6-jarig meisje redt haar moeders leven door leraar te vertellen dat "papa mama pijn doet".
Connect with us

Meest bekeken

6-jarig meisje redt haar moeders leven door leraar te vertellen dat “papa mama pijn doet”.

Een overleefster van huiselijk geweld zegt dat haar 6-jarig dochtertje haar leven redde door haar leraren te zeggen dat “mijn papa mama pijn doet.”

Jodie Keegans (36) leed drie jaar lang onder het huiselijk geweld van haar echtgenoot Scott Keegans voordat hij vorige maand veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

Ze denkt dat het geweld nog langer geduurd zou hebben, moest haar “superheld” in oktober 2017 niet aan haar leraar gezegd hebben: “Papa doet mama pijn. Ze zegt dat ze van hem houdt, maar hij blijft haar pijn doen.”

Tijdens zijn terreur mocht Jodie niet werken, geen telefoon hebben of afspreken met vrienden en familie.

De moeder van drie moest zelfs de begrafenis van haar eigen zus missen nadat ze in 2015 onverwacht overleed aan een niet eerder ontdekte kanker.

Pas na de arrestatie van haar echtgenoot ging Jodie naar het ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat ze een gebroken schouder had, een gescheurd oor, negen gekneusde ribben en zes ruggenwervelfracturen. Ze kreeg te horen dat ze een risico leed op long- en orgaanfalen.

Ze zat onder de bijtwonden en ze miste plukken haar die klaarblijkelijk uitgetrokken werden door haar gewelddadige echtgenoot.

Jodie bekende dat ze haar gescheurde oor probeerde te lijmen nadat Keegans het bijna afgerukt had en weigerde haar naar het ziekenhuis te laten gaan.

Ze verbleef met Kerstmis vijf dagen in het ziekenhuis en zei dat dit de beste Kerstmis was die ze ooit gehad had.

Keegans werd agressief nadat ze al meer dan tien jaar samen waren.

Hij zou haar regelmatig bijten, slaan en schoppen, en liet haar vaak achter met blauwe plekken, gebroken botten en fracturen.

Het geweld laaide vaak op uit het niets om de meest ridicule redenen, zoals dat zijn koffie niet goed zou zijn of dat zij kon slapen wanneer hij dat niet kon.

Jodie uit South Yorkshire in het Verenigd Koninkrijk dankt haar dappere dochter om haar van dit geweld te helpen ontsnappen.

Keegans zit nu achter de tralies en Jodie kan eindelijk haar leven opnieuw beginnen opbouwen. Ze wijdt haar tijd nu aan het helpen van andere slachtoffers van huiselijk geweld.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending