8-Jarige heeft 1 verzoek voor de dokter voor hij wordt geopereerd. De ouders komen er pas later achter wat het was.
Connect with us

Meest bekeken

8-Jarige heeft 1 verzoek voor de dokter voor hij wordt geopereerd. De ouders komen er pas later achter wat het was.

In een eerlijke en rechtvaardige wereld zou een kind nooit in het ziekenhuis mogen liggen. Ze zouden buiten moeten spelen in de plaats, in een veilige omgeving, zoals elk kind.

Bij de 8-jarige Jackson McKie was dat echter helaas niet het geval. Hij spendeerde het merendeel van zijn jonge leven in het ziekenhuis.

Toen hij jong was, werd een cyste vastgesteld in Jacksons hersenen. Hij werd geboren met een chronische hydrocephalus, wat zoveel betekent als opeengehoopt vocht te hebben in de hersenen.

Als kind was hij meer in het ziekenhuis dan dat hij aan het spelen was of naar school ging. Zijn steunfiguren waren echter altijd dezelfde: zijn moeder, vader en teddybeer “Little Baby”.

Gelukkig kon Jackson rekenen op een geweldig team van artsen. Een daarvan, Daniel McNeely, was al sinds de geboorte de verantwoordelijke arts voor Jackson.

Tijdens zijn laatste operatie had hij een speciaal verzoek voor de chirurg die hem zou opereren.

Daniel kon het verzoek van de jongen niet weigeren, hij had hem immers al 8 jaar lang geholpen. Dus zonder het zelfs te overleggen met Jacksons ouders, deed hij iets wat geen enkele chirurg zou doen in zijn hele carrière.

Na zijn beslissing kreeg Daniel heel veel lof van iedereen over de hele wereld voor zijn begripvolle inspanning.

“Ik dacht dat mensen het wel sympathiek zouden vinden, dat was mijn enige intentie,” zei McNeely aan CTV News.

“Ik ben blij dat anderen het leuk vinden.”

Daniel vroeg aan de verpleegsters om een kleine operatietafel te organiseren.

Hij voerde eerst een operatie uit op Jackson, maar toen hij klaar was besloot hij dat er nog wat extra werk te doen was.

Geen twijfel
Voor hij hem verdoofde, had Jackson gevraagd of Daniel ook zijn teddybeer kon opereren. De attente dokter aarzelde geen seconde om op zijn vraag in te gaan.

Jacksons vader had niets slecht te zeggen over wat Daniel deed.

Het bewijst niet alleen dat hij een ongelofelijke neurochirurg is, maar ook een fantastische persoon.

“Hij is een van de aardigste mensen die ik ooit heb ontmoet,” zei Daniels vader aan CTV News.

Toen Jackson ontwaakte uit de verdoving, was hij blij om te zien dat ook zijn teddybeer enkele hechtingen had gekregen.

De operatie van dokter Daniel op zijn teddybeer, was de eerste die hij ooit had uitgevoerd, maar zeker niet de laatste.

Na de operatie deelde hij zijn verhaal op sociale media en werd hij geprezen voor wat hij had gedaan voor de jonge knaap.

Naast de foto schreef hij:

“Patiënt vraagt of ik ook zijn teddybeer kan opereren vooraleer ik hem verdoof… hoe kon ik nee zeggen?”

Daniel McNeely’s vriendelijk gebaar werd op lof onthaald door duizenden mensen op internet van over de hele wereld.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook zodat meer mensen dit hartverwarmende verhaal kunnen lezen. Daniel verdient erkenning!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending