6-jarig meisje hoort van dokters dat ze nog 135 dagen zal leven – dan doet moeder een hartverscheurende ontdekking in lade
Connect with us

Nieuws

6-jarig meisje hoort van dokters dat ze nog 135 dagen zal leven – dan doet moeder een hartverscheurende ontdekking in lade

Alle kinderen worden wel eens ziek. En wat er ook verkeerd gaat, voor de ouders zijn het altijd zorgen. Niemand wilt namelijk zijn kind zien lijden, en de meeste ouders zouden het liefst de pijn overnemen van hun kind mochten ze dit kunnen.

De 6-jarige Elena Desserich uit de Amerikaanse staat Wyoming was net als alle andere meisjes van haar leeftijd. Ze houdt van lezen en tekenen. Ze droomde ervan om op een dag mama te worden. En ze wilde juf worden wanneer ze groot was.


Maar op een dag ontvingen Keith en Brooke Desserich een bericht dat geen enkele ouder wilt horen. Elena had namelijk een hersentumor die niet kon worden geopereerd. Het koppel was kapot toen de dokters hen vertelden dat hun kleine meisje maar 135 dagen te leven meer had.

Dagboek schrijven
Maar in plaats van verdrietig te zijn, besloten Keith en Brooke om Elena’s leven gelukkig en memorabel te maken.

Het koppel probeerde elke dag speciaal te maken voor Elena en haar kleine zusje Gracie.

Maar ze waren ook bezorgd dat Gracie haar grote zus misschien niet meer zou herinneren wanneer ze ouder zou worden, dus besloten ze om een dagboek te schrijven over haar 6-jarige zus Elena.

De dagen vlogen voorbij en Elena’s toestand werd erger en erger. Ze kon uiteindelijk zelfs niet meer spreken en raakte gedeeltelijk verlamd.

Op 1 augustus 2007 blies Elena haar laatste adem uit. De familie was kapot van verdriet. Ook al wisten dat het eraan zat te komen, niets kon hen voorbereiden voor de ongelofelijke pijn die ze voelden.

Niemand wist Elena’s plannen
Maar niemand in de familie wist dat Elena zich aan het voorbereiden was op haar dood. Dat deed ze op haar eigen manier.

Enkele dagen na Elena’s dood, vond haar familie geheime briefjes in hun huis.


Het duurde niet lang voor ze echt overal briefjes aantroffen. In boeken, sokken, kasten, kledij, CD-doosjes en zelfs in zakken van Kerstmisversiering.

Geen enkel briefje was hetzelfde. Op sommige briefjes schreef Elena “Ik zie je graag,” en op andere stonden er hartjes en bloemetjes.

“Ze was een kind die heel wijs was voor haar leeftijd. Het doet me ontzettend veel pijn dat ze wist dat ze stervende was, maar ik denk dat dat zo was,” zei Elena’s vader Keith aan Daily Mail.

Uiteindelijk vond Elena’s familie honderden briefjes. Ze hadden drie volle dozen nodig om ze te bewaren!

Prachtige herinneren aan hun dierbare meisje.

“Ik denk dat de briefjes haar manier waren om ons te vertellen dat alles ok was. Telkens we er vinden, voelt het alsof we een knuffel van haar krijgen,” zegt Elena’s moeder Brooke aan Daily Mail.

Boek gepubliceerd
Twee jaar na Elena’s dood besloten haar ouders om een boek te publiceren van alle notitiebriefjes, als een soort eerbetoon aan hun dochtertje, en ook als middel om Gracie haar grote zus te herinneren.

Het boek bevat alle briefjes van Elena, behalve twee. Haar ouders houden elk een ongeopend briefje bij waar ze ook gaan.

“Het is onze manier om dit te verwerken,” vertelt Brooke aan Daily Mail.

Het is zo triest om te zien hoe zo’n jong kind weggenomen wordt van haar familie.

Ook al is Elena er niet meer, ze zal nooit vergeten worden.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je ook kanker haat!
[fblike]


BNers

Sylvie Meis heeft alweer een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer geld op zijn bankrekening heeft, dan al haar exen bij elkaar.

Sylvie Meis relaties

Sylvie is nog maar net officieel gescheiden van haar ex-man Niclas Castello, maar dat is voor haar geen reden om vrijgezel te blijven.
Tussen de break up met Niclas, deed ze het met afvalkoning Wim Beelen. Die romance hield echter maar kort stand. Volgens Wim waren de levens van de twee simpelweg te verschillend. Wim wilde helemaal niet telkens van de ene naar de andere rode loper.
Wim wilde gewoon Wim zijn (en blijven), maar Sylvie is natuurlijk verzot op aandacht. En die combinatie bleek niet de juiste.

Nieuwe vriend

In de tussentijd blijkt Sylvie niet bepaald stil te hebben gezeten. Volgens De Telegraaf is ze begonnen aan een nieuw liefdesavontuur met een miljonair.
Dat is inmiddels geen verrassing meer. Sylvie heeft zelf natuurlijk centjes genoeg, maar op de een of andere manier vindt ze altijd partners met geld.
De meeste mannen van een jaar of vijftig met een flinke portemonnee, hebben echter weinig trek in een dame van 46. Wellicht dat haar relaties daarom vaak spaak lopen voor ze goed en wel begonnen zijn. Enfin, nu heeft ze dus een nieuw liefje.


Techmiljonair

De man die haar gelukkig maakt heet Patrick Gruhn (33). Dat is de zoon van playboylegende Rolf Eden en die heeft natuurlijk een goed gevulde bankrekening.
Maar hoe weet men nu zo zeker dat de twee bij elkaar zijn? Op de Instagram-account van de techmiljonair was in de hoek van een foto de blote schouder van een vrouw te zien waarvan een MOEDERVLEK overeenkwam met een van Sylvie Meis.Doorgaan met lezen

Nieuws

Meteoroloog waarschuwt iedereen die vanmiddag naar buiten gaat

We hebben er lang op moeten wachten, maar de komende dagen krijgen we heerlijk zomers weer. En dat is natuurlijk prettig, al is de zonkracht zo hoog dat je al binnen een kwartier kunt verbranden. Het advies van meteoroloog Jordi Huirne: blijf binnen tussen 12 en 15 uur.

Krachtige zon

Met name in de kustgebieden wordt het behoorlijk zonnig. Zoals je weet is te lang zonnen erg schadelijk en als je een lichte huid heb, is het oppassen geblazen.
Maar ook als jouw huid niet snel verbrandt, kan te veel uv-straling ervoor zorgen dat je huid beschadigd raakt. Dat heeft dan weer snellere huidveroudering tot gevolg. Veel mensen weten het niet, maar in de maand juni is de zon het meest krachtig.

Goed insmeren

Rondom de langste dag van het jaar wordt binnen no-time een uv-index van 7 gehaald. Dat is ook aan de orde in de komende dagen.
Er gaat een waarschuwing uit naar iedereen die naar buiten gaan. Smeer jezelf goed in. Wanneer je verbrandt, merk je dat vaak niet direct. Pas na enkele uren word je huid rood en dan ben je al te laat. Insmeren dien je elke 2 uur te doen.
Extra gevaarlijk is dat onze huid na het sombere voorjaar nog niet gewend is aan de hoge zonkracht. Als je de zon ingaat maakt de huid melanine aan. De huid wordt donkerder en dit pigment beschermt je beter tegen uv-licht. Deze natuurlijke bescherming is bij veel mensen nog niet aanwezig.


Bewolking extra gevaarlijk

Je zou het wellicht niet zgegen, maar wanneer er stapelwolken verschijnen tijdens een zonnige dag gaat het verbranden nog sneller dan bij een heldere hemel.
Hoe dat kan? UV-straling van de zon weerkaatst dan ook via de wolken richting je huid. En dus is de uv-straling nog een stuk hoger. Oppassen dus!Doorgaan met lezen

Nieuws

Lees verder: “Ik bezocht mijn zwangere zus en zag hoe haar man haar behandelde.”

Toen ik aankwam bij het huis van mijn zus Lily, die zich in de laatste maand van haar zwangerschap bevond, verwachtte ik een vredige en liefdevolle omgeving.

In plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een scène die meer leek op een slecht geregeld huishouden waarin de rollen verstoord waren. Lily, normaal zo energiek en levendig, leek de energie uit haar lichaam gezogen te zijn.

Ze worstelde met huishoudelijke taken, terwijl haar man, Mark, zichzelf comfortabel had gemaakt op de bank, volledig opgaand in zijn videogames. Dit schokkende contrast tussen Lily’s conditie en Mark’s onverschilligheid zette de toon voor mijn missie tijdens dit bezoek.

Realiteit

De dagen die volgden waren een openbaring van Lily’s dagelijkse realiteit. Zij nam niet alleen de volledige verantwoordelijkheid voor het huishouden, maar deed dit ook terwijl ze negen maanden zwanger was.

Haar takenlijst leek oneindig: koken, schoonmaken, wassen en de voorbereidingen treffen voor de baby. Al deze inspanningen werden door Mark genegeerd of geminimaliseerd, die zijn dagen leek door te brengen zonder enige erkentelijkheid voor het harde werk van zijn vrouw.

Uitdaging

Geïrriteerd door de oneerlijkheid, besloot ik Mark een lesje te leren over verantwoordelijkheid en empathie.

Ik daagde hem uit om slechts één dag alle taken van Lily over te nemen, met de inzet dat ik, als hij slaagde, voor altijd zijn persoonlijke assistent zou worden. Echter, als hij faalde, zou hij moeten leren zijn verantwoordelijkheden als echtgenoot en aanstaande vader serieus te nemen.

Watermeloen

Om de ervaring realistischer te maken, bedacht ik een unieke zwangerschapssimulator met behulp van een watermeloen. Deze watermeloen werd strategisch vastgebonden rond Marks middel om het gewicht en de omvang van een zwangere buik na te bootsen.

Met deze geïmproviseerde ‘buik’ moest Mark de dagelijkse routines van Lily doorlopen, waaronder schoonmaken, wassen, koken en zelfs boodschappen doen. Deze fysieke toevoeging aan onze weddenschap was bedoeld om hem een tastbaar begrip van fysieke beperkingen te geven.


Verandering

De uitdaging bleek al snel te zwaar voor Mark. Terwijl hij stuntelde en worstelde met de taken, kwam het besef hard aan. Het gewicht van de watermeloen, hoewel niet vergelijkbaar met een echte zwangerschap, gaf hem een glimp van de fysieke uitdagingen waar Lily dagelijks mee te maken had. Tegen het einde van de dag, uitgeput en overweldigd, gaf Mark toe en erkende hij dat hij het belang van de taken van zijn vrouw had onderschat.

Nieuwe Start

Deze ervaring fungeerde als een keerpunt voor Mark. Na zijn mislukte poging en de daaropvolgende realisatie van zijn tekortkomingen, transformeerde zijn gedrag drastisch.

Hij begon actief deel te nemen aan huishoudelijke taken en toonde een hernieuwde waardering en liefde voor Lily. Dit nieuwe gedrag was niet alleen een verademing voor Lily, maar het legde ook de basis voor een meer ondersteunende en liefdevolle relatie in de toekomst.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Empathie en Begrip: De fysieke ervaring met de watermeloen was cruciaal voor het creëren van empathie en begrip bij Mark voor de dagelijkse uitdagingen van zijn vrouw.
  • De Kracht van Erkenning: Erkennen van de inspanningen van je partner is essentieel in een ondersteunende relatie, vooral tijdens uitdagende periodes zoals een zwangerschap.
  • Actieve Deelname: Actieve deelname aan huishoudelijke en gezinsverantwoordelijkheden is niet alleen eerlijk, maar versterkt ook de banden en het welzijn van de relatie.
  • Duurzame Verandering: De confrontatie met zijn eigen tekortkomingen leidde bij Mark tot een blijvende verandering, wat resulteerde in een liefdevollere en meer ondersteunende partnerschap.

Dit verhaal benadrukt het belang van empathie, ondersteuning en gelijkwaardige deelname binnen een relatie, en illustreert hoe een creatieve uitdaging de weg kan vrijmaken voor belangrijke levenslessen en positieve veranderingen in persoonlijke relaties.


Doorgaan met lezen

Trending