6-jarig meisje hoort van dokters dat ze nog 135 dagen zal leven – dan doet moeder een hartverscheurende ontdekking in lade
Connect with us

Nieuws

6-jarig meisje hoort van dokters dat ze nog 135 dagen zal leven – dan doet moeder een hartverscheurende ontdekking in lade

Alle kinderen worden wel eens ziek. En wat er ook verkeerd gaat, voor de ouders zijn het altijd zorgen. Niemand wilt namelijk zijn kind zien lijden, en de meeste ouders zouden het liefst de pijn overnemen van hun kind mochten ze dit kunnen.

De 6-jarige Elena Desserich uit de Amerikaanse staat Wyoming was net als alle andere meisjes van haar leeftijd. Ze houdt van lezen en tekenen. Ze droomde ervan om op een dag mama te worden. En ze wilde juf worden wanneer ze groot was.


Maar op een dag ontvingen Keith en Brooke Desserich een bericht dat geen enkele ouder wilt horen. Elena had namelijk een hersentumor die niet kon worden geopereerd. Het koppel was kapot toen de dokters hen vertelden dat hun kleine meisje maar 135 dagen te leven meer had.

Dagboek schrijven
Maar in plaats van verdrietig te zijn, besloten Keith en Brooke om Elena’s leven gelukkig en memorabel te maken.

Het koppel probeerde elke dag speciaal te maken voor Elena en haar kleine zusje Gracie.

Maar ze waren ook bezorgd dat Gracie haar grote zus misschien niet meer zou herinneren wanneer ze ouder zou worden, dus besloten ze om een dagboek te schrijven over haar 6-jarige zus Elena.

De dagen vlogen voorbij en Elena’s toestand werd erger en erger. Ze kon uiteindelijk zelfs niet meer spreken en raakte gedeeltelijk verlamd.

Op 1 augustus 2007 blies Elena haar laatste adem uit. De familie was kapot van verdriet. Ook al wisten dat het eraan zat te komen, niets kon hen voorbereiden voor de ongelofelijke pijn die ze voelden.

Niemand wist Elena’s plannen
Maar niemand in de familie wist dat Elena zich aan het voorbereiden was op haar dood. Dat deed ze op haar eigen manier.

Enkele dagen na Elena’s dood, vond haar familie geheime briefjes in hun huis.


Het duurde niet lang voor ze echt overal briefjes aantroffen. In boeken, sokken, kasten, kledij, CD-doosjes en zelfs in zakken van Kerstmisversiering.

Geen enkel briefje was hetzelfde. Op sommige briefjes schreef Elena “Ik zie je graag,” en op andere stonden er hartjes en bloemetjes.

“Ze was een kind die heel wijs was voor haar leeftijd. Het doet me ontzettend veel pijn dat ze wist dat ze stervende was, maar ik denk dat dat zo was,” zei Elena’s vader Keith aan Daily Mail.

Uiteindelijk vond Elena’s familie honderden briefjes. Ze hadden drie volle dozen nodig om ze te bewaren!

Prachtige herinneren aan hun dierbare meisje.

“Ik denk dat de briefjes haar manier waren om ons te vertellen dat alles ok was. Telkens we er vinden, voelt het alsof we een knuffel van haar krijgen,” zegt Elena’s moeder Brooke aan Daily Mail.

Boek gepubliceerd
Twee jaar na Elena’s dood besloten haar ouders om een boek te publiceren van alle notitiebriefjes, als een soort eerbetoon aan hun dochtertje, en ook als middel om Gracie haar grote zus te herinneren.

Het boek bevat alle briefjes van Elena, behalve twee. Haar ouders houden elk een ongeopend briefje bij waar ze ook gaan.

“Het is onze manier om dit te verwerken,” vertelt Brooke aan Daily Mail.

Het is zo triest om te zien hoe zo’n jong kind weggenomen wordt van haar familie.

Ook al is Elena er niet meer, ze zal nooit vergeten worden.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je ook kanker haat!
[fblike]


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending