Connect with us

Gezondheid

6-jarig jongetje krijgt staande ovatie van klasgenoten nadat hij kanker had overwonnen

Kijk hoe deze kleine jongen in Ohio terugkeert naar school en wordt begroet met een hartverwarmende staande ovatie nadat zijn klasgenoten ontdekten dat hij zijn laatste ronde van chemotherapie had beëindigd

John Oliver Zippay, ook bekend als JO, vocht al drie jaar tegen leukemie en ontving zijn laatste ronde chemotherapie twee dagen na Kerstmis.

Deze week keerde de zesjarige terug naar de St. Helen-katholieke school in Newbury, Ohio, en werd met applaus begroet toen hij op zijn eerste dag door de gang liep.

Patrick Gannon, schooldirecteur, zei: “Hij die een deel van de tijd moest missen was zwaar, maar de klas was gewoon zo blij hem terug te zien komen.”

Volgens FOX29 werd JO in 2016 gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie toen hij slechts drie jaar oud was.

Hierna bracht hij 18 dagen in het ziekenhuis door en onderging verscheidene jaren chemotherapie – maar hij raakte nooit achter op zijn schoolwerk.

Zijn vader, John Zippay zei: “Hij had een metapoort in zijn borst, zodat hij gedurende drie jaar geen fysieke activiteit kon doen. Dus het was moeilijk voor hem om achterover te leunen tijdens gymles en zo.”

De moeder van de kleine jongen, Megan Zippay, kijkt nu naar de toekomst. Ze voegde eraan toe: “Je wilt dat voor je kind, opgroeien en vies worden en buiten spelen en plezier hebben en we hebben hem in een bubbel gehouden, dus we zijn opgewonden. We kijken uit naar de toekomst en hebben onze kleine jongen terug.”

In een aangrijpend Facebook-bericht schreef Megan: “Bedankt allemaal voor het liken en delen, en de lieve reacties op het verhaal en de reis van JO.

“Het is er één gevuld met veel hartzeer en emoties, maar ook liefde, moed en hoop. Blijf alsjeblieft ter ere van JO bidden en steunen voor diegenen die nog vechten voor de strijd tegen kanker, en bid vooral voor degenen die een dierbare hebben verloren.

“Terwijl we JO’s laatste chemokuur vieren, zijn we vol vreugde, maar we erkennen dat we nog niet uit het bos zijn en voor hem zullen blijven bidden.”

Ze vervolgde: “Terwijl we verder gaan in het leven en een nieuw hoofdstuk beginnen, erkennen we hoe gelukkig we zijn, hoe fragiel het leven is, en dat we elk moment samen als mensen moeten koesteren.

“Deze reis heeft onze ogen geopend voor de verbazingwekkende goedheid in mensen en de immense liefde en compassie die onder ons kunnen worden gedeeld. Er is absoluut geen manier waarop we dit alleen hadden kunnen doen.

“Zoveel hebben op zoveel manieren aan onze zijde gestaan. We hebben letterlijk duizenden mensen te bedanken. Ik kan ze hier niet allemaal opnoemen, maar je weet wie je bent en we zijn je voor altijd dankbaar.” dorp ‘kan hier niet meer waar zijn!’

Celeberties

Insider trekt aan alarmbel: ‘André Hazes loopt groot gevaar!’

André Hazes is trots op zijn afgetrainde lichaam en dat toont hij geregeld op zijn Instagram. De zanger werkt zich niet alleen in het zweet in de sportschool, maar hij volgt ook een bijzonder dieet. Fitnessautoriteit Carlos Lens en voedingsexpert Sonja Bakker menen echter dat dit niet echt verantwoord is.

Het afgetrainde en gespierde lichaam van André Hazes komt niet zomaar uit de lucht vallen. De zanger traint twee keer per dag en houdt er een bijzonder dieet op na. André Hazes onthulde dat hij al twee maanden lang elke dag hetzelfde eet. De dag begint hij met een shake, ’s middags eet hij 400 gram gebakken kip, 500 gram gebakken aardappelen en 400 gram spinazie.

Gevaarlijk

Voedingsdeskundige Sonja Bakker maakt zich in weekblad Story ernstig zorgen: “Het is juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Dat leren we al van jongs af aan met de schijf van vijf. Ik verbaas me erover dat André bijvoorbeeld geen fruit neemt. Het is met een pond aardappelen per dag in elk geval behoorlijk koolhydraatrijk dieet. En ook de hoeveelheden kip per dag zijn enorm. Het is te eenzijdig. Variatie is belangrijk, want alleen dan krijg je alle bouwstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Maar wat me echt zorgen baart, is dat hij al twee maanden dagelijks zoveel spinazie eet. Spinazie is een heel gezonde groente, maar als je er zo vaak en zo veel van eet, dan krijg je ontzettend veel nitraat binnen. Dat is niet ongevaarlijk.” Bakker wijst erop dat dit op lange termijn zelfs ongezond is. Ze verduidelijkt: “Nitraat wordt in je lichaam omgezet in nitriet en daar moet je niet te veel van binnen krijgen.”

Hoe zal zijn lichaam reageren?

Sonja vraagt zich af hoe zijn lichaam gaat reageren wanneer de zanger weer normaal gaat eten. De voedingsdeskundige vertelde: “Ik zie dit als een crash-dieet. Dat zal ik nooit adviseren. Want er komt een moment dat hij weer gaat optreden en in zijn oude ritme vervalt. Dan zitten de kilo’s er snel weer aan. Variatie is de sleutel, ook wanneer je sport.”

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Nieuwe vriend van BZV-Annemiek is chronisch ziek.

Charlie-Robinson Poortvliet, de nieuwe vriend van boerin Annemiek (26), heeft een chronische ziekte. Op zijn blog was Charlie, acht jaar ouder dan Annemiek, openhartig over zijn ziekte.

Behandelingen gestopt

Charlie liet op zijn website weten: “Na jarenlang progressief achteruit te zijn gegaan, besloot ik begin 2013 eindelijk door de medische molen te gaan.” Aanvankelijk dachten de dokters nog dat hij aan het Chronische Vermoeidheidssyndroom leed. Later kwam iets anders aan het licht: hij kreeg de diagnose van de Ziekte van Lyme. In 2017 stopte hij met de behandelingen. Daarover onthulde hij: “Na jaren van behandelen en vechten was ik er wel klaar mee. Ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer helemaal zal genezen en 70 procent van mijn kunnen het maximaal haalbare is. Waar de focus eerst op behandelen en genezen lag, ligt deze nu op het leven binnen mijn grenzen.”

Meer lichamelijke klachten

Charlie vertelt dat hij lijdt aan een medische waslijst klachten. Door de jaren heen onderging hij een hele reeks operaties en had verschillende ziektes. Hij had kinkhoest, werd behandeld voor teelbalkanker en had een blindedarmontsteking. Daarnaast had hij zowel de oude als de nieuwe variant van Pfeiffer.

We hopen dat de toestand van Charlie de komende jaren verbetert en dat hij en Annemiek nog vele mooie jaren mogen hebben!

Dit bericht bekijken op Instagram

Almost ready for December 🎅. #beer #food #drinks #november #almostxmas

Een bericht gedeeld door Charlie-Robinson Poortvliet (@cpoort) op

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes eet al twee maanden iedere avond hetzelfde.

Vroeger bestond het dieet van André Hazes voornamelijk uit vettige snacks, sloten bier en andere ongezonde voeding. Slechts zelden kon hij in alle rust met het hele gezin van een avondmaal genieten. Maar sinds enkele maanden heeft de zanger zijn leven over een heel andere boeg gegooid. Nu verklapte hij aan zijn volgers wat hij al twee maanden lang elke avond eet.

Breder dan ooit

De rug van André is nog nooit zo breed geweest. Dankzij zijn nieuwe fitnessschema voelt André zich kiplekker. Dat gespierde lichaam bereikte hij niet alleen met hard ploeteren in de sportschool. Hij houdt zich ook aan een strikt dieet. Op zijn Instagram Stories verklapt hij zijn geheim: “400 gram spinazie, 400 gram kip en 500 gram aardappels. Al twee maanden. Elke avond.”

Dat klinkt natuurlijk ontzettend eentonig en saai, maar het werkte wel. Eerder vertelde de populaire zanger nog: “Ik wil de beste versie van mezelf worden, als man, als vader. Ik drink geen alcohol meer, sport twee keer per dag. Ik ben nu veel meer betrokken bij het leven van mijn zoon, want ik was altijd weg, of lag nog te slapen omdat ik zo laat thuis was. Nu ben ik weer de man op wie Monique zes jaar geleden verliefd is geworden.”

Houdt hij het vol?

De grote vraag is of André Hazes deze gezonde levensstijl kan aanhouden. We hopen voor hem en zijn gezin uiteraard van wel. Twee jaar geleden kreeg hij van de dokter verplichte rust voorgeschreven. Het leek er toen op dat André aan de beterhand was en dat zijn relatie met Monique verbeterd was, maar daarna kon hij toch weer niet aan de verleidingen van het nachtleven en het vele optreden weerstaan.

Doorgaan met lezen

Trending