Zien: Meg Ryan stopt met acteren om op haar kinderen te kunnen focussen en wat is ze mooi!
Connect with us

Nieuws

Zien: Meg Ryan stopt met acteren om op haar kinderen te kunnen focussen en wat is ze mooi!

Meg Ryan vestigde haar positie als een van de lievelingetjes van Amerika toen ze schitterde in enkele van de meest geliefde romantische rollen uit de jaren 80 en 90.

De charmante actrice met haar blond shag-kapsel zal altijd herinnerd worden voor iconische films als Sleepless In Seattle en You’ve Got Mail. Toen leek er niets op te wijzen dat Ryan’s ster zou vervagen, maar feit is dat ze volledig verdween van het grote scherm na 2018. Vandaag blijft de buurmeisje uit de jaren 90 uit de schijnwerpers, maar de nu 61-jarige Ryan verscheen onlangs op de rode loper en trok wat wenkbrauwen omhoog…

Ik kan niet de enige zijn die een oogje had op Meg Ryan in de jaren 80 en 90. De blonde, blauwogige schoonheid was de koningin van de rom-com, en er was een reden waarom ze de bijnaam “Amerika’s lievelingetje” kreeg. Haar ster straalde twee decennia lang fel toen ze een van de meest gewaardeerde actrices in Hollywood was. Maar het was verre van evident dat Meg Ryan wereldberoemd zou worden.


Geboren in 1961, groeide Ryan op in Fairfield, Connecticut. Haar vader, Harry Hyra, was van Poolse afkomst en wiskundeleraar. De moeder van Ryan, Susan Jordan, was ook lerares maar had eerder als actrice gewerkt, dus natuurlijk zat het podiumoptreden in de familie.

Haar ouders gingen echter uit elkaar in 1976 toen Meg slechts 15 was, en haar relatie met haar ouders werd later in haar leven gespannen. In feite zou Meg alle banden met haar moeder verbreken na een reeks gebeurtenissen. Ze besloot ook haar achternaam te veranderen in “Ryan”, de meisjesnaam van haar oma, toen ze zich registreerde bij de Screen Actors Guild.

Als jonge vrouw koos Ryan ervoor journalistiek te studeren aan de Universiteit van Connecticut en vervolgens aan de New York University. Haar tijd op de universiteit zou haar leven veranderen, maar misschien niet in de richting die velen geloofden. Meg Ryan begon met acteren in tv-commercials en soapseries om wat extra geld te verdienen. Plots kreeg ze een rol in As the World Turns, en veel producenten hoorden over de getalenteerde, jonge actrice.

Ryan stopte met haar studie en begon een carrière in de entertainmentindustrie na te streven. Ze brak door in de kaskraker Top Gun toen ze een kleurrijk portret maakte van Carole Bradshaw, de vrouw van Nick “Goose” Bradshaw (Anthony Edwards). De romantische actiefilm werd de best verdienende film van 1986 en hielp Meg Ryan grotere rollen te krijgen.

Ze vond ook liefde op de set van Top Gun. Ze begon te daten met haar mede-ster en scherm-echtgenoot, Anthony Edwards. Het stel had een tijdje een relatie en trokken zelfs samen in. In 1987 verscheen Ryan in de sciencefictionfilm Innerspace, samen met haar toekomstige echtgenoot, Dennis Quaid. “Het was als een blikseminslag,” zei Dennis. “We voelden allebei, ‘Dit is het. We zullen samen zijn.’” De ceremonie vond plaats in de hotelkamer van het stel, op Valentijnsdag. De moeder van Ryan was uitgesloten van de bruiloft.

Haar opkomst naar roem kwam tot bloei toen ze de hoofdrol kreeg in de romantische komedie When Harry Met Sally… Ryan portretteerde Sally Albright, naast Billy Crystal. De film was geen hit bij critici, maar wordt vandaag de dag beschouwd als een cult-romcomklassieker.

De film zou ook de basis leggen voor Meg Ryan’s onbedreigde plaats als de koningin van de rom-coms. In 1993 werkte Meg Ryan samen met Tom Hanks in een andere romantische komedie – Sleepless in Seattle. Opnieuw veroverde het schattige “buurmeisje” het bioscooppubliek en werd geprezen om haar optreden.

Ik denk dat haar “schattigheid” mensen soms blind maakt voor hoe oprecht begaafd ze is als komische actrice,” vertelde de beroemde regisseur van Nora Ephron aan Vanity Fair in 1995. Tom Hanks onthulde ook dingen over zijn tegenspeelster en beweerde dat Meg Ryan behoorlijk ver van haar personages in de films van Nora Ephron kon afwijken. Hoewel critici haar “de huidige ziel van de romantische komedie” noemden, had Meg ook andere kanten.

“Meg is niet opgewekt, ik had altijd de duidelijke indruk dat deze vrouw niet moest worden lastiggevallen,” zei de bekende acteur in 1995. Het was verre van voor de hand liggend dat ze de rol van Annie Reed in Sleepless in Seattle zou krijgen. In feite was ze de zesde keuze en waren zowel Julia Roberts, Kim Basinger als Michelle Pfeiffer aangeboden maar zeiden nee.

Na het succes van Sleepless in Seattle sloeg Meg Ryan een rol in de beroemde film The Silence of the Lambs af. In plaats daarvan richtte ze zich op wat haar succesvol maakte; romantische komedies. Maar in 1996 voelde de actrice dat ze zichzelf wilde uitdagen met een andere rol. Dus in het oorlogsdrama Courage Under Fire speelde Meg Ryan naast Denzel Washington en Matt Damon in een veel donkerdere rol.

De film, die in 1996 in première ging, was een kassucces, en op dat moment leek het alsof Ryan niet kon falen. Haar succesverhaal ging verder in 1998, een van de beste jaren van haar carrière. Samen met Nicolas Cage in de romantische komedie City of Angels, was alles klaar voor weer een kaskraker. En opnieuw werd Meg Ryan geprezen door critici, en de film bracht bijna $200 miljoen op.

Dat zelfde jaar kwam er nog een rol die haar carrière zou definiëren toen ze weer samenwerkte met Tom Hanks in You’ve Got Mail. De film, die plaatsvindt tijdens de periode dat e-mails en het internet onze levens binnendrongen, draait om twee rivalen die verliefd worden op elkaar wanneer ze elkaar e-mails beginnen te sturen zonder de ware identiteit van de ander te kennen.

Meg ontving haar derde Golden Globe Award-nominatie voor de film en de New York Times schreef: “Ms. Ryan speelt haar rol dit keer vrolijk en geloofwaardig, met een lucht van frisheid, een minimum aan schattig gefriemel, en veel warme chemie met Mr. Hanks.” Wat een perfecte manier om een ​​gouden decennium voor de actrice af te sluiten!

Maar als de jaren 90 een decennium van succes waren, werden de jaren 00 veel uitdagender voor de actrice. Ze begon het nieuwe decennium met een paar flops, en het typische Amerikaanse meisje kreeg veel drama in haar persoonlijke leven te verduren. Toen ze tegenover Russell Crowe stond in Proof of Life, begonnen geruchten over een romance op te laaien. Tegelijkertijd kondigden Ryan en haar man hun scheiding aan in 2000.

Tijdens deze turbulente periode in haar privéleven werd Ryan gehamerd en belasterd door de roddelbladen omdat ze betrokken was bij Russell Crowe terwijl ze getrouwd was. Haar gedrag kwam niet overeen met het beeld dat het publiek had van hun favoriete buurmeisje, dus natuurlijk haalde de affaire de krantenkoppen.

Wat veel mensen niet wisten, was dat het huwelijk van Ryan en Dennis Quaid al in puin lag, zelfs voordat de actrice begon te daten met Russell Crowe. Hun huwelijk werd vaak afgeschilderd als een sprookje van liefde en het perfecte Hollywood-huwelijk, maar dat was verre van de realiteit. “Het was een geweldig verhaal. Maar wat niet in het verhaal stond, was de realiteit van mijn huwelijk gedurende negen jaar. Dennis was me lange tijd niet trouw, en dat was erg pijnlijk. Ik kwam er meer over te weten nadat ik was gescheiden,” vertelde Meg Ryan aan InStyle Magazine in 2008.

Volgens Meg Ryan had het daten met haar co-ster van Proof of Life niets te maken met haar scheiding van Dennis Quaid. “Ik denk dat hij een grote klap heeft gekregen, maar Russell heeft het huwelijk niet stukgemaakt. Hij was er zeker aan het einde, maar het was niet zijn schuld,” legde Ryan uit en vervolgde: “De publieke opinie en de pers kwamen veel later binnen. De redenen waarom we uit elkaar gingen, hebben niets met een andere persoon te maken,” zei ze.

Om voor de hand liggende redenen was haar ex-man niet blij met de opmerkingen van Ryan jaren na hun veelbesproken scheiding. “Het was acht jaar geleden, en ik vind het ongelooflijk dat Meg blijft doorgaan met het publiekelijk opnieuw vertellen en herschrijven van het verhaal van onze relatie,” vertelde hij aan de New York Daily News. Terwijl Meg Ryan hun relatie een “zeer ongezond huwelijk” noemde, heeft Dennis Quaid meer goede herinneringen aan hun verbintenis.

“Natuurlijk, ik hou nog steeds van haar,” zei Quaid tegen Independent. “Ik ben erg op haar gesteld, en we hebben veel plezier gehad. We hebben 13 goede jaren samen gehad. We hebben een kind samen, en we hebben zoveel gedeeld: zij heeft mijn leven gemaakt.” Zelfs als Ryan en Quaid hun eigen weg gingen, zouden ze altijd een speciale band hebben vanwege hun zoon. Hun zoon, Jack Quaid, werd geboren in 1992, en de nu 29-jarige acteur is in de voetsporen van zijn ouders getreden. Jack maakte zijn debuut in de film The Hunger Games, en daarna heeft hij in de loop der jaren in veel tv-series en films gespeeld.


Toen Meg Ryan de meest turbulente periode in haar leven doormaakte, nam ze een pauze van drie jaar van acteren na de veelbesproken scheiding. Ze wilde zich focussen op haar familie, en het lijkt erop dat ze een sterke band heeft met haar zoon. Bijvoorbeeld, ze werkten samen in 2015 toen Meg een stap terug deed achter de camera en Jack regisseerde in de film Ithaca.

“In dit opzicht heb ik geluk gehad dat ik kon opgroeien en zeggen: ‘Hé, ik wil acteur worden’ en zij begrepen dat. Ik ben niet opgegroeid in een huis dat niet helemaal begreep wat dat betekende, of in een huis dat me zou vertellen: ‘Oh, dat is waarschijnlijk niet de verstandigste keuze, je moet een back-up plan hebben,’” vertelde Jack aan Insider in 2022. In het midden van de jaren 00 kende Meg Ryan een paar tegenslagen in haar carrière, en haar sterrenstatus begon te dalen. Ze richtte zich meer en meer op haar persoonlijke leven en besloot haar gezin uit te breiden.

Als alleenstaande moeder adopteerde ze een 14 maanden oude baby uit China. Ze werd Daisy genoemd en verwelkomde haar in 2006 in het gezin. “Ik wilde gewoon echt een baby; ik was vastbesloten om op de een of andere manier verbinding te maken met iemand, en Daisy en ik hebben elkaar op deze manier ontmoet op dit moment. We zijn zo compatibel. En ook de ervaring hebben gehad Jack te hebben gehad en nu Daisy op een andere manier – er is geen verschil in de liefde die je voelt,” vertelde Ryan aan Redbook magazine in 2007.

De laatste significante rol van Meg Ryan kwam in 2008, toen ze schitterde in The Women, een komisch drama. Daarna trok ze zich terug uit acteren en bleef ze een tijdje uit de schijnwerpers. Zoals gezegd, probeerde ze haar geluk als regisseur in Ithaca, maar het leek erop dat dat niet haar ding was. In de afgelopen jaren heeft de voormalige all-American girl en megaster alleen nog maar kleine acteerrollen gehad. “Ik was niet zo nieuwsgierig naar acteren als naar andere dingen die het leven je kon bieden. Ik wilde meer leven,” vertelde ze in 2019 aan de New York Times en vervolgde: “Ik voel me van nature niet als een artiest. Ik wist dat me kansen werden geboden en dat er bepaalde muziek was die ik als acteur kon spelen. Bepaalde dingen die ik kon doen. En ik vond acteren leuk. Ik dacht dat het leuk was. Maar acteren was een situatie waarin ik me bevond.”

Natuurlijk hebben velen zich afgevraagd wat er met Meg Ryan is gebeurd in de afgelopen jaren, omdat ze niet zo vaak meer op het witte doek verschijnt. In mijn wereld ziet Meg Ryan er nog steeds hetzelfde uit als toen ze doorbrak in Hollywood; haar gezicht wordt zo geassocieerd met die prachtige romantische komedies die ze heeft gemaakt.

Misschien is dat de reden waarom ik een beetje verrast was toen ik haar vandaag zag. Maar natuurlijk verouderen actrices ook. Meg Ryan is nu 61 – wat je natuurlijk kunt zien op nieuwere foto’s van haar. Maar ze is nog steeds prachtig en een ongelooflijk getalenteerde vrouw. Vandaag probeert ze nu romantische komedies te schrijven, en ze helpt ook bij het produceren van een show voor NBC. “Ik ben ook bezig met mezelf klaar te stomen om te regisseren, en ik werk aan een leuk e-commerceproject met een aantal van mijn vrienden,” zei de voormalige actrice in 2019.

Als gevolg hiervan wordt ze niet zo vaak gezien op de rode loper, maar zo nu en dan verschijnt Meg Ryan tijdens galapremières. Ze is ook actief op Instagram, waar ze meer dan 600.000 volgers heeft. “Net als bij alles, als het te veel wordt toegejuicht, dan is het een probleem,” zei Meg Ryan tegen Instyle en legde uit: “Maar ik waardeer het om van mensen te horen – nou ja, niet van iedereen [lacht] – maar rechtstreeks van mensen horen, omdat het een complexere kijk op een persoon mogelijk maakt. Het is nooit zwart-wit. Geen enkel verhaal is ooit zo eenvoudig als een krantenkop.”

Volgens een bron dicht bij Meg Ryan is een comeback op het filmtoneel niet ondenkbaar. De bron vertelde OK! Magazine in 2020 dat Ryan “klaar is om Hollywood opnieuw te veroveren.” Het is ongelooflijk om Meg Ryan vandaag de dag te zien en te zien dat ze nog steeds de wens lijkt te hebben om te creëren en een indruk te maken op de wereld.


BNers

Sylvie Meis heeft alweer een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer geld op zijn bankrekening heeft, dan al haar exen bij elkaar.

Sylvie Meis relaties

Sylvie is nog maar net officieel gescheiden van haar ex-man Niclas Castello, maar dat is voor haar geen reden om vrijgezel te blijven.
Tussen de break up met Niclas, deed ze het met afvalkoning Wim Beelen. Die romance hield echter maar kort stand. Volgens Wim waren de levens van de twee simpelweg te verschillend. Wim wilde helemaal niet telkens van de ene naar de andere rode loper.
Wim wilde gewoon Wim zijn (en blijven), maar Sylvie is natuurlijk verzot op aandacht. En die combinatie bleek niet de juiste.

Nieuwe vriend

In de tussentijd blijkt Sylvie niet bepaald stil te hebben gezeten. Volgens De Telegraaf is ze begonnen aan een nieuw liefdesavontuur met een miljonair.
Dat is inmiddels geen verrassing meer. Sylvie heeft zelf natuurlijk centjes genoeg, maar op de een of andere manier vindt ze altijd partners met geld.
De meeste mannen van een jaar of vijftig met een flinke portemonnee, hebben echter weinig trek in een dame van 46. Wellicht dat haar relaties daarom vaak spaak lopen voor ze goed en wel begonnen zijn. Enfin, nu heeft ze dus een nieuw liefje.


Techmiljonair

De man die haar gelukkig maakt heet Patrick Gruhn (33). Dat is de zoon van playboylegende Rolf Eden en die heeft natuurlijk een goed gevulde bankrekening.
Maar hoe weet men nu zo zeker dat de twee bij elkaar zijn? Op de Instagram-account van de techmiljonair was in de hoek van een foto de blote schouder van een vrouw te zien waarvan een MOEDERVLEK overeenkwam met een van Sylvie Meis.Doorgaan met lezen

Nieuws

Meteoroloog waarschuwt iedereen die vanmiddag naar buiten gaat

We hebben er lang op moeten wachten, maar de komende dagen krijgen we heerlijk zomers weer. En dat is natuurlijk prettig, al is de zonkracht zo hoog dat je al binnen een kwartier kunt verbranden. Het advies van meteoroloog Jordi Huirne: blijf binnen tussen 12 en 15 uur.

Krachtige zon

Met name in de kustgebieden wordt het behoorlijk zonnig. Zoals je weet is te lang zonnen erg schadelijk en als je een lichte huid heb, is het oppassen geblazen.
Maar ook als jouw huid niet snel verbrandt, kan te veel uv-straling ervoor zorgen dat je huid beschadigd raakt. Dat heeft dan weer snellere huidveroudering tot gevolg. Veel mensen weten het niet, maar in de maand juni is de zon het meest krachtig.

Goed insmeren

Rondom de langste dag van het jaar wordt binnen no-time een uv-index van 7 gehaald. Dat is ook aan de orde in de komende dagen.
Er gaat een waarschuwing uit naar iedereen die naar buiten gaan. Smeer jezelf goed in. Wanneer je verbrandt, merk je dat vaak niet direct. Pas na enkele uren word je huid rood en dan ben je al te laat. Insmeren dien je elke 2 uur te doen.
Extra gevaarlijk is dat onze huid na het sombere voorjaar nog niet gewend is aan de hoge zonkracht. Als je de zon ingaat maakt de huid melanine aan. De huid wordt donkerder en dit pigment beschermt je beter tegen uv-licht. Deze natuurlijke bescherming is bij veel mensen nog niet aanwezig.


Bewolking extra gevaarlijk

Je zou het wellicht niet zgegen, maar wanneer er stapelwolken verschijnen tijdens een zonnige dag gaat het verbranden nog sneller dan bij een heldere hemel.
Hoe dat kan? UV-straling van de zon weerkaatst dan ook via de wolken richting je huid. En dus is de uv-straling nog een stuk hoger. Oppassen dus!Doorgaan met lezen

Nieuws

Lees verder: “Ik bezocht mijn zwangere zus en zag hoe haar man haar behandelde.”

Toen ik aankwam bij het huis van mijn zus Lily, die zich in de laatste maand van haar zwangerschap bevond, verwachtte ik een vredige en liefdevolle omgeving.

In plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een scène die meer leek op een slecht geregeld huishouden waarin de rollen verstoord waren. Lily, normaal zo energiek en levendig, leek de energie uit haar lichaam gezogen te zijn.

Ze worstelde met huishoudelijke taken, terwijl haar man, Mark, zichzelf comfortabel had gemaakt op de bank, volledig opgaand in zijn videogames. Dit schokkende contrast tussen Lily’s conditie en Mark’s onverschilligheid zette de toon voor mijn missie tijdens dit bezoek.

Realiteit

De dagen die volgden waren een openbaring van Lily’s dagelijkse realiteit. Zij nam niet alleen de volledige verantwoordelijkheid voor het huishouden, maar deed dit ook terwijl ze negen maanden zwanger was.

Haar takenlijst leek oneindig: koken, schoonmaken, wassen en de voorbereidingen treffen voor de baby. Al deze inspanningen werden door Mark genegeerd of geminimaliseerd, die zijn dagen leek door te brengen zonder enige erkentelijkheid voor het harde werk van zijn vrouw.

Uitdaging

Geïrriteerd door de oneerlijkheid, besloot ik Mark een lesje te leren over verantwoordelijkheid en empathie.

Ik daagde hem uit om slechts één dag alle taken van Lily over te nemen, met de inzet dat ik, als hij slaagde, voor altijd zijn persoonlijke assistent zou worden. Echter, als hij faalde, zou hij moeten leren zijn verantwoordelijkheden als echtgenoot en aanstaande vader serieus te nemen.

Watermeloen

Om de ervaring realistischer te maken, bedacht ik een unieke zwangerschapssimulator met behulp van een watermeloen. Deze watermeloen werd strategisch vastgebonden rond Marks middel om het gewicht en de omvang van een zwangere buik na te bootsen.

Met deze geïmproviseerde ‘buik’ moest Mark de dagelijkse routines van Lily doorlopen, waaronder schoonmaken, wassen, koken en zelfs boodschappen doen. Deze fysieke toevoeging aan onze weddenschap was bedoeld om hem een tastbaar begrip van fysieke beperkingen te geven.


Verandering

De uitdaging bleek al snel te zwaar voor Mark. Terwijl hij stuntelde en worstelde met de taken, kwam het besef hard aan. Het gewicht van de watermeloen, hoewel niet vergelijkbaar met een echte zwangerschap, gaf hem een glimp van de fysieke uitdagingen waar Lily dagelijks mee te maken had. Tegen het einde van de dag, uitgeput en overweldigd, gaf Mark toe en erkende hij dat hij het belang van de taken van zijn vrouw had onderschat.

Nieuwe Start

Deze ervaring fungeerde als een keerpunt voor Mark. Na zijn mislukte poging en de daaropvolgende realisatie van zijn tekortkomingen, transformeerde zijn gedrag drastisch.

Hij begon actief deel te nemen aan huishoudelijke taken en toonde een hernieuwde waardering en liefde voor Lily. Dit nieuwe gedrag was niet alleen een verademing voor Lily, maar het legde ook de basis voor een meer ondersteunende en liefdevolle relatie in de toekomst.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Empathie en Begrip: De fysieke ervaring met de watermeloen was cruciaal voor het creëren van empathie en begrip bij Mark voor de dagelijkse uitdagingen van zijn vrouw.
  • De Kracht van Erkenning: Erkennen van de inspanningen van je partner is essentieel in een ondersteunende relatie, vooral tijdens uitdagende periodes zoals een zwangerschap.
  • Actieve Deelname: Actieve deelname aan huishoudelijke en gezinsverantwoordelijkheden is niet alleen eerlijk, maar versterkt ook de banden en het welzijn van de relatie.
  • Duurzame Verandering: De confrontatie met zijn eigen tekortkomingen leidde bij Mark tot een blijvende verandering, wat resulteerde in een liefdevollere en meer ondersteunende partnerschap.

Dit verhaal benadrukt het belang van empathie, ondersteuning en gelijkwaardige deelname binnen een relatie, en illustreert hoe een creatieve uitdaging de weg kan vrijmaken voor belangrijke levenslessen en positieve veranderingen in persoonlijke relaties.


Doorgaan met lezen

Trending