Ab Osterhaus: er is een totale lockdown van 4 weken nodig
Connect with us

Meest bekeken

Ab Osterhaus: er is een totale lockdown van 4 weken nodig

Viroloog Ab Osterhaus en antropoloog Ginny Mooy zeggen dat er een totale lockdown nodig is die enkele weken moet gaan duren. “We moeten het virus wegduwen, het uit het land verdrijven. Met een totale lockdown. We hebben het binnen vier weken. Er zijn een aantal landen die het virus in deze richting hebben geduwd, zoals Nieuw-Zeeland en Japan”.

Ab Osterhaus zegt dat we in Nederland een “eindstrategie” nodig hebben. “We hebben er nu geen. Op een gegeven moment – met de mentaliteit die mensen hebben – zal het virus weer toenemen”.

“We zijn gewoon niet snel genoeg,” vindt antropoloog Mooy. “Dit is een van de grootste problemen. Elke keer als het een beetje naar beneden gaat, denken we: “Oh, het is genoeg. We kunnen weer verder gaan. Mensen hebben een perspectief nodig en ze hebben het leven nodig. We zijn hier al te lang mee bezig. Dan moet je ervoor zorgen dat de boodschap duidelijk is. Ik ben voorstander van een zeer strikte lockdown. Hoe kort het duurt, hangt af van het aantal infecties. Je zou heel ver kunnen gaan in drie of vier weken”.

Ab is “zeer bezorgd”, “en ik denk dat we ons allemaal zorgen moeten maken”. Ik voorspel dat als we niet iets anders doen, we zullen zien dat de lijn omhoog gaat.”

Celeberties

Nieuwe bijzondere mijlpaal voor Gravin Eloise: ‘Dit is echt niet te geloven!’

Gravin Eloise heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien heeft de grens van 250.000 volgers op Instagram aangetikt. Daar is de 18-jarige ‘gravinfluencer’ maar wat blij mee.

Eloise deelt in het bericht waarin ze het nieuws bekendmaakt twee foto’s van zichzelf, een actuele en een jeugdfoto. ‘Ik denk niet dat de kleine Elo van de tweede foto ooit dit had kunnen bedenken. En met dit bedoel ik een groep van maar liefst 250.000 mensen die haar samen zien opgroeien en ontwikkelen, en die ongelofelijke support zouden geven’, schrijft ze in het bijschrift.

Dankbaar
De Hotelschoolstudente bedankt haar volgers voor de steun die ze van hen mocht ontvangen en belooft daarnaast nog iets speciaals te gaan doen voor het ‘heugelijke’ feit. ‘Dank jullie wel, dit is echt niet te geloven! PS: ik ga iets leuks doen voor de 250.000…’

Doorgaan met lezen

Celeberties

Er is een update binnengekomen over Gordon’s heftige ziekenhuisopname

Het ging gisteren met Gordon niet zo best, zo was hij vanaf zijn huis met een ambulance zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar ter plekke werd hij ter observatie opgenomen. Gelukkig hebben we vandaag goed nieuws te melden!

Gordon is weer thuis en maakt het na omstandigheden goed en is weer aanspreekbaar . Nederlands bekendste showbizzman kampt al sinds zijn 35e met diabetes type twee, waardoor er te veel suiker in zijn bloed blijft zitten.
Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline.

Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd steeds minder.

Oorzaken van diabetes type 2

We weten dat dit de kans op diabetes type 2 vergroot:
weinig lichaamsbeweging
overgewicht
ongezond eten
roken
ouder worden
erfelijkheid

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Verder zonder vader Martien Meiland: zorgen Maxime en Montana voor tweespalt in de familie Meiland!

De zusjes Maxime en Montana Meiland slaan hun vleugels uit. Niet alleen verlaten ze het ouderlijk huis, ze krijgen ook hun eigen televisieshow. Volgens criticasters zouden ze vader Martien, aan wie ze hun bekendheid te danken hebben, in de steek laten.

Dankzij haar vader Martien Meiland maakte Maxime twee jaar geleden haar grote televisiedebuut in de SBS6-realityserie Chateau Meiland, waarin ook moeder Erica schitterde. Wekelijks trok de familie Meiland miljoenen kijkers. Terwijl het gezin in Frankrijk vertoefde, runde Montana in Nederland de vroegere winkel van haar vader.

Solo
Criticasters beweren nu dat Maxime en Montana hun vader in de steek laten. Niet alleen gaan ze qua werk solo, ook in hun privéleven weken ze zich los van Martien. Maxime heeft met haar nieuwe liefde Leroy, van wie ze zwanger is, een huis gekocht in Noordwijk. Ook Montana is met haar vriend Dirk op zoek naar een eigen woning. Voor Martien zal het ongetwijfeld een teleur-stelling zijn dat zijn dochters hun vleugels uitslaan. Niet alleen privé, maar ook zakelijk.

Doorgaan met lezen

Trending