6-jarig meisje redt haar moeders leven door leraar te vertellen dat "papa mama pijn doet".
Connect with us

Nieuws

6-jarig meisje redt haar moeders leven door leraar te vertellen dat “papa mama pijn doet”.

Een overleefster van huiselijk geweld zegt dat haar 6-jarig dochtertje haar leven redde door haar leraren te zeggen dat “mijn papa mama pijn doet.”

Jodie Keegans (36) leed drie jaar lang onder het huiselijk geweld van haar echtgenoot Scott Keegans voordat hij vorige maand veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

Ze denkt dat het geweld nog langer geduurd zou hebben, moest haar “superheld” in oktober 2017 niet aan haar leraar gezegd hebben: “Papa doet mama pijn. Ze zegt dat ze van hem houdt, maar hij blijft haar pijn doen.”


Tijdens zijn terreur mocht Jodie niet werken, geen telefoon hebben of afspreken met vrienden en familie.

De moeder van drie moest zelfs de begrafenis van haar eigen zus missen nadat ze in 2015 onverwacht overleed aan een niet eerder ontdekte kanker.

Pas na de arrestatie van haar echtgenoot ging Jodie naar het ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat ze een gebroken schouder had, een gescheurd oor, negen gekneusde ribben en zes ruggenwervelfracturen. Ze kreeg te horen dat ze een risico leed op long- en orgaanfalen.


Ze zat onder de bijtwonden en ze miste plukken haar die klaarblijkelijk uitgetrokken werden door haar gewelddadige echtgenoot.

Jodie bekende dat ze haar gescheurde oor probeerde te lijmen nadat Keegans het bijna afgerukt had en weigerde haar naar het ziekenhuis te laten gaan.

Ze verbleef met Kerstmis vijf dagen in het ziekenhuis en zei dat dit de beste Kerstmis was die ze ooit gehad had.

Keegans werd agressief nadat ze al meer dan tien jaar samen waren.

Hij zou haar regelmatig bijten, slaan en schoppen, en liet haar vaak achter met blauwe plekken, gebroken botten en fracturen.

Het geweld laaide vaak op uit het niets om de meest ridicule redenen, zoals dat zijn koffie niet goed zou zijn of dat zij kon slapen wanneer hij dat niet kon.

Jodie uit South Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk dankt haar dappere dochter om haar van dit geweld te helpen ontsnappen.

Keegans zit nu achter de tralies en Jodie kan eindelijk haar leven opnieuw beginnen opbouwen. Ze wijdt haar tijd nu aan het helpen van andere slachtoffers van huiselijk geweld.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending