Harper: “De oppas helpt nare verhalen over ons gezin de wereld in”
Connect with us

Nieuws

Harper: “De oppas helpt nare verhalen over ons gezin de wereld in”

Met het volste vertrouwen liet Harper haar zoon Jack (6 jaar) en dochter Marie (4 jaar) elke week één middag achter bij de oppas. “Hier in de buurt hebben wij een groepje meiden dat graag wil oppassen. Super fijn, want zo kunnen mijn man en ik allebei weg, hebben de kids een geweldige middag en verdient zij iets bij. We hadden alleen nooit verwacht dat dit ons leven zó op zijn kop kon zetten…” 

Prachtige knutselwerken

Eefje, de vaste oppas van Jack en Marie, was op stage in het buitenland en kon een aantal maanden niet oppassen. “Jammer, want Eefje is een schat. Ze woont in het huis achter ons en past al twee jaar lang bijna elke week een middag op Jack en Marie. De kinderen vinden het heerlijk met Marie. Ze is relaxt, grappig en heel creatief. Na een middag met Eefje ligt de eettafel vol prachtige knutselwerken. En ook fijn: ze kookte alvast, zodat ik bij thuiskomst direct met de kinderen aan tafel kon.”

Vervanger geregeld

Als Eefje vertelt dat ze 9 maanden naar het buitenland gaat, zijn Jack, Marie en Harper verdrietig. “Maar gelukkig was er een studiegenoot van haar die het wel zou willen overnemen: Kelly. Ik vond het fijn dat Eefje zelf al een vervanger had geregeld en stuurde haar meteen een appje met de vraag of ze kennis wilde komen maken. Diezelfde week had ik een afspraak met Kelly op de planning staan.”

Goede eerste indruk

Kelly maakt een goede eerste indruk. “Ze was precies op tijd, zag er verzorgd uit en stelde zich netjes voor. We dronken thee en bespraken de oppaswerkzaamheden, het uurtarief en de kinderen. Kelly gaf aan dat ze al veel oppaservaring had en dat het ook geen probleem was om de kinderen uit school te halen en ’s avonds vast het eten klaar te maken. Ik zag het helemaal zitten en de eerste oppasdag werd vastgelegd.”

Te laat

Die eerste dag loopt het helaas niet zoals gehoopt. “Kelly moest om 14:30 uur de kinderen uit school halen, naar huis lopen, oppassen en de avondmaaltijd bereiden. Bij het ophalen ging het al mis. Rond 14:45 werd ik gebeld door de juffen van de kinderen met de vraag of ik er al bijna aankwam. Ik legde uit dat er een nieuwe oppas zou komen en heb haar meteen gebeld. ‘Sorry, ik ben onderweg! Lekke band!’, zei ze aan de telefoon. Om 14:50 ontving ik van haar en de kinderen een foto dat alles goed was. Geen goed begin…”

Op de bank

Als Harper om 18:00 uur thuiskomt, zitten de kinderen op de bank voor de tv. “Prima, ze mogen van mij best even tv kijken als de oppas staat te koken. Maar niet alleen de kinderen zaten onderuitgezakt op de bank, ook Kelly lag er als een zoutzak naast. Toen ze mij zag stond ze snel op en wilde haar jas pakken.”

Niet gekookt

Terwijl Kelly direct naar huis probeert te gaan, wil Harper graag weten hoe de middag was. “Ik vind het fijn om te horen wat ze hebben gedaan en of er bijzonderheden waren. Kelly gaf aan dat de kinderen tv wilden kijken en dat ze dat hebben gedaan. Niet even, maar de hele middag… Niet alleen hebben ze de hele middag met z’n drieën op de bank gelegen, Kelly heeft ook niks aan het eten gedaan. Ze kende dit recept niet en was bang dat het zou mislukken. Lekker dan.”


Tv kijken

Harper neemt afscheid van Kelly en vraagt aan de kinderen hoe het was met de nieuwe oppas. “Zij vonden het stom en zeiden dat ze Eefje missen. ‘Eefje was altijd op tijd en nu moesten we binnen met de juf op Kelly wachten. Ik was bang dat niemand ons kwam halen’, zei Marie. ‘En ze wilde niet tekenen en knutselen, maar vond dat we tv moesten kijken’, vulde Jack aan. Ik wist niet wat ik hoorde.”

Geen klik

Die avond stuurt Harper een bericht naar Kelly. “Ik heb haar bedankt voor het oppassen van vandaag, maar gezegd dat er vanuit ons toch geen klik is en dat we op zoek gaan naar iemand anders. Kelly heeft daar nooit meer op gereageerd. Daar kon ik best begrip voor opbrengen. Het is ook niet leuk als je na je eerste dag niet meer hoeft terug te komen.”

Weinig animo

Wanneer Harper op zoek gaat naar een nieuwe oppas, merkt ze dat er weinig animo is. “Ineens was iedereen druk en kon ik niemand vinden. Na belletje nummer tien heb ik Eefje geappt met de vraag of zij misschien iemand wist. Eefje appte terug of ze mij even mocht bellen. Ze had namelijk wat rare verhalen te horen gekregen.”

Rare verhalen

Harper belt Eefje meteen en vraagt wat er aan de hand is. “Er gaan onder de oppassen in de buurt allemaal rare verhalen over jullie rond. Zo zou jij veel later thuiskomen dan zijn afgesproken, betaal je de oppas te weinig uren uit en zijn de kinderen slecht opgevoed. Ik kreeg de verhalen hier ook door en was heel erg verbaasd. Jullie zijn een heel leuk gezin en ik herken me helemaal niet in deze verhalen”, vertelde Eefje.

Kelly is kwaad

Na het gesprek met Eefje denkt Harper wel te weten waar deze verhalen vandaan komen. “Dat komt natuurlijk van Kelly, die kwaad is dat ze niet meer hoeft terug te komen. Ik vermoed dat ze niet de echte reden hiervan tegen haar ouders en vriendinnen durfde te vertellen en dat ze er daarom een ander verhaal van heeft gemaakt. Wij hebben daar last van, want niemand wil nu nog bij ons oppassen.”

Geen nieuwe oppas

Harper en haar man besluiten voorlopig geen nieuwe oppas in te schakelen voor die ene middag per week. “Dat voelt niet goed. We wachten liever tot Eefje weer terug komt. Mijn man en ik werken nu om de week een middag vanuit huis. Helemaal geen probleem, maar een oppas is veel leuker. Ik baal ervan dat deze verhalen maar moeilijk de wereld uit te helpen zijn. Ik heb Kelly zelfs geappt met de vraag of ze dit kan herstellen, maar heb nooit een reactie gekregen. Zo ongelofelijk naar! Nog vier maanden en dan is Eefje terug. We kunnen niet wachten!”

AfbeeldingUnsplash


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending