8 waarschuwingstekens van menopauze die je niet kent!
Connect with us

Lifestyle

8 waarschuwingstekens van menopauze die je niet kent!

Hoewel een frequent gemiste menstruatie en opvliegers twee van de meest bekende tekenen zijn dat je richting de menopauze gaat, zijn er veel andere symptomen die je ook wijzen op deze verandering. Deze signalen van je lichaam zijn niet alom bekend maar kunnen belangrijk zijn om voor op te letten.

1. Kin haar

Als je ouder wordt, zal het haar op je hoofd misschien dunner worden, maar terwijl dat gebeurt kun je ook onwelkome haren op je gezicht tegenkomen zoals op je kin, je wangen en je bovenlip. Je veranderende hormoonlevels zorgen voor deze ongewilde haren omdat je oestrogeen en androgeen verliest. Oestrogeen daalt sneller dan androgeen, wat over het algemeen langzamer afneemt.

2. Lichaamsgeur

Het afnemen van de oestrogeen in je lichaam kan er ook voor zorgen dat je hypothalamus in de war raakt en denkt dat je oververhit raakt. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam sneller ruikt door het overmatige zweten dat je lichaam doet om de lichaamstemperatuur te reguleren.

3. Botmassa neemt af

Wanneer oestrogeenlevels dalen in je lichaam, zal ook de dichtheid van je botten afnemen. In je eerste 5 jaar van de menopauze kan je tot 20% dichtheid verliezen wat kan leiden tot osteoporose en het merkbaar dunner worden van de botten.

4. Vaker moeten plassen

Als je op de natuurlijke manier kinderen hebt gehad, kunnen je spieren in je bekken wat slapper zijn als resultaat. Dit, in combinatie met lagere levels oestrogeen pre-menopauze, kan zorgen voor het vaker naar de wc moeten, of een stressgerelateerde incontinentie.

5. Vergeetachtigheid

Al de veranderingen die je lichaam doormaakt door de verandering in hormonen kan zorgen voor hoge levels van stress, moeite met slapen en andere slaap problemen. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat je je minder goed kunt concentreren en je minder alert bent, of zelfs vergeetachtig.

6. Slapeloosheid

Wanneer je in de menopauze zit, dalen je progesteron levels ook. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je kunt relaxen. Dus wanneer je dit hormoon verliest, zal dit invloed hebben op je stresslevels en kan het ervoor zorgen dat je slapeloosheid ontwikkelt als gevolg van al de zorgen die je hebt.

7. Nieuwe allergieën

Je bent je er misschien niet van bewust dat je immuunsysteem en hormonen samenwerken. Mensen die in de menopauze zitten hebben een grotere kans om ergere reacties op allergieën te hebben, of compleet nieuwe allergieën erbij te krijgen. Wanneer je hormoonlevels dalen, zal je immuunsysteem zwakker worden, waardoor dit symptoom veroorzaakt wordt.

8. Plotselinge zicht veranderingen

Niet alleen werken je hormonen samen met je immuunsysteem, ze helpen ook je lichamelijke processen die te maken hebben met zich goed te laten verlopen, wat tijdens de menopauze kan leiden tot het slechter worden van je zicht. Je kunt zelfs zulke grote veranderingen hebben dat je van verziend naar bijziend gaat!

Onze artikelen worden geschreven met onze beste kennis, maar dit is algemene kennis en is daarom absoluut niet hetzelfde als een individuele consultatie bij een arts. Jouw gezondheid is belangrijk voor ons!

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onherkenbaar: ‘Rogier Smit gaat nu plots als vrouw door het leven’

Rogier Smit is al weken lang veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende verslaving. Maar daarop volgde ook nog eens een vermeende breuk tussen hem en Frank Jansen. Er komen wisselende verhalen voorbij of dit nu echt waar is of niet.

Ook is er een verhaal voorbij gekomen dat hij het huis van Rachel Hazes tot een ravage heeft achtergelaten. Hij zou door alle problemen een paar nachtjes bij haar hebben mogen slapen om uit te rusten. Maar volgens ooggetuigen en buren zou hij vervolgens de deur uit getrapt zijn.

Rogier Smit als vrouw verkleed

Maar nu gaat er weer een andere foto rond van de presentator. Eerder zagen we al foto’s van hem waarop hij zónder zijn pruik op staat. Maar nu heeft hij ineens een heel andere pruik. Een dames-pruik welteverstaan. Het lijkt erop dat dit géén verkleedfeestje is, gezien de rest van het gezelschap. Rogier loopt er alleen bij als ‘Marilyn Monroe’ zoals Ditjes & Datjes weet te omschrijven:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending