Moeder (90) van Kees Momma, bekend van docu Kees vliegt uit, overleden
Connect with us

BNers

Moeder (90) van Kees Momma, bekend van docu Kees vliegt uit, overleden

De van televisie bekende Henriëtte Momma is eind vorige maand op 90-jarige leeftijd overleden. Miljoenen Nederlanders leerden haar de afgelopen jaren kennen als de liefdevolle en zorgzame moeder van de autistische kunstenaar Kees Momma.

Sebastiaan Quekel 10-06-24, 13:49 Laatste update: 14:09
In de bekroonde documentaires Het beste voor Kees en Kees vliegt uit speelde Henriëtte Momma een belangrijke rol. ,,Zij heeft er alles aan gedaan om Kees een mooi en zo goed mogelijk leven te geven, het is nu de vraag hoe hij het zonder haar gaat redden”, zegt Monique Nolte, maker van beide documentaires, tegen deze site.

Wie is Kees Momma?

Een ontroerende documentaire over de toen bijna 50-jarige Kees en zijn beschermende, maar op leeftijd rakende ouders groeide tien jaar geleden uit tot een gigantische hit. Kees is autistisch en woont nog bij zijn ouders, waar hij in de tuin een eigen chalet heeft. Zijn ouders staan dag en nacht voor hem klaar. In de film is te zien hoe Kees worstelt met zijn autisme en hoe zijn ouders hem proberen te behoeden voor de ‘boze buitenwereld’ vol prikkels die hem onzeker, angstig en depressief maken.

Na het verschijnen van de eerste docu, waarin onder andere een spraakmakende scheldtirade over Duitsers te zien is, groeide Kees in een klap uit tot een bekende Nederlander. Het bekende fragment, dat op sociale media en sites als Dumpert miljoenen keren is bekeken, laat onder andere zien hoe zijn moeder Henriëtte hem met veel liefde en engelengeduld probeert te kalmeren. Henriëtte oogstte daarmee volop lof en bewondering. Monique Nolte, de documentairemaker die jarenlang de familie Momma volgde, noemt het overlijden van Henriëtte dan ook ‘een groot verlies voor Kees en zijn familie’.

,,De moeder van Kees was een ongelooflijk sterke persoonlijkheid met een duidelijke missie”, vertelt Nolte deze site. ,,In een tijd waarin we nog weinig wisten over autisme, wist zij Kees te helpen zich te ontwikkelen door te focussen op zijn talenten, zoals tekenen, schilderen en schrijven. Hierdoor heeft Kees zich op een bijzondere manier kunnen ontplooien.”


Dat leidde volgens Nolte tot een unieke en sterke band tussen Kees en zijn moeder. ,,Kees is in zijn leven helemaal vergroeid geraakt met zijn moeder. Haar overlijden heeft dan ook een grote impact op Kees. De gezinssituatie verandert nu drastisch en Kees moet een manier zien te vinden om daarmee om te gaan.”

‘Naar omstandigheden goed’

In een volgende documentaire, die op dit moment in de maak is, wil Nolte laten zien hoe Kees met het verlies van zijn moeder omgaat en hoe hij nu op zijn eigen benen staat. Daarover wil Nolte niet te veel kwijt. Alleen: ,,Hij heeft natuurlijk veel verdriet, maar het gaat naar omstandigheden goed met Kees.”

Er zijn in totaal twee nieuwe documentaires over Kees Momma in de maak. Eén van de films is een direct vervolg op de bekroonde documentaire Kees vliegt uit. De film zal zich richten op de overgangsperiode waarin Kees volledig zelfstandig gaat wonen. ,,Kees vliegt uit eindigt met het nieuws dat Kees op zichzelf gaat wonen, maar uiteindelijk is hij toch nog thuis blijven wonen”, verklapt Nolte.

Wanneer te zien?

In dit tweede deel zien we hoe hij echt op eigen benen komt te staan, en hoe dat voor zijn moeder is geweest. ,,De nieuwe film zal tonen hoe Kees zich aanpast aan het zelfstandig wonen, en hoe zijn broers zich meer met zijn zorg moeten bezighouden. Dit alles maakt deel uit van het complexe proces van afscheid nemen en verdergaan.”

De eerste nieuwe docu over Kees Momma komt naar verwachting volgend jaar uit op Videoland. De tweede volgt waarschijnlijk een jaar later.


BNers

Sylvie Meis heeft alweer een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer geld op zijn bankrekening heeft, dan al haar exen bij elkaar.

Sylvie Meis relaties

Sylvie is nog maar net officieel gescheiden van haar ex-man Niclas Castello, maar dat is voor haar geen reden om vrijgezel te blijven.
Tussen de break up met Niclas, deed ze het met afvalkoning Wim Beelen. Die romance hield echter maar kort stand. Volgens Wim waren de levens van de twee simpelweg te verschillend. Wim wilde helemaal niet telkens van de ene naar de andere rode loper.
Wim wilde gewoon Wim zijn (en blijven), maar Sylvie is natuurlijk verzot op aandacht. En die combinatie bleek niet de juiste.

Nieuwe vriend

In de tussentijd blijkt Sylvie niet bepaald stil te hebben gezeten. Volgens De Telegraaf is ze begonnen aan een nieuw liefdesavontuur met een miljonair.
Dat is inmiddels geen verrassing meer. Sylvie heeft zelf natuurlijk centjes genoeg, maar op de een of andere manier vindt ze altijd partners met geld.
De meeste mannen van een jaar of vijftig met een flinke portemonnee, hebben echter weinig trek in een dame van 46. Wellicht dat haar relaties daarom vaak spaak lopen voor ze goed en wel begonnen zijn. Enfin, nu heeft ze dus een nieuw liefje.


Techmiljonair

De man die haar gelukkig maakt heet Patrick Gruhn (33). Dat is de zoon van playboylegende Rolf Eden en die heeft natuurlijk een goed gevulde bankrekening.
Maar hoe weet men nu zo zeker dat de twee bij elkaar zijn? Op de Instagram-account van de techmiljonair was in de hoek van een foto de blote schouder van een vrouw te zien waarvan een MOEDERVLEK overeenkwam met een van Sylvie Meis.Doorgaan met lezen

BNers

Babynieuws in huize Meiland? ”Maxime is zwanger”

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ”ze is in verwachting!”

Maxime Meiland zwanger?

Momenteel is de familie Meiland per camper aan het touren. Niet omdat ze dat dit nou zo leuk vinden. Nee, dit doen ze voor een nieuw seizoen Chateau Meiland.
Het is volstrekt onbekend naar welke landen de televisiefamilie allemaal gaat, maar doordat Maxime haar social media up to date houdt, weten we nu dat ze in Frankrijk zitten. Maxime heeft een fotot geplaatst waarop ze voor een Frans chateau staat.
En die foto maakt veel los. Een volger reageert met: ”Zwanger?” Een ander laat weten dit ook te denken. Er zijn veel meer volgers die het zeker denken te weten.
”Leroy heeft weer raak geprikt”, schrijft iemand. Maxime heeft er nog niet op gereageerd, en dat zorgt voor een hoop speculatie.Aankondiging

Eens te meer omdat Maxime recent nog een zoetsappig kiekje met Leroy deelde. Een volger schreef daar toen onder: ”Aankondiging baby nummer 3 binnenkort”. Mooi was dat Maxime daarop reageerde met een hartje. En dat doe je niet zomaar.

Geen connies

Maxime heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een derde kindje wil. Vorig jaar onthulde ze dat ze haar spiraal heeft laten verwijderen.
Tegen Story vertelde Maxime dat ze geen andere anticonceptie gebruikt. ”Dat deden mijn moeder en mijn oma ook nooit, hoor.”
”Leroy en ik gebruiken geen condooms. Dus we moeten wel opletten. Maar als het gebeurt, is het welkom”, zo liet ze optekenen.


Doorgaan met lezen

BNers

Sieneke krijgt genadeklap: ‘Dakloos en vele tonnen in de schuld’

Sieneke zit vuistdiep in de ellende en lijkt de genadeklap te hebben gekregen. De Sha-La-Lie-zangeres zit niet alleen in een vechtscheiding met haar ex-man, maar heeft nu ook de Belastingdienst achter zich aan gekregen. En die is genadeloos.

Vechtscheiding

Zoals bekend liggen Sieneke en haar ex-man Jan Baum in scheiding met elkaar. Dat verloopt niet vlekkeloos en Sieneke zou daar de oorzaak van zijn.
Zo wordt er momenteel strijd gevoerd om de woning van de twee. Jan wil het huis verkopen, maar Sieneke wil er samen met de kinderen in blijven wonen. Jan vindt dat goed, maar dan zal zijn ex-vrouw wel een hypotheek moeten afsluiten om hem uit te kopen.
En daar ligt het euvel, want Sieneke wil daar niet aan meewerken. Jan had het liever niet gedaan, maar heeft de zangeres toch voor de rechter gesleept.

Dwangbevelen

Die zaak zou deze maand behandeld worden, maar de vraag is of dat nog gebeurt. Vorige week kwam namelijk naar buiten dat er nog een derde partij is die zich in de strijd om de woning heeft gemengd. De Belastingdienst.
Die wil je natuurlijk niet achter je aan, dat wordt een kansloze strijd. De website Bekende Buren, doorgaans erg goed ingevoerd, meldde dat er vijf dwangbevelen zijn uitgevaardigd. Het gaat om OB 2019/2019/2020 en 2021 en IH 2018 en tenslotte ZVW 2018.


Tweede executoriaal beslag

Dat was vorige week. Bekende Buren en Shownieuws komen met een update. De Belastingdienst heeft nu een tweede execuoriaal beslag laten leggen op de woning.
In totaal liggen er nu geen vijf, maar liefst ELF dwangbevelen. Sieneke en haar ex-man hebben een gigantische belastingdschuld. Die zou bestaan uit onder meer niet betaalde omzetbelasting en loonheffing over meerdere belastingjaren.
Sieneke en Jan hebben er dus een financiele teringzooi van gemaakt. De kans is groot dat Sieneke en Jan op korte termijn allebei dakloos zijn, aangezien de Belastingdienst de woning op elk gewenst moment van de hand kan doen om de schuld te innen.
Kortom: geen mooie zomer voor de twee kemphanen.


Doorgaan met lezen

Trending