9 dingen die er met je lichaam gebeuren als je elke ochtend twee eieren eet
Connect with us

Nieuws

9 dingen die er met je lichaam gebeuren als je elke ochtend twee eieren eet

Er is een veelvoorkomend idee dat het eten van eieren gevaarlijk is. Maar dat is niet waar – eieren zijn, integendeel, veilig en gezond.

Eieren zijn een goede bron van proteïne en bevatten de vitamines A, D, E, B12, en bevat daarnaast mineralen als jodium, ijzer, calcium, zink en selenium.

En de meeste mensen kunnen meerdere eieren op een dag eten zonder dat hun cholesterolniveau wordt aangetast.

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je twee eieren per dag eet!

Je geheugen verbetert

Eieren bevatten aminozuren, die het zenuwstelsel stimuleren om kleine dingen te herinneren – waar we onze autosleutels of telefoon hebben gelaten, bijvoorbeeld.

Volgens studies wordt je geheugen beter en respons sneller als je deze zuren aan je dieet toevoegt.

Je zicht wordt scherper

Onderzoek toont aan dat eieren rijk aan luteïne zijn. Deze vitamine zorgt voor een scherper en beter beeld. Luteïne vindt je in het oog. Het beschermt het netvlies van zonneschade en vermindert het risico op staar.

Versterkt de botten en tanden

Eieren zijn raak aan vitamine D, wat de hoeveelheid aan calcium in het bloed reguleert. Het eten van eieren helpt ook met het absorberen van calcium, waardoor botten sterker worden en de kans op osteoporose doet afnemen.

Beschermt de huid, het haar en de lever

Een tekort aan foliumzuur komt veel voor bij vrouwen die niet genoeg van dit type vitamine B binnenkrijgen.

Gelukkig zijn eieren een goede bron van deze vitamine. Folium bevat aminozuren, die nodig zijn voor je cellen en de formatie van rode bloedcellen.

Vermindert het risico op hartziekten

Een Canadees onderzoeksteam heeft een link gevonden tussen eieren en een verlaagde kans op hart- en vaatziekten, schrijft Science Daily.

Het geheim is dat eieren twee belangrijke antioxidanten bevatten: tryptofaan en tyrosine.

Helpt afvallen

Amerikaanse onderzoekers concluderen dat de combinatie van een dieet met weinig calorieën met eieren voor het ontbijt mensen twee keer zo snel helpt gewicht te verliezen.

Nog beter: eieren geven je lange tijd een vol gevoel. Dus hopelijk, hoef je dan niet vaak te snacken – wat natuurlijk nog beter helpt bij afvallen.

Vertraagt ouder worden

Eieren bevatten aminozuren die nieuwe cellen opbouwen en vernieuwen.

Terwijl we ouder worden, neemt onze behoefte aan vitamine D toe. De aanbeveling voor mensen boven de zestig is 10 microgram per dag. Een ei bevat ongeveer 0.7 microgram aan vitamine D.

Versterkt het immuunsysteem

Wil je gezond blijven? Eet eieren! Studies tonen aan dat het eten van twee eieren per dag je beschermen tegen infecties, ziektes en virussen.

Eén ei bevat 22 procent aan de aanbevolen hoeveelheid selenium, wat goed is voor het immuunsysteem.

Verhoogt de kans op zwangerschap

Vitamin E, wat natuurlijk aanwezig is in eieren, helpt de kwaliteit van sperma doen toenemen, en als een vrouw eenmaal zwanger is, vind je vitamine E in de sappen die de embryo omgeven, schrijft Parents magazine.

Een tekort aan foliumzuur, wat ook in eieren zit, kan bloedarmoede veroorzaken. Foliumzuur is daarnaast noodzakelijk voor de ontwikkeling van de baby tijdens zwangerschap.

Je wist misschien al dat eieren goed voor je waren, maar wist je dat ze zó belangrijk en gezond zijn?

Deel deze informatie op Facebook zodat al je vrienden kunnen leren over de gezonde voordelen van eieren!
[fblike]

Nieuws

Oma schenkt gepersonaliseerde kerstcadeaus aan haar kleinkinderen, maar slaat haar stiefkleinkind over

Een moeder weigert naar het kerstfeest van haar schoonmoeder te gaan vanwege een verdrietige reden die momenteel viraal gaat op internet.

Traditie van kerstcadeaus
Traditioneel maakt de moeder van de man ieder jaar gepersonaliseerde sokken voor haar kleinkinderen met hun namen erop geborduurd.

Dit jaar is er echter een conflict ontstaan omdat ze weigert dit te doen voor het negenjarige stiefkleinkind van haar zoon.

Ze beschouwt de jongen blijkbaar niet als haar kleinkind en wil zijn naam niet op de sokken borduren of ze in haar huis tentoonstellen.

Familiegeschil
Het conflict heeft geleid tot een impasse in de familie, waarbij de moeder van het stiefkind weigert naar het kerstfeest van haar schoonmoeder te gaan vanwege de uitsluiting van haar zoon.

Er zijn dagenlange discussies geweest tussen de betrokkenen.

Het echtpaar heeft heftige ruzies gehad over de kwestie, waarbij de man zijn standpunt heeft ingenomen dat het onredelijk is om van zijn moeder te eisen voor wie ze sokken maakt.

Hij benadrukt dat zijn familie veel om zijn stiefzoon geeft en dat sokken geen maatstaf zijn voor genegenheid.

Ondanks de ruzies rekent de oma nog steeds op de komst van haar zoon en zijn vrouw naar het kerstfeest.

Het conflict lijkt nog niet opgelost en heeft geleid tot spanningen tussen het echtpaar.

De dagen voor Kerstmis verstreken met een gespannen sfeer in het huishouden van het echtpaar. Terwijl de man vasthield aan zijn standpunt dat de sokkenkwestie geen reden was om het kerstfeest van zijn moeder over te slaan, bleef zijn vriendin vastberaden om haar stiefzoon te beschermen tegen wat zij als onrechtvaardige behandeling zag.

Het paar wist dat er een moeilijke beslissing moest worden genomen. Op Kerstavond, terwijl ze samen bij kaarslicht zaten, besloten ze om een compromis te sluiten. Ze zouden apart van elkaar naar het kerstfeest van hun respectievelijke families gaan, zodat ze beiden tijd konden doorbrengen met degenen van wie ze hielden.

De man reisde af naar het huis van zijn moeder, en hoewel de sokkenkwestie onbesproken bleef, merkte hij op dat zijn moeder tijdens het kerstfeest vriendelijk en liefdevol was tegenover zijn stiefzoon. De jongen voelde zich welkom en op zijn gemak, en dit bracht een zekere verlichting voor het echtpaar.

Terwijl ze hun tijd met hun families doorbrachten, beseften ze dat liefde en begrip belangrijker waren dan geschenken en tradities. Het kerstseizoen leerde hen de waarde van familiebanden en het vermogen om moeilijke situaties te overwinnen. Ze hoopten dat met de tijd en geduld hun families nader tot elkaar zouden komen en dat volgende kerst een vreugdevollere gelegenheid zou zijn voor iedereen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Tragisch ongeval: Tweeling verdrinkt nadat grootmoeder met Alzheimer deur open laat

Er is werkelijk niets zo hartverscheurend als het overlijden van een jong kind. Deze familie heeft ongelooflijk veel verdriet ervaren toen een kleine fout hen een grote prijs deed betalen. Lees verder om meer te weten te komen over deze tragische gebeurtenis.

Een tweeling, een jongen en een meisje van 18 maanden oud, verdronken in het zwembad van de familie bij hun huis, nadat hun overgrootmoeder, die aan Alzheimer lijdt, blijkbaar de deur had opengelaten.

child in danger drowning in the swimming pool

De familie woont in hun huis in Oklahoma City, waar moeder Jenny Callazzo haar 18 maanden oude tweeling, Locklyn en Loreli, op de bodem van een troebel zwembad op hun terrein aantrof.

Beide tweelingen waren bewusteloos toen hun moeder hen vond. Twee uur nadat ze waren gevonden, werden beide peuters doodverklaard. Callazzo is een thuisblijvende moeder die een boetiek runt.

Ze woont in het huis ter waarde van $565.000 waar haar kinderen verdronken, samen met andere familieleden. Haar familie bestaat uit haar grootmoeder, haar zes kinderen en haar man Sonny. Haar echtgenoot is 42 jaar oud en een marketingdirecteur.

Een familielid vertelde de media dat Callazzo’s grootmoeder aan dementie lijdt en de achterdeur van het huis had opengelaten. De tweeling peuters zagen de open deur en glipten onopgemerkt naar buiten.

De politie onderzoekt de zaak, maar gelooft niet dat er sprake was van kwade opzet bij deze tragische jonge overlijdensgevallen.

Lokale media, die luchtopnamen van het huis maakten, zagen een troebel zwembad bedekt met groene algen waar de tweeling vermoedelijk verdronk. Slechts enkele dagen voor het tragische ongeval plaatste de 37-jarige Callazzo een foto van haar peuters buiten met het bijschrift “wil alleen maar buiten spelen.”

Buren herinneren zich het aangrijpende moment waarop ze de ontstelde moeder achter in een ambulance zagen terwijl hulpverleners probeerden haar kinderen te reanimeren.

Er is een GoFundMe-account opgezet om de familie te helpen met de kosten die gepaard gaan met medische rekeningen en uitvaartkosten.

“Deze prachtige baby’s zijn te vroeg van ons weggenomen. Elke bijdrage om te helpen met de kosten wordt zeer op prijs gesteld. We waarderen ieders liefde en steun,” staat er in de beschrijving van de GoFundMe-pagina.

Laura Gamino, coördinator letselpreventie voor trauma bij OU Health, heeft gezegd dat ze hoopt dat ouders zich realiseren hoe gevaarlijk water kan zijn voor jonge kinderen.

“Alles kan in een ogenblik gebeuren,” waarschuwde ze.

“Kinderen worden aangetrokken door water en peuters zullen niet de vaardigheden hebben om zichzelf uit het water te helpen … Verdrinking is heel plotseling en heel stil,” waarschuwde ze.

“Mensen denken soms dat een kind in problemen zal schreeuwen in het water, maar dat kan niet omdat hun mond vol water zit. Dus het is heel stil, en dat is een van de engste dingen eraan.”

Gamino dringt er bij ouders en verzorgers op aan om minstens 1,20 meter hoge hekken rond hun zwembaden te bouwen met een poort, zodat jonge kinderen deze niet kunnen openen.

Dit is een ontzettend triest verhaal. Onze harten gaan uit naar de familie nu ze te maken hebben met dit onmetelijke verlies. Sluit u alstublieft bij ons aan in gebed voor de familie tijdens deze moeilijke tijd.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Tragische afloop na lange zoektocht: Baby van 10 maanden dood naast vader gevonden!

De zoektocht naar de vermiste 10 maanden oude Zeke Best kende een tragisch einde eerder deze week, nadat de autoriteiten zijn lichaam vonden, slechts één dag na de uitgifte van een Amber Alert.

Volgens berichten werd de baby dood aangetroffen in een gebied ongeveer 24 mijl ten oosten van Idaho Falls, Idaho, nadat een jager de politie belde om een man in een slaapzak langs de weg te melden.

De politie onthulde in een verklaring: “De beller gaf aan dat de man naakt was en vreemde uitspraken deed.”

CBS News meldt dat de man geïdentificeerd werd als Jeremy Albert Best, die gezocht werd in verband met het eerder genoemde Amber Alert op verdenking van het ontvoeren van het kind in Teton County.

Het Bonneville County Sheriff’s Office vertelde dat ze Best’s auto in een greppel hadden gevonden en vervolgens baby Zeke dood op de plaats delict aantroffen.

Op donderdag 30 november veroorzaakte Best onrust toen hij naar verluidt naakt door een winkel liep. Ondanks zijn verontrustende gedrag, werd hij uren voor het naar verluidt vermoorden van zijn vrouw, Kali Jean Randall, 38, en het ontvoeren van Zeke, vrijgelaten uit psychische gezondheidszorg.

Na de ontdekking van Kali’s lichaam op donderdagavond, werd een wanhopige zoektocht gestart naar zowel Best als Zeke. Helaas kwam deze klopjacht op zaterdagochtend tot een einde, met de vondst van Zeke’s lichaam dichtbij zijn nog levende vader.

Best werd aangehouden op basis van het arrestatiebevel dat werd uitgevaardigd in verband met de dood van zijn vrouw. Hij wordt momenteel vastgehouden in de Bonneville County Jail en blijft in hechtenis tot zijn voorgeleiding, aldus de autoriteiten.

“Onze gedachten zijn bij de familie van de slachtoffers in deze zaak. Meer informatie over deze zaak zal op een geschikt moment in de toekomst beschikbaar zijn, aangezien het onderzoek nog gaande is,” zei het Bonneville County Sheriff’s Office in een verklaring.

De snel ontwikkelende zaak heeft de aandacht van het publiek getrokken, waarvan velen hun hartzeer uiten over het verlies van baby Zeke en de schrijnende omstandigheden rond zijn dood.

Rust in vrede, Kali en Zeke.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending