5 redenen waarom onze manier van opvoeden momenteel in crisis is
Connect with us

Lifestyle

5 redenen waarom onze manier van opvoeden momenteel in crisis is

De Britse nanny Emma Jenner van de realityserie “Take Home Nanny” heeft al lang voor kinderen (en ouders) gezorgd.

Nu deelt ze haar gedachten over waarom moderne ouders tegenwoordig hun kinderen slecht opvoeden. Volgens Emma, in de Huffington Post, zijn er vijf redenen waarom de moderne opvoeding momenteel in crisis is.

1. We laten onze kinderen de baas zijn over ons

Herken je dit? Je zit aan de ontbijttafel en je geeft je dochter een rode beker, maar ze wil een blauwe. Dus kom je overeind en geef je haar de blauwe omdat je bang bent dat ze boos wordt en begint te huilen.

Volgens Emma Jenner is dat een slechte manier van met de situatie omgaan Waarom zijn we zo bang over wat er kan gebeuren als onze dochter niet de juiste beker krijgt? Wij zijn degenen die besluiten wat er gebeurt in huis, niet de kinderen.

Emma zegt dat we onze kinderen boos kunnen laten worden, maar dat we naar een andere kamer moeten gaan zodat we er niet naar hoeven te luisteren.

Denk daarnaast over wat je kind gaat denken als je altijd inbindt. Als je je laat overlopen, leren ze dat ze altijd alles kunnen krijgen. Het enige wat ze hoeven te doen is boos worden. Dat is voor niemand goed, ook niet voor kinderen.

2. We leggen de lat te laag voor onze kinderen

Als een kind het verliest en een scene schopt – of het nou thuis is, in de winkel of in een restaurant – denken veel ouders dat kinderen nou eenmaal zo zijn.

Maar is dat wel zo? Volgens Emma, zijn kinderen veel vaardiger dan ouders denken, en zouden ouders meer van hun kinderen mogen verwachten.

We praten immers over basisdingen als respect, vrijgevigheid, huiswerk en controle. Denken we echt dat kinderen daartoe in staat zijn? Denken we echt dat onze kinderen niet stil kunnen zitten tijdens een etentje in een restaurant?

We moeten meer vertrouwen hebben in onze kinderen, de verwachtingen verhogen, en ze leren hoe ze zich goed moeten gedragen.

De enige reden dat kinderen zich niet gedragen is omdat we ze niet hebben geleerd hoe ze zich moeten gedragen. Leg de lat hoger!

3. Niemand durft meer iets te zeggen

In het verleden zijn er meerdere mensen geweest die er iets van zeiden als onze kinderen zich slecht gedroegen: de buschauffeur, de leraar, de moeder van hun vrienden of een andere volwassene in hun leven.

Jenner noemt dit ´het dorp´. Iedereen nam verantwoordelijkheid voor de kinderen om hen heen en zorgde dat kinderen verzorgd werden en zich goed gedroegen.

Vandaag de dag is het als leraar of buschauffeur haast onmogelijk iemand anders kind constructief te bekritiseren. De reden? De meeste ouders worden boos op iedereen die iets negatiefs over hun kind durft te zeggen, zelfs als het de leraar is.

Emma´s advies is dat we andere ouders moeten toejuichen als ze niet inbinden voor de voorwaarden van andere kinderen. En we moeten luisteren naar de kritiek van de leraren voordat we uit de klas stormen. We moeten losser worden en niet zo gevoelig, zegt Emma.

4. We zoeken altijd naar de makkelijkste weg

Kinderen vandaag de dag hebben toegang tot smartphones, iPads, televisies en andere apparaten, wat het makkelijker maakt voor ons ouders. Maar het is te makkelijk voor kinderen en ouders om ervoor te zorgen dat ze continu worden vermaakt, zegt Emma.

Natuurlijk kunnen gadgets situaties makkelijker maken. Maar het probleem is dat kinderen daardoor ongeduldig worden en ze niet kunnen omgaan met lang verveeld te zijn.

Kinderen zouden zichzelf moeten leren te vermaken. Iedereen verveelt zich wel eens en daar moeten we allemaal mee leren leven. En die les is beter te leren aan een kind, dan aan een volwassene.

5. Ouders zetten de behoeften van hun kinderen voor hun eigen behoeften

Geloof het of niet, het gaat niet altijd om de gevoelens en behoeften van onze kinderen. Emma gebruikt een voorbeeld van een vader die altijd alles uit zijn handen laat vallen als zijn kind iets nodig heeft, of een moeder die een paar keer per nacht opstaat om haar kind te helpen.

We vergeten als moeders en vaders onze eigen behoeften en we denken alleen maar aan wat ons kind nodig heeft.

Dus wat is het probleem?

Emma zegt dat het niet erg is in te binden met de wensen van een kind, maar soms kan het goed zijn voor kinderen even te wachten voordat ze hun zin krijgen.

Er is niets mis mee om je dorstige kind te vertellen even te wachten voordat we een plek bereiken waar we iets te drinken kunnen kopen. En er is niets is met af en toe ´nee´ zeggen, of onze kinderen te vragen zichzelf te vermaken terwijl hun moeder of vader even tijd voor zichzelf neemt.

Als we niets doe aan deze zaken, voeden we verwende kinderen op, waarschuwt Emma.

We zullen een hele generatie hebben van kinderen die hebben geleerd zelfzuchtig, ongeduldig en onbeleefd te zijn. En het tragische is dat het niet hun schuld is – maar de onze.

Maar als we onze verantwoordelijkheid nemen, onze ervaringen delen, iets meer verwachten en ze voorbereiden op de wereld, dan zal de toekomst er mooier uitzien. Ben je het daarmee eens? Deel dit dan en help ons deze goede adviezen te verspreiden!
[fblike]

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Slecht nieuws: ‘Vriendinnen maken zich grote zorgen om Bridget Maasland’

Als we weekblad Story mogen geloven, gaat het niet al te best met presentatrice Bridget Maasland. Goede vriendinnen hebben haar zelfs aangespoord om psychische hulp in te schakelen, zo schrijft het weekblad.

“Niet alleen haar breuk met André Hazes heeft erin gehakt, ook eerdere amoureuze teleurstellingen zou Bridget Maasland niet hebben verwerkt”, zo meldt de Story in haar nieuwste editie. “De presentatrice zou zich op advies van haar hartsvrienden hebben gewend tot psychische hulpverlening, zo vertelt een bron uit Bridgets directe omgeving aan Story.”

Wat is er aan de hand?

Naast nare uithalen van toetsenbordridders op sociale media, krijgt de RTL-ster zelfs van haar collega-BN’ers de nodige narigheid over zich heen. Het zal allemaal niet helpen om in een positieve flow te komen. Maar gelukkig kan de presentatrice altijd terugvallen op haar grote liefde én “een hecht groepje vrienden”. “Met hen praat Bridget over haar diepste verdriet en angsten. En Bridget luistert ook naar de goedbedoelde adviezen van haar vertrouwelingen. Zij zouden de geplaagde presentatrice hebben aangespoord om hulp in te roepen van een psycholoog.”

Psychische hulp

De anonieme bron – volgens Story afkomstig uit Bridgets ‘directe omgeving’ – legt uit waarom ze psychische hulp zou hebben ingeschakeld. “Haar vrienden zijn ‘om haar heen gaan staan’. Het is niet zo dat ze gered moest worden, maar ze moet wel iets doen. En dat heeft niet eens te maken met die breuk met André, hoe hard die er ook heeft ingehakt. Al sinds de breuk met Pepijn (de vader van haar zoontje Mees, Red.) is ze niet meer in staat geweest om een echt stabiele relatie aan te gaan. Dat heeft psychische gevolgen en daar is best het nodige aan te doen.”

Bridget op RTL 4

Overigens moeten we Bridget al een tijdje missen in RTL Boulevard. Ook zijn haar programma’s Hotter Than My Daughter en De Zwakste Schakel opeens vooruitgeschoven. Volgens haar management moeten we daar niet van alles achter gaan zoeken: dat komt door de coronacrisis. En oh ja, we moeten er nog wel bij vermelden dat Bridget zelf nog niet heeft gereageerd op bovenstaande geruchten. Ze wil Story niet meer te woord staan als het gaat om haar privéleven.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Breaking: Rogier Smit heeft Frank ingeruild voor nieuwe vriend!

Een aantal weken waren er een aantal foto’s van Rogier Smit zonder zijn pruik in omloop. Heel interessant allemaal. Maar daarnaast ging het ook niet helemaal lekker met zijn vriend, Frank. Het welbekende stel leek even uit elkaar te gaan, toen weer niet, maar dat is nu toch wel weer definitief.

Dat melden verschillende media. Maar het gaat nu nóg een stapje verder. De jongste van de twee zou namelijk een nieuwe vriend hebben. Dit laat de website ‘Bekendeburen’ weten in een nieuw artikel.

Rogier Smit is alweer verder gegaan

Ze schrijven dat men in het Haagse circuit het zeker weten, Rogier heeft een nieuwe vriend. Dat dit het einde is van hun televisie-carrière is ook wel duidelijk. In ieder geval zullen we ze niet meer als duo zien verschijnen. Wie de vriend precies is, is nog niet duidelijk. Ze zouden graag buiten de publiciteit blijven. Of dat zal lukken is natuurlijk nog maar de vraag.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending