8-Jarige heeft 1 verzoek voor de dokter voor hij wordt geopereerd. De ouders komen er pas later achter wat het was.
Connect with us

Nieuws

8-Jarige heeft 1 verzoek voor de dokter voor hij wordt geopereerd. De ouders komen er pas later achter wat het was.

In een eerlijke en rechtvaardige wereld zou een kind nooit in het ziekenhuis mogen liggen. Ze zouden buiten moeten spelen in de plaats, in een veilige omgeving, zoals elk kind.

Bij de 8-jarige Jackson McKie was dat echter helaas niet het geval. Hij spendeerde het merendeel van zijn jonge leven in het ziekenhuis.

Toen hij jong was, werd een cyste vastgesteld in Jacksons hersenen. Hij werd geboren met een chronische hydrocephalus, wat zoveel betekent als opeengehoopt vocht te hebben in de hersenen.

Als kind was hij meer in het ziekenhuis dan dat hij aan het spelen was of naar school ging. Zijn steunfiguren waren echter altijd dezelfde: zijn moeder, vader en teddybeer “Little Baby”.

Gelukkig kon Jackson rekenen op een geweldig team van artsen. Een daarvan, Daniel McNeely, was al sinds de geboorte de verantwoordelijke arts voor Jackson.

Tijdens zijn laatste operatie had hij een speciaal verzoek voor de chirurg die hem zou opereren.

Daniel kon het verzoek van de jongen niet weigeren, hij had hem immers al 8 jaar lang geholpen. Dus zonder het zelfs te overleggen met Jacksons ouders, deed hij iets wat geen enkele chirurg zou doen in zijn hele carrière.

Na zijn beslissing kreeg Daniel heel veel lof van iedereen over de hele wereld voor zijn begripvolle inspanning.

Jackson and Tyler and I would like to thank everyone for their prayers and their phone calls and texts the operation…

Publiée par Rick McKie sur Jeudi 27 septembre 2018

“Ik dacht dat mensen het wel sympathiek zouden vinden, dat was mijn enige intentie,” zei McNeely aan CTV News.

“Ik ben blij dat anderen het leuk vinden.”

Daniel vroeg aan de verpleegsters om een kleine operatietafel te organiseren.

Hij voerde eerst een operatie uit op Jackson, maar toen hij klaar was besloot hij dat er nog wat extra werk te doen was.

Geen twijfel
Voor hij hem verdoofde, had Jackson gevraagd of Daniel ook zijn teddybeer kon opereren. De attente dokter aarzelde geen seconde om op zijn vraag in te gaan.

Jacksons vader had niets slecht te zeggen over wat Daniel deed.

Het bewijst niet alleen dat hij een ongelofelijke neurochirurg is, maar ook een fantastische persoon.

“Hij is een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet,” zei Daniels vader aan CTV News.

Toen Jackson ontwaakte uit de verdoving, was hij blij om te zien dat ook zijn teddybeer enkele hechtingen had gekregen.

De operatie van dokter Daniel op zijn teddybeer, was de eerste die hij ooit had uitgevoerd, maar zeker niet de laatste.

Na de operatie deelde hij zijn verhaal op sociale media en werd hij geprezen voor wat hij had gedaan voor de jonge knaap.

Naast de foto schreef hij:

“Patiënt vraagt of ik ook zijn teddybeer kan opereren vooraleer ik hem verdoof… hoe kon ik nee zeggen?”

Daniel McNeely’s vriendelijk gebaar werd op lof onthaald door duizenden mensen op internet van over de hele wereld.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook zodat meer mensen dit hartverwarmende verhaal kunnen lezen. Daniel verdient erkenning!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending