5 dingen die je absoluut niet moet doen bij kip bereiden
Connect with us

Nieuws

5 dingen die je absoluut niet moet doen bij kip bereiden

Als je een beetje op mij lijkt ben je enorm fan van het eten van kip.

Ik zou elke dag kip kunnen eten, maar ik heb pas recent geleerd hoe ik de kip zo moet bereiden dat ´ie nog lekker sappig en smaakvol is.


Ik vermeed het vaak om kip te kopen, omdat ik het lastig vond de kip op de juiste manier klaar te maken. Soms bleef de kip roze van binnen, andere keren te droog.

Maar nadat ik expert advies kreeg van een kok, maak ik bijna dagelijks kip voor mezelf, en wow! Het is zo lekker!

Je kunt uit zo veel goede recepten kiezen online, en kip is gezonder en goedkoper dan rood vlees.

Nu wil ik mijn ´kippenkennis´ delen met jullie allemaal. Dus volg gewoon deze vijf simpele adviezen op en ik kan je verzekeren dat je nooit meer droge kip eet.

1. Kip ontdooien op kamertemperatuur

Vergeet wat mensen je in het verleden hebben verteld – je moet kip nooit op kamertemperatuur ontdooien.

In plaats daarvan kun je het beter de dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien. Het vermindert het risico op salmonella en/of andere besmetting met bacteriën.

2. Te veel of te weinig kruiden?

Kip heeft van zichzelf een heel milde smaak. Het is daarom belangrijk om de kip met goede kruiden en specerijen te bereiden.

Zout en peper zijn essentieel, maar er zijn veel andere smaken die ook lekker zijn als je kip klaar maakt. Voor de kippenborst en -dijen, raad ik een marinade van sojasaus, honing en knoflook aan. Het resultaat is om je vingers bij af te likken.


3. De kip omdraaien

Als je de kip klaar maakt in een koekenpan is het belangrijk om de kip te laten bakken zonder deze te veel of te vaak om te draaien. Op deze manier krijgt de kip dat lekkere ´gouden´ knapperige randje.

Een andere tip is om nooit meer dan twee derde van de kip de bedekken als je deze bakt. Wat er gebeurt als je dat doet is dat het af koelt en dan kook je de kip meer in plaats van dat je de kip bakt.

4. De regel over het vel en de botten verwijderen voor het bereiden

Dit is ook fout! Het vel en de botten van de kip dragen bij aan de smaak – de meeste kippen bouillon worden gemaakt met alleen botten en vel.

Hoewel de kippenbotjes fantastisch zijn om soepen op smaak te krijgen, is het vel goed voor als je de kip in de oven klaarmaakt. De huid is doorgaans wat de kip lekker sappig maakt, dus zelfs als je het niet lekker vindt om het velletje te eten, is het beter om die pas na het bereiden eraf te halen.

5. Werken thermometers echt?

Jazeker! Zoals we weten wordt kip makkelijk droog tijdens het klaar maken. Daarom is het erg handig om een thermometer te gebruiken.

Of eigenlijk, het is bijna onmogelijk de kip te laten mislukken als je er een gebruikt.

De temperatuur in de kippenborst moet 60 graden zijn, terwijl kippen dijen ruim 75 graden moeten zijn, omdat het vlees wat donkerder is.

Als je een hele kip in de oven zet, is het slim om de kippenborst eruit te snijden en eruit te halen als deze op temperatuur is. En dan de kippen dijen en de rest van de kip in de oven laten om gaar te worden. Zo eindig je niet met droge kippenborst!

Nu dat je deze vijf briljante tips kent, heb je geen excuus meer om geen kip te bereiden!

Deel dit met al je vrienden die ook van kip houden!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending