Aurora: “Schrok me rot toen ik ontdekte wie er op mijn zoontje had gepast”
Connect with us

Nieuws

Aurora: “Schrok me rot toen ik ontdekte wie er op mijn zoontje had gepast”

Hylke, het vijfjarige zoontje van Aurora, zit in groep 1 van de basisschool. “Hij vindt het leuk op school en krijgt steeds meer vriendjes. Eerst vond hij het nog spannend om bij andere kinderen te spelen, maar inmiddels doet hij het regelmatig. Super leuk natuurlijk, zeker omdat Hylke enig kind is. Toch heb ik aan zijn laatste speelafspraakje een heel naar gevoel overgehouden…” 

Play date

Op school speelt Hylke regelmatig met Bram. “Bram zit ook in groep 1 en hij heeft al een paar keer bij ons thuis gespeeld. ‘Komt Hylke vandaag gezellig met ons mee?’, vroeg de moeder van Bram laatst op het schoolplein. Dat vonden Hylke en Bram leuk en de play date was een feit. Voor mij ook fijn, want ik had een rustig middagje alleen. Ook wel eens lekker!”

Beetje vreemd

Om 17:00 uur stapt Aurora op de fiets om Hylke op te halen. “Ik had niks meer van de moeder van Bram gehoord. Dat vond ik al een beetje vreemd, vaak krijg ik wel een foto ofzo. Op dat moment zocht ik er weinig achter. Ze zal wel druk zijn geweest met de kinderen. De zus van Bram had twee vriendinnen mee en ik kan me voorstellen dat het een gezellige boel was.”

Come in

Als Aurora aanbelt bij het huis van Bram, wordt de deur open gedaan door een jonge vrouw die ze niet kent. “‘Hello, who are you?’, vroeg ze aan Aurora. ‘I’m Hylke’s mother and I’m here to pick him up. Where is he?’, antwoordde ik, ietwat verbaast. ‘Come in. The kids are playing upstairs’. Ik volgde haar naar binnen en kwam in een enorme zooi terecht.”


Au pair

Aurora vraagt waar de moeder van Bram is. “Ze was op haar werk en zou pas laat thuis komen. Het meisje bleek de au pair te zijn. Net een week geleden in Nederland aangekomen en sprak geen woord Nederlands. ‘Can you please get Hylke from upstairs yourself? The kids don’t listen to me when I ask them to come’, zei ze. Ik ben naar boven gegaan, heb Hylke mee naar beneden genomen en ben vertrokken.”

Moest ervan huilen

Een heel raar gevoel houdt Aurora over aan de speelafspraak. “Op weg naar huis vertelde Hylke dat de moeder van Bram meteen na het ophalen naar haar werk vertrok en dat hij niks te eten of te drinken had gekregen. En omdat hij geen Engels spreekt, durfde hij er ook niet om te vragen. Ik had zo met mijn kindje te doen, dat ik ervan moest huilen. Boos heb ik een bericht naar de moeder van Bram gestuurd.”

Vind ik niet kunnen

In het bericht schrijft Aurora dat ze het niet vindt kunnen dat er zonder overleg iemand anders op haar kind past. “En ik heb gezegd dat als ik mijn kind aan iemand meegeef, ik verwacht dat het goed verzorgd wordt. De moeder van Bram appte terug dat ze het vervelend vond dat ik er zo over dacht en dat ze nooit eerder klachten van andere ouders heeft ontvangen. Geen excuses of blijk van berouw.”

Moet worden besproken

Aurora denkt nu wel twee keer na voor ze Hylke bij een ander kindje laat spelen. “Ik wil gewoon weten wie er op mijn kind past, dat is toch niet te veel gevraagd? Prima als dat een oppas is, maar dan vind ik het wel netjes dat dit met mij besproken wordt. Zeker als het een oppas is die pas een week in Nederland is en de taal niet spreekt. Dat is elke andere ouder met mij eens, toch?”

Afbeelding: Unsplash


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending