6-jarige wordt niet uitgenodigd voor partijtje – dan doet vader iets wat niemand durft
Connect with us

Lifestyle

6-jarige wordt niet uitgenodigd voor partijtje – dan doet vader iets wat niemand durft

Kinderen willen zijn zoals alle anderen. Ze willen erbij horen. Ze willen niet buitengesloten worden of anders zijn. Dus het kan heel pijnlijk zijn voor een kind dat wordt genegeerd en buitengesloten terwijl iedereen plezier maakt.

Vader Shane Stephensen kon het niet meer aan. Elke keer dat de kinderen van zijn vrienden een partijtje hadden, werd zijn 6-jarige zoon Reilly niet uitgenodigd. De reden? Reilly is autistisch. Uiteindelijk had Shane er genoeg van en schreef zijn ´vrienden´ een bericht dat zich nu online verspreid.

De 6-jarige Reilly heeft autisme en kan niet communiceren zoals andere kinderen van zijn leeftijd. Maar hij luistert en begrijpt alles, en is een goede, gelukkig jongen, volgens zijn vader en moeder.

Toch heeft Reilly nog nooit een uitnodiging gekregen, niet één keer. Dat heeft het hart van zijn vader Shane al zo vaak gebroken. Hoe kunnen de ´vrienden´ van Shane nooit Reilly hebben uitgenodigd op een partijtje waar alle andere kinderen waren uitgenodigd?

Shane vond dat hij te lang stil was geweest, dus hij schreef een bericht aan zijn vrienden met kinderen om hen te laten weten hoe het was om aan de andere kant te staan.

“Dit heeft lang genoeg in mij gebroeid dus ik gooi het er nu uit, of je het ermee eens bent of niet. Mijn zoon Reilly heeft autisme, geen lepra: hij is 6 jaar en mijn ´vrienden´ met kinderen hebben kinderpartijtjes. Niet ÉÉN uitnodiging, niet één. Denk daar maar eens aan als je lekker lol gaat maken: heb je enig idee hoeveel pijn dat doet?¨

Shane´s vrouw deelde het bericht dan op Twitter, waar het bericht duizenden keren werd gedeeld door aardige mensen die hem wilde helpen zijn boodschap te verspreiden. Onder de commentaren, schreven mensen dingen als: ¨Hoe fijn om zo´n vader te hebben?¨ en ¨Verbazingwekkend hoe een diagnose mensen kan verdelen in 1. Klootzakken en 2. Vrienden voor het leven. Tip: klootzakken doen er niet toe.¨

De zielen van kinderen zijn breekbaar. Dit bericht van deze vader kan veel mensen helpen begrijpen hoe een kleine daad veel kan betekenen voor een klein kind. Deel dit om te helpen deze boodschap te verspreiden!
[fblike]

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending