen zetten.

In tussentijd was de echte moeder van Saroo hem aan het zoeken in India, niet wetende dat haar zoon niet eens in het land was.

Toen Saroo ouder was, ontdekte hij Google Maps en Google Earth, en ontdekte hij dat hij de applicaties kon gebruiken in de zoektocht naar zijn geboorteplek.

Saroo wist dat hij ergens nabij Calcutta moest gewoond hebben, en begon in te zoomen op bepaalde plekken in de omliggende streek.

Vele mensen dachten dat Saroo aan het zoeken was naar een naald in een hooiberg, maar hij gaf de hoop nooit op, zelfs al was het 25 jaar geleden dat hij zijn familie voor het laatst zag.

Elke dag opnieuw zocht Saroo op de landkaart van India, tot hij op een dag eindelijk iets herkende.

Saroo zag een brug die precies op de brug leek nabij het treinstation waar hij wakker werd als kind, op de dag waarop hij zijn oudere broer verloor.

Traag maar zeker vond Saroo meer en meer herkenpunten tot hij eindelijk de naam van zijn geboortedorp te weten kwam: Ganesh Talai. Het duurde niet lang voor Saroo op het vliegtuig zat richting India, op zoek naar zijn biologische familie. Het was alsof hij terug in de tijd reisde, en meer en meer herinneringen kwamen naar boven.

Uiteindelijk bereikte Saroo het huis waar hij opgroeide als jonge kind. Zijn hart klopte sneller en sneller. Woonde zijn familie daar nog? Zouden ze hem nog herkennen?

Enkele meter verder stonden drie vrouwen. Onmiddellijk ging één van hen naar Saroo en nam ze hem in zijn armen. Ze was zijn moeder, en had hem onmiddellijk herkend.

Saroo’s moeder belde naar twee van zijn broers en vertelde hen dat hun broer er was, uit het niets. Hoewel, in het midden van de ontmoeting kreeg Saroo ook tragisch nieuws te horen. Zijn broer, Guddu, die bij hem was aan het treinstation op diezelfde dag, werd dood teruggevonden een maand nadat de jongens verdwenen waren. Hij kwam onder een trein terecht.

Zijn familie vinden was net als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar de speld was er wel. En dankzij zijn volharding en vastberadenheid slaagde Saroo in zijn bijna onmogelijke speurtocht.

Sinds de reünie met zijn familie, bleef Saroo geld sturen naar zijn biologische familie zodat zijn moeder niet meer hoeft te werken.

In de meeste landen spelen vijfjarigen met speelgoed, gaan ze naar school, en maken ze plezier. Maar in India, moeten zo’n jonge kinderen noodgedwongen al werken om hun familie te helpen.

Saroo’s verhaal kent een gelukkig einde, maar niet alle kinderen leggen dezelfde weg af. Ze groeien op in extreme armoede en hebben geen voedsel, noch een dak boven hun hoofd.

In 2015, schreef Saroo een boek over zijn ervaringen, “A Long Way Home”. Het boek werd uiteindelijk ook verfilmd, en heet “Lion”.

Bekijk hier een video over het verhaal van Saroo:

Deel aub Saroo’s verhaal met je vrienden op Facebook. Het ultieme bewijs dat je nooit de moed mag opgeven.
[fblike]

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending