8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers
Connect with us

Lifestyle

8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers

Voor mij is het duidelijk dat dieren emoties hebben. Misschien zijn ze niet zo complex als de emoties die wij mensen hebben, maar ik weet zeker dat ze angst, verdriet en vreugde kunnen voelen.

Ik heb het zelf gezien. Ik ben opgegroeid op een boerderij en weet dat schapen en koeien emotionele wezens zijn. Ze zijn vrolijk tijdens de maaltijden, verdrietig als ze gescheiden worden van hun kleintjes en bang voor vreemden of luide geluiden.

Toch groeit niet iedereen op rond dieren en weet dit. En daarom is een ontdekking door de 8-jarige Dante de Card zo belangrijk.

De jongen uit Arizona heeft bewezen dat wilde zwijnen een aanzienlijk dieper emotioneel leven leiden dan veel mensen eerder geloofden. En hij deed het door verborgen camera’s op te zetten in het bos bij zijn huis.

De achtjarige Dante de Card is altijd al geïnteresseerd geweest in dieren. Misschien komt dit omdat er zoveel wilde dieren in het gebied rond zijn huis in Arizona zijn.

Als Dante zijn favoriete dier moest kiezen, zou hij waarschijnlijk de pekari of javelina kiezen. Het is een soort wild varken dat hij graag bestudeert en filmt.

Op een dag las Dantes moeder hem een ​​artikel voor over wilde zwijnen en de jongen reageerde er heftig op. De auteur van het artikel vermeldde dat wilde varkens zich alleen in het bos wagen om te sterven als ze oud of ziek waren.

Maar Dante wist beter.

Dante wist dat de dieren te veel om elkaar geven om hun oude en zieke soortgenoten alleen te laten sterven. Hij heeft zelfs gezien dat wilde varkens rouwen om hun doden.

Daarom besloot Dante de auteur van het artikel zijn ongelijk te bewijzen door zijn eigen studie te doen met behulp van videocamera’s.

Volgens onderzoekers treuren slechts een paar soorten dieren om hun doden. We weten dat olifanten, chimpansees en dolfijnen dit gedrag vertonen, maar er is niet veel documentatie over andere soorten die het doen.

Dante en zijn moeder zetten daarom verborgen camera’s in het bos op en slaagden er in om iets ongelooflijks op film vast te leggen.

Ze filmden wilde varkens of pekari’s die rouwden om een dood familielid.

De familieleden verzamelden zich rond hun overleden vriend en gingen erbij zitten.

En ze sliepen er zelfs naast.

Dante presenteerde zijn onderzoek op de wetenschapsbeurs, waar het veel aandacht trok, waaronder van een pekari-onderzoeker genaamd Mariana Altrichter. Ze was er toevallig om het project van haar dochter te zien.

“Ik liep rond en keek naar projecten met betrekking tot natuurlijke historie toen ik Dante’s poster tegenkwam en foto’s van pekari´s zag … Toen ik begon te lezen kon ik niet geloven waar het over ging,” vertelt ze aan The Dodo.

Mariana had nog nooit gehoord van wilde varkens die zich zo gedroegen jegens hun overleden familieleden.

Onderzoekers wilden niet luisteren
In zijn presentatie beschreef Dante hoe hij contact probeerde te krijgen met onderzoekers in het gebied om hun zijn video’s te laten zien, maar niemand had de moeite genomen om te reageren op de berichten van de 8-jarige.

Toen besloot Mariana hem te helpen.

Omdat ze onderzoeker is, besloot Mariana in samenwerking met Dante een wetenschappelijk artikel over het onderwerp te publiceren. Het duurde niet lang voordat kranten en televisieprogramma’s de ontdekking wilden melden.

Nu hoopt Mariana dat de ontdekking van Dante zal leiden tot een beter begrip van deze dieren.

“Veel mensen zien ze als hinderlijk, vooral in de VS, omdat ze door de erven lopen, sierplanten eten, enzovoort,” zegt ze. “Deze bevindingen kunnen mensen helpen om ze op een andere manier te zien, als slimme dieren met complexe sociale relaties.”

Bekijk hier enkele beelden van Dante:

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!

Deze 8-jarige verdient alle lof in de wereld voor zijn ontdekking. Hopelijk helpt het om meer mensen ervan te overtuigen dat dieren ook complexe emoties hebben.

Wij mensen zien graag onszelf als boven alle andere wezens op aarde, terwijl het feit is dat de planeet van alle soorten is. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending