André van Duin nam zeer drastisch besluit na verschrikkelijk nieuws
Connect with us

BNers

André van Duin nam zeer drastisch besluit na verschrikkelijk nieuws

Na het tragische verlies van zijn man Martin in 2020 heeft André van Duin een drastisch besluit genomen dat zijn leven aanzienlijk heeft veranderd.

In een openhartig interview met weekblad Weekend deelt de geliefde komiek en presentator hoe hij na het heengaan van Martin besloot om volledig te stoppen met alc0h0l drinken.

Dit besluit markeert een belangrijke stap in zijn rouwproces en persoonlijke groei.


Stoppen met Drinken

André van Duin vertelt dat hij al weinig dronk, maar na de ziekte en het heengaan van Martin besloot hij volledig te stoppen met alc0h0l.

“Nou, ik dronk al niet zoveel, maar nu inderdaad helemaal niet meer,” onthult hij. Hij legt uit dat hij met drinken stopte toen Martin ziek werd, omdat Martin ook moest stoppen.

Na Martins heengaan besloot André om niet weer te beginnen met drinken. “Dan ga je misschien in je verdriet te veel drinken en dat helpt toch niet, dus laat ik dat nou maar niet doen,” zegt hij.

“Ik heb het volgehouden en dat bevalt prima. Het leven is eigenlijk makkelijker daardoor. Je gaat wat eerder weg op verjaardagen bijvoorbeeld, als mensen dezelfde verhalen gaan vertellen.”

André van Duin nam drastisch besluit na verschrikkelijk nieuws

Nieuwe Liefde en Gezond Leven

Momenteel is André van Duin weer gelukkig in de liefde met zijn partner Fernando.

Hij benadrukt dat ook Fernando geen alcohol drinkt en niet rookt, wat hun levensstijl naadloos op elkaar afstemt.


“Mijn huidige partner Fernando drinkt ook niet, en hij rookt ook niet, dus dat sluit naadloos aan,” vertelt André. Deze gedeelde levensstijl lijkt een positief effect te hebben op André’s welzijn en geluk.

Het Afgeblazen Huwelijk

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat het geplande huwelijk tussen André en Fernando was afgeblazen.

In plaats daarvan hebben ze gekozen voor een samenlevingscontract. “We hebben een samenlevingscontract bij de notaris getekend,” vertelde André destijds aan Story.

Hij benadrukte het belang van goed geregelde administratieve zaken voor het geval er iets gebeurt. “Daar staat alles in wat noodzakelijk is. Het belangrijkst is dat de administratieve zaken goed geregeld zijn voor het geval dat je er niet meer bent.” Volgens André zou trouwen alleen nog maar voor het feest zijn.

Een Nieuwe Start

Het besluit van André van Duin om te stoppen met alcohol en zijn keuze voor een samenlevingscontract met Fernando markeren belangrijke mijlpalen in zijn leven na het verlies van Martin.

Deze beslissingen reflecteren zijn wens om een gezonde en stabiele levensstijl te behouden, terwijl hij nieuwe herinneringen opbouwt met zijn partner.

Het verhaal van André toont hoe persoonlijke keuzes en aanpassingen kunnen bijdragen aan herstel en welzijn na een ingrijpend verlies.

Het openhartige verhaal van André van Duin biedt een inspirerende kijk op hoe hij omgaat met rouw en persoonlijke groei.

Door te stoppen met alc0h0l drinken en te kiezen voor een samenlevingscontract, heeft hij belangrijke stappen gezet naar een gezonder en stabieler leven.

Zijn verhaal is een herinnering aan de kracht van persoonlijke keuzes en het belang van ondersteuning en begrip in tijden van verdriet.

André’s reis naar een nieuw begin, samen met zijn partner Fernando, laat zien dat er altijd ruimte is voor hoop en nieuwe mogelijkheden, zelfs na een groot verlies.


BNers

Echtgenoot van Wieteke van Dort plotseling overleden

Twee maanden geleden werd bekend dat actrice Wieteke van Dort ongeneeslijk ziek is. Vanavond is naar buiten gebracht dat haar man Theo Moody (86) is overleden. Wieteke is te zwak om naar de crematie te gaan…

Vrede met de dood

In mei dit jaar kreeg Van Dort te horen dat ze kanker heeft. Volgens haar secretaresse waren haar man en de kinderen er voortdurend voor haar.
Maar deze week is haar man Theo, die vijf jaar ouder was, plotseling overleden. Hij had last van zijn darmen en besloot dat hij daaraan niet meer geholpen wilde worden. Hij heeft er zelf voor gekozen om te sterven, zo laat Alexander Moody, de jongste zoon weten aan De Telegraaf.
”Hij had vrede met zijn dood hoewel ze het heel moeilijk vond, heeft Wieteke dat nu ook.” Alexander geeft aan dat er nog gesprekken zijn gevoerd met de familie.
”We vonden het niet gemakkelijk om hem te laten gaan, maar we hadden begrip voor zijn beslissing zich niet meer te laten behandelen. Het is goed zo. Mijn vader was op. Zijn overlijden zal voor hem als een bevrijding hebben gevoeld.”
”Ook omdat hij leefde met de angst dat mijn moeder hem op een dag voor zou gaan”, zo besluit Alexander in De Telegraaf.

Te zwak voor crematie

Volgens Alexander zag zijn vader een leven zonder Wieteke niet zitten. ”Dat heeft hij de afgelopen tijd vaker gezegd.”
Afgelopen maandag is Theo Moody tegen een uur of zeven vredig ingeslapen, in het bijzijn van Wieteke en de kinderen.
Theo Moody en Wieteke waren in totaal 54 jaar getrouwd. Volgens haar zoon houdt zijn moeder zich kranig en dapper.
Alsof dit niet hartverscheurend genoeg is, is Wieteke te zwak om volgende week naar de crematie van haar man te kunnen gaan.
Wij wensen Wieteke en de overige nabestaanden veel sterkte en kracht toe. Steun haar met een hartje en een lieve reactie.
Doorgaan met lezen

BNers

Gordon zit vast in Dubai: ‘Aangifte tegen hem gedaan en zijn paspoort is ook afgepakt!’

Gordon heeft een aantal jaar geleden besloten dat hij liever in Dubai woont met gelijkgestemden. Daarmee bedoelen we ‘met andere mensen die ook graag willen laten zien dat ze veel geld hebben’. Zoals je misschien wel weet loop Goor graag te pochen met zijn designerkleding, brilletjes en tasjes. Iets wat in Nederland niet altijd even goed gewaardeerd wordt, in Dubai is het echter het gemiddelde beeld van de mensen daar. Goor heeft ooit Amsterdam ingeruild voor het Gooi maar ook dat bleek niet anoniem en luxe genoeg te zijn.

In de podcast Borrelpraat met Thijs Boermans en Niels Oosthoek vertelt Goor over zijn overstap naar Dubai: “Het was best een flinke beslissing, want ik ben toch een Amsterdammer en heb jarenlang in het Gooi gewoond. Dat was op zich al een opgave. Maar het was er wel veilig. In het begin dacht ik: dit is het paradijs. Ik werd nergens herkend. De anonimiteit was heerlijk.”

Paspoort van Gordon afgepakt

Echter vertelt Goor dat het leven in Dubai niet zo vrij is als in Nederland: “Ik was ook een beetje gestresst van alle negatieve media-aandacht en het heeft ook heel veel voordelen, maar dan word je geconfronteerd met de cultuur en de regels die er gelden, want je hebt geen idee. Een middelvinger opsteken in public? Dan ga je de gevangenis in.”


Goor heeft de strenge regels van het land zelf ervaren: “Ik heb wel een keer f*ck you gezegd tegen een vrouw, die is naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan, waardoor ik een travel ban heb gekregen van vijf maanden. Oftewel: mijn paspoort werd ingenomen. Ik heb 150.000 dirham schadevergoeding moeten betalen. Dat is 50.000 euro. En dat heeft er wel ingehakt voor mij, want als jij in een land vastzit waar je niet meer uit kan, dat is echt een pressiemiddel. Dan kun je net zo goed een gevangenisstraf hebben. Dit was twee jaar geleden, in mijn eerste jaar. Als je f*ck you zegt… Oké, het was niet chic, maar ze verdiende het op dat moment, want het was echt een kutstreek wat ze bij me uithaalde. Als je daar dan zo’n straf voor krijgt of tien keer op het politiebureau voor moet komen. Ja… dat vind ik echt van de gekke.”

Toch wil Gordon in Dubai blijven!

Tóch blijft Goor in Dubai wonen. Soms. Goor: “Ik ga niet weg, hè, uit Dubai, want het heeft ook voordelen, alleen ik ga niet meer permanent daar wonen. We wonen daar met 4 miljoen expats. Van hen zijn er zeker 1 miljoen homoseksueel, maar dat zegt niet iedereen en dat lees je ook nergens. Ze gedogen het, laat ik het zo zeggen. Ik heb zelfs op een gayfeest gestaan op het strand in Dubai met rainbow flags en weet ik veel wat. Het is verboden, maar je gaat er niet de gevangenis voor in.”

Goor heeft zelfs een politiecommissaris uit Dubai gehad: “Ja, ik heb nog nooit zoveel l*ll*n gezien in m’n hele leven, echt niet normaal. Ze zijn bijna allemaal ervoor in, echt. Mijn eerste date was met een politiecommissaris, ik zweer het je. Ik zie zijn uniform nog liggen in de hoek. Ik kon duidelijk merken dat hij eerder op een kameel had gezeten. Hahaha.” De podcast:


Doorgaan met lezen

BNers

Rechter veroordeelt Ali B tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf: verkrachting Naomi en poging tot verkrachting Ellen ten Damme bewezen

Ali B moet twee jaar de gevangenis in. Dat oordeelde de rechtbank in Haarlem vandaag. De rechter acht de rapper schuldig aan een verkrachting in 2018 en een poging tot verkrachting in 2014.


Ali B stond terecht voor vier zedendelicten: twee aanrandingen en twee verkrachtingen. Hij werd vrijgesproken van een aanranding in Heiloo in 2018 en een aanranding in Amsterdam in datzelfde jaar.

De rechter noemde Ali B “een tamelijk dwingend persoon die geen nee accepteert, weinig inlevingsvermogen in anderen toont en uitgaat van zijn eigen visie op zaken”:


Twee jaar cel voor Ali B: ‘Hij nam geen verantwoordelijkheid voor zijn daden’
Bij de verkrachting en poging tot verkrachting waren zijn “eigen seksuele behoeftes leidend”, stelde de rechter. Hierbij had hij volgens haar geen oog voor de gevolgen voor de vrouwen.

De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste vorige maand een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Ali B was zelf niet aanwezig bij de uitspraak, zoals hij van tevoren al had aangekondigd.

‘Geen weerstand bieden’

Van zangeres Ellen ten Damme lag er een melding van een verkrachting in 2014 in Marokko. Dat gebeurde volgens Ten Damme tijdens opnames voor het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Jill Helena (artiestennaam), oud-kandidaat van The Voice of Holland, had aangifte gedaan van een aanranding in 2018 in Amsterdam. Verder was er een aangifte van een vrouw genaamd Naomi van aanranding en verkrachting op een schrijverskamp in Heiloo in 2018.

De vrouwen konden volgens de officier van justitie “geen weerstand bieden” aan Ali B. “Hij heeft geen enkel respect voor de lichamelijke integriteit van slachtoffers. Van enig inlevingsvermogen in wat voor schade dit bij hen zou kunnen aanrichten is geen sprake.”

Maar de advocaat van Ali B, Bart Swier, vroeg om vrijspraak in alle zaken. Ali B “accepteert wel degelijk nee”, stelde zijn advocaat Bart Swier in zijn pleidooi.

Angstaanvallen

Ali B werd meerdere keren emotioneel tijdens de rechtszaak. Hij zei nooit een signaal te hebben gehad dat iets gebeurde tegen iemands zin.

Ook sprak hij van een “trial by media”. Hij zei in de media onterecht te zijn neergezet als “een seksueel roofdier”. Dat vrat aan hem. “Ik kreeg angstaanvallen, had slapeloze nachten. Voor het eerst voelde de dood warmer dan leven.”


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending