8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers
Connect with us

Nieuws

8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers

Voor mij is het duidelijk dat dieren emoties hebben. Misschien zijn ze niet zo complex als de emoties die wij mensen hebben, maar ik weet zeker dat ze angst, verdriet en vreugde kunnen voelen.

Ik heb het zelf gezien. Ik ben opgegroeid op een boerderij en weet dat schapen en koeien emotionele wezens zijn. Ze zijn vrolijk tijdens de maaltijden, verdrietig als ze gescheiden worden van hun kleintjes en bang voor vreemden of luide geluiden.

Toch groeit niet iedereen op rond dieren en weet dit. En daarom is een ontdekking door de 8-jarige Dante de Card zo belangrijk.

De jongen uit Arizona heeft bewezen dat wilde zwijnen een aanzienlijk dieper emotioneel leven leiden dan veel mensen eerder geloofden. En hij deed het door verborgen camera’s op te zetten in het bos bij zijn huis.

De achtjarige Dante de Card is altijd al geïnteresseerd geweest in dieren. Misschien komt dit omdat er zoveel wilde dieren in het gebied rond zijn huis in Arizona zijn.

Als Dante zijn favoriete dier moest kiezen, zou hij waarschijnlijk de pekari of javelina kiezen. Het is een soort wild varken dat hij graag bestudeert en filmt.

Op een dag las Dantes moeder hem een ​​artikel voor over wilde zwijnen en de jongen reageerde er heftig op. De auteur van het artikel vermeldde dat wilde varkens zich alleen in het bos wagen om te sterven als ze oud of ziek waren.

Maar Dante wist beter.

Dante wist dat de dieren te veel om elkaar geven om hun oude en zieke soortgenoten alleen te laten sterven. Hij heeft zelfs gezien dat wilde varkens rouwen om hun doden.

Daarom besloot Dante de auteur van het artikel zijn ongelijk te bewijzen door zijn eigen studie te doen met behulp van videocamera’s.

Volgens onderzoekers treuren slechts een paar soorten dieren om hun doden. We weten dat olifanten, chimpansees en dolfijnen dit gedrag vertonen, maar er is niet veel documentatie over andere soorten die het doen.

Dante en zijn moeder zetten daarom verborgen camera’s in het bos op en slaagden er in om iets ongelooflijks op film vast te leggen.

Ze filmden wilde varkens of pekari’s die rouwden om een dood familielid.

De familieleden verzamelden zich rond hun overleden vriend en gingen erbij zitten.

En ze sliepen er zelfs naast.

Dante presenteerde zijn onderzoek op de wetenschapsbeurs, waar het veel aandacht trok, waaronder van een pekari-onderzoeker genaamd Mariana Altrichter. Ze was er toevallig om het project van haar dochter te zien.

“Ik liep rond en keek naar projecten met betrekking tot natuurlijke historie toen ik Dante’s poster tegenkwam en foto’s van pekari´s zag … Toen ik begon te lezen kon ik niet geloven waar het over ging,” vertelt ze aan The Dodo.

Mariana had nog nooit gehoord van wilde varkens die zich zo gedroegen jegens hun overleden familieleden.

Onderzoekers wilden niet luisteren
In zijn presentatie beschreef Dante hoe hij contact probeerde te krijgen met onderzoekers in het gebied om hun zijn video’s te laten zien, maar niemand had de moeite genomen om te reageren op de berichten van de 8-jarige.

Toen besloot Mariana hem te helpen.

Omdat ze onderzoeker is, besloot Mariana in samenwerking met Dante een wetenschappelijk artikel over het onderwerp te publiceren. Het duurde niet lang voordat kranten en televisieprogramma’s de ontdekking wilden melden.

Nu hoopt Mariana dat de ontdekking van Dante zal leiden tot een beter begrip van deze dieren.

“Veel mensen zien ze als hinderlijk, vooral in de VS, omdat ze door de erven lopen, sierplanten eten, enzovoort,” zegt ze. “Deze bevindingen kunnen mensen helpen om ze op een andere manier te zien, als slimme dieren met complexe sociale relaties.”

Bekijk hier enkele beelden van Dante:

New Footage Shows Javelinas Mourn Their Dead

Javelinas are hoofed New World animals that look a bit like boars and roam the backyards and wildlands of the Americas as far north as the U.S. Southwest. When Dante de Kort, an Arizona fourth-grader, found a dead one in the woods, he set up a trail camera to capture footage of scavengers for a science fair. But he got far more.In 100 videos, Dante recorded never-before-seen behavior: herd mates of a dead “javi” returned for 10 days to nudge, nuzzle, and try to pick up the body with their snouts. They even lay down to sleep beside it, and Dante saw them chase away coyotes. After biologist Mariana Altrichter saw Dante’s footage, the two co-authored a paper on javelina mourning for Ethology.Dante told us: “Most people think javelinas are stinky animals that nobody needs around, but when you look at them more closely, you notice they actually care for each other and come back for their dead.”

Publiée par Center for Biological Diversity sur Mercredi 10 janvier 2018

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]

Nieuws

Erwin grijpt in nadat Marokkaanse jongens zijn geliefde friettent overvallen en rijdt hen aan

Erwin Lips, een moedige jongeman uit de Brabantse gemeente Odiliapeel, toonde zijn heldendaden afgelopen zaterdag toen hij getu!ge was van een 0verval op zijn geliefde friettent en besloot de b0even aan te pakken.

Terugkijkend naar afgelopen zaterdag, rond 19.30 uur, drongen twee jongeren Eethuis De Buurman binnen, wat de eigenaar van de zaak flink deed schrikken.

“Eentje had een groot zwaard bij zich. In eerste instantie dacht ik dat het om een Halloween-act ging. Maar ze riepen meteen ‘geld, geld, geld’.

Toen realiseerde ik me dat het geen grap was,” aldus eigenaar Henri, die met zijn 61 jaar vastberaden was om niet toe te geven aan de 0vervallers.

Hij probeerde zelfs de b!vakmuts van een van de jongens af te trekken.

“Ik trok hem naar voren, want daar hangt een camera,” vervolgde Henri.

Er ontstond een worsteling, maar toen trok een van de daders een zakmes tevoorschijn.

Erwin, die in een nabijgelegen auto zat, besloot in te grijpen.

Hij zag een draaiende scooter voor de deur staan en bemerkte dat er binnen twee gemaskerde mannen waren.

Terwijl Henri om hulp riep buiten, probeerden de boeven de kassa te stelen.

Dit verliep echter niet vlekkeloos, omdat de kassa met kabels aan de computer was bevestigd en het geboefte de kabels niet kon losmaken. Uiteindelijk renden ze zonder buit naar hun scooter.

Dit was het moment waarop Erwin in actie kwam. Hij ramde de scooter omver, waardoor de twee boeven van 17 en 15 jaar oud in de armen van de opgeroepen p0litie vielen.

Dit klinkt als een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Gelukkig zijn er beelden beschikbaar om deze heldhaftige daad te onderstrepen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Verandering in kindermenu’s: Patat en pizza niet langer aangeboden in restaurants

Horecaondernemers in Nissewaard en Voorne aan Zee werken aan vernieuwde kindermenu’s, omdat zowel ouders als kinderen op zoek zijn naar meer gevarieerde opties dan de traditionele kipnuggets met friet of pannenkoeken.

Deze nieuwe initiatieven voor kindermaaltijden worden geleid door Sander Smit van restaurant Aan Zee.

Hij benadrukt dat het aanbieden van gezondere opties automatisch leidt tot betere eetgewoonten bij kinderen.

Volgens hem willen kinderen vaak meer variatie dan wat traditioneel op kindermenu’s wordt aangeboden.

Een creatief aspect van deze vernieuwing is het betrekken van basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun ideale maaltijd.

Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer diversiteit, zoals pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.

Kinderdiëtist Olga Benjamin is enthousiast over dit initiatief en benadrukt het belang van gevarieerde kindermenu’s.

Ze legt uit dat kinderen meer geneigd zijn om te genieten van kleinere, kleurrijke porties.

Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden dat kindermenu’s gezonder en gevarieerder kunnen zijn.

Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.

Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot verschil kunnen maken.

Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van ‘volwassen’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun ouders kunnen eten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter Sterre Heijnen steelt de aandacht in Steenrijk, Straatarm: “Onze intentie is om haar meer bekendheid te geven”

Sterre Heijnen en haar ouders verschenen onlangs op televisie in het programma Steenrijk, Straatarm.

Wie gisteren naar deze uitzending keek, zag hoe de dochter uit het welgestelde gezin er alles aan deed om meer schermtijd te krijgen. Nu blijkt waarom ze dat deed.

Op televisie verschijnen
Veel mensen hebben de wens om op televisie te verschijnen. Sommigen willen dit om bijvoorbeeld liefde te vinden of deel te nemen aan een spelshow, terwijl anderen op zoek zijn naar aandacht.

Ze hopen op veel kijkers, zodat ze meer volgers kunnen krijgen. Programma’s als Temptation Island, Lang Leve de Liefde en First Dates zijn aantrekkelijke shows om wat aandacht te krijgen, maar er kan nu nog een aan dat lijstje worden toegevoegd.

Sinds kort lijkt ook Steenrijk, Straatarm te worden gebruikt om aandacht te genereren.

Vermoedens hiervan ontstonden al bij de aflevering met ‘Closet van Val’, waarbij mensen dachten dat de deelnemers hun leven rooskleuriger deden voorkomen dan het werkelijk was.

Later zagen we ook een oplichter die vermoedelijk zijn reputatie probeerde te herstellen. Nu vermoeden kijkers dat het programma wordt ingezet om hun dochter Sterre Heijnen te promoten.

Sterre Heijnen
Sterre Heijnen is een zelfstandig ondernemer die flink aan de weg timmert. Althans… Ze lijkt haar jeugdige jaren te gebruiken om financieel voordeel te behalen uit haar lichaam.

Via ‘Friends to follow’ (een concurrent van het bekendere OnlyFans) verkoopt ze foto’s van haar lichaam voor geld.

Het is natuurlijk een slimme zakelijke zet, maar hoe meer mensen je kennen, hoe succesvoller je kunt zijn.

Sterre heeft welvarende ouders en het lijkt erop dat ze zelf ook graag aan het werk is. Ze heeft namelijk talloze foto’s online staan, waarvan velen behoorlijk gedurfd zijn.

Dit heeft haar al zo’n 70.000 volgers opgeleverd. De mate van steun van haar ouders is nu echter onduidelijk.

Gaan haar ouders zo ver dat ze deelnemen aan een televisieprogramma om hun dochter te promoten? Kijkers denken van wel.

Hieronder zijn enkele foto’s van Sterre Heijnen te zien die weinig aan de verbeelding overlaten.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending