Hond in het asiel heeft bizarre blauwe tatoe-achtige lijn – wat betekent het?
Connect with us

Nieuws

Hond in het asiel heeft bizarre blauwe tatoe-achtige lijn – wat betekent het?

Als je een kleine blauwe lijn op de buik van een hond ziet, kan dat in eerste instantie ongewoon en intrigerend zijn. Deze simpele markering vertelt echter veel over de gezondheid en medische geschiedenis van de hond.


Honden hebben niet alleen unieke vachtkleuren en oogkleuren, maar soms ook door mensen toegevoegde kenmerken zoals sterilisatie-tatoeages.

Blauwe lijn

Een blauwe lijn op de buik van een hond is vaak een sterilisatie-tatoeage, aangebracht door een dierenarts tijdens de sterilisatie- of castratieoperatie.

Deze tatoeages worden meestal gezet met een tatoeagepistool terwijl de hond nog onder narcose is. De steriele inkt wordt direct in de wond geplaatst voordat de hond wakker wordt, zodat het dier geen extra pijn ervaart.

Noodzaak

Sterilisatie-tatoeages zijn vooral gebruikelijk bij reddingshonden en in dierenasielen waar sterilisatie een voorwaarde is voor adoptie.


De tatoeage is meestal een simpele blauwe lijn dichtbij de incisieplaats. Hoewel de inkt kan vervagen, blijft de tatoeage een belangrijke visuele indicator van de sterilisatiestatus van de hond. Dit is van onschatbare waarde wanneer de medische geschiedenis van een hond onbekend is.

Tatoeage

Het aanbrengen van een sterilisatie-tatoeage voorkomt onnodige medische ingrepen, bespaart kosten, en biedt snelle identificatie in noodsituaties.

Ondanks de voordelen, is deze praktijk nog niet overal gebruikelijk in privé dierenartspraktijken, vaak vanwege kosten en een gebrek aan bewustzijn.

De blauwe sterilisatie-tatoeage voor honden is een vitale medische indicatie die veel meer aangeeft dan alleen de huidige gezondheidsstatus van een huisdier.

Het helpt onnodige operaties, pijn, en medische kosten te voorkomen en biedt essentiële informatie in noodsituaties. Voor eigenaren en verzorgers biedt deze kleine blauwe lijn een snelle bevestiging van de sterilisatiestatus van de hond, wat cruciaal kan zijn in de besluitvorming over de behandeling in noodgevallen.

 


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending