8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers
Connect with us

Nieuws

8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers

Voor mij is het duidelijk dat dieren emoties hebben. Misschien zijn ze niet zo complex als de emoties die wij mensen hebben, maar ik weet zeker dat ze angst, verdriet en vreugde kunnen voelen.

Ik heb het zelf gezien. Ik ben opgegroeid op een boerderij en weet dat schapen en koeien emotionele wezens zijn. Ze zijn vrolijk tijdens de maaltijden, verdrietig als ze gescheiden worden van hun kleintjes en bang voor vreemden of luide geluiden.


Toch groeit niet iedereen op rond dieren en weet dit. En daarom is een ontdekking door de 8-jarige Dante de Card zo belangrijk.

De jongen uit Arizona heeft bewezen dat wilde zwijnen een aanzienlijk dieper emotioneel leven leiden dan veel mensen eerder geloofden. En hij deed het door verborgen camera’s op te zetten in het bos bij zijn huis.

De achtjarige Dante de Card is altijd al geïnteresseerd geweest in dieren. Misschien komt dit omdat er zoveel wilde dieren in het gebied rond zijn huis in Arizona zijn.

Als Dante zijn favoriete dier moest kiezen, zou hij waarschijnlijk de pekari of javelina kiezen. Het is een soort wild varken dat hij graag bestudeert en filmt.

Op een dag las Dantes moeder hem een ​​artikel voor over wilde zwijnen en de jongen reageerde er heftig op. De auteur van het artikel vermeldde dat wilde varkens zich alleen in het bos wagen om te sterven als ze oud of ziek waren.

Maar Dante wist beter.

Dante wist dat de dieren te veel om elkaar geven om hun oude en zieke soortgenoten alleen te laten sterven. Hij heeft zelfs gezien dat wilde varkens rouwen om hun doden.

Daarom besloot Dante de auteur van het artikel zijn ongelijk te bewijzen door zijn eigen studie te doen met behulp van videocamera’s.

Volgens onderzoekers treuren slechts een paar soorten dieren om hun doden. We weten dat olifanten, chimpansees en dolfijnen dit gedrag vertonen, maar er is niet veel documentatie over andere soorten die het doen.

Dante en zijn moeder zetten daarom verborgen camera’s in het bos op en slaagden er in om iets ongelooflijks op film vast te leggen.

Ze filmden wilde varkens of pekari’s die rouwden om een dood familielid.

De familieleden verzamelden zich rond hun overleden vriend en gingen erbij zitten.

En ze sliepen er zelfs naast.


Dante presenteerde zijn onderzoek op de wetenschapsbeurs, waar het veel aandacht trok, waaronder van een pekari-onderzoeker genaamd Mariana Altrichter. Ze was er toevallig om het project van haar dochter te zien.

“Ik liep rond en keek naar projecten met betrekking tot natuurlijke historie toen ik Dante’s poster tegenkwam en foto’s van pekari´s zag … Toen ik begon te lezen kon ik niet geloven waar het over ging,” vertelt ze aan The Dodo.

Mariana had nog nooit gehoord van wilde varkens die zich zo gedroegen jegens hun overleden familieleden.

Onderzoekers wilden niet luisteren
In zijn presentatie beschreef Dante hoe hij contact probeerde te krijgen met onderzoekers in het gebied om hun zijn video’s te laten zien, maar niemand had de moeite genomen om te reageren op de berichten van de 8-jarige.

Toen besloot Mariana hem te helpen.

Omdat ze onderzoeker is, besloot Mariana in samenwerking met Dante een wetenschappelijk artikel over het onderwerp te publiceren. Het duurde niet lang voordat kranten en televisieprogramma’s de ontdekking wilden melden.

Nu hoopt Mariana dat de ontdekking van Dante zal leiden tot een beter begrip van deze dieren.

“Veel mensen zien ze als hinderlijk, vooral in de VS, omdat ze door de erven lopen, sierplanten eten, enzovoort,” zegt ze. “Deze bevindingen kunnen mensen helpen om ze op een andere manier te zien, als slimme dieren met complexe sociale relaties.”

Bekijk hier enkele beelden van Dante:

New Footage Shows Javelinas Mourn Their Dead

Javelinas are hoofed New World animals that look a bit like boars and roam the backyards and wildlands of the Americas as far north as the U.S. Southwest. When Dante de Kort, an Arizona fourth-grader, found a dead one in the woods, he set up a trail camera to capture footage of scavengers for a science fair. But he got far more.In 100 videos, Dante recorded never-before-seen behavior: herd mates of a dead “javi” returned for 10 days to nudge, nuzzle, and try to pick up the body with their snouts. They even lay down to sleep beside it, and Dante saw them chase away coyotes. After biologist Mariana Altrichter saw Dante’s footage, the two co-authored a paper on javelina mourning for Ethology.Dante told us: “Most people think javelinas are stinky animals that nobody needs around, but when you look at them more closely, you notice they actually care for each other and come back for their dead.”

Publiée par Center for Biological Diversity sur Mercredi 10 janvier 2018

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending