Afgekickte Gordon aan verslavende temazepam en oxezepam: ‘Mijn hemel, wat lekker is dat!’
Connect with us

Celeberties

Afgekickte Gordon aan verslavende temazepam en oxezepam: ‘Mijn hemel, wat lekker is dat!’

Sinds Gordon vorig jaar werd overvallen in zijn huis in Amsterdam-Zuid kampt hij met slaapproblemen en angstaanvallen. De zanger die vorig jaar in Zuid-Afrika een maand lang afkickte van de drank en drugs gebruikt nu Temazepam en Oxezepam om tot rust te komen. In zijn podcast De GorDonDiablo Show vertelt de zanger dit erg ‘lekker’ te vinden. Beide middelen staan er om bekend dat gebruikers er snel verslaafd aan raken.

In zijn podcast De GorDonDiablo Show vertelt de zanger openhartig over zijn slaapproblemen die hij kreeg na de overval. “Ik had last van angstaanvallen. Toen heb ik temazpam en oxezepam gekregen.” en dat bevalt Gordon prima. “Mijn hemel, wat lekker is dat! Af en toe gaat het gewoon helemaal mis in mijn hoofd. De medicijnen neem ik dan om rustiger te worden.”

Beide middelen die Gordon gebruikt wordt niet alleen voorgeschreven bij slapeloosheid, maar ook bij ernstige onrustigheid of angsten. Het advies is om de medicijnen enkel op de korte termijn te gebruiken omdat ze verslavend werken, wat betekent dat er op de lange termijn een afhankelijkheid kan ontstaan.

Nu zijn huis in Blaricum verkocht is keert Gordon tijdelijk terug naar zijn stulpje in Amsterdam waar hij overvallen werd. De zanger zegt misschien van plan om Nederland te verlaten. “Ik wil misschien wel naar zuid-Spanje, ik had ook gekeken in Los Angeles en Miami. Ik heb natuurlijk een huis in Kaapstad, maar daar kom ik ook al 26 jaar en ik moet eerlijk zeggen dat ik Zuid-Afrika best wel moeilijk vind qua economie en veiligheid.”

Celeberties

Rachel Hazes: ‘Ik ga mezelf niet iedere dag pijnigen omdat ik mijn kleinkinderen niet meer zie’

Rachel Hazes mag dan veel verdriet hebben omdat ze haar twee kleinkinderen niet ziet, maar ze vindt nog altijd dat de fout niet bij haar ligt: “Ik zou voor mijn kleinkinderen een heel lieve oma zou zijn. Maar als me dat niet geboden wordt, dan maar niet. Ik ga mezelf niet iedere dag pijnigen omdat ik mijn kleinkinderen niet zie.’

In het interview dat Story deze week publiceert met weduwe Hazes maakt ze bepaald van haar geen moordkuil. Door de vete met dochter Roxeanne heeft ze kleinzoon Fender al jaren niet gezien. Daarover zei ze eerder: “Ik mis mijn kleinzoon. Ik zie mijn kleinzoon niet, dat doet zeer.”

Met zoon André is Rachel weliswaar weer on speaking terms, maar dat betekent niet dat ze kleinzoon André Jr. ook ziet. Zelfs haar zoon ziet ze momenteel weinig, zo vertelt ze in Story. ‘Dat heeft ook met deze tijd te maken en dat ik veel in Barcelona ben geweest. We bellen veel via Facetime. Maar mijn kleinzoon zie ik dan niet. We praten wel over hem, maar hij komt niet in beeld. Ik weet niet of dat de invloed van Monique is. Daar praten we niet over. Ik weet wel dat toen we met een hele groep in Rome (januari 2020, red) waren, André aan mij vroeg of ik mijn kleinzoon niet miste. Ik antwoordde: Natúúrlijk, mijn hart breekt als oma, maar als je iets niet geboden wordt en je kleinzoon is drie jaar en je hebt hem één keer gezien, anderhalf uur bij elkaar.”

Rachel vervolgt met: “Met alle respect: wat mís ik dan? Er is nooit een band opgebouwd. Laatst heb ik ook tegen André gezegd: Ik weet dat ik een heel leuke en goede vrouw voor je vader ben geweest, dat ik voor mijn kinderen een heel goede moeder ben geweest en dat ik voor mijn kleinkinderen een heel lieve oma zou zijn. Maar als me dat niet geboden wordt, dan maar niet. Ik ga mezelf niet iedere dag pijnigen omdat ik mijn kleinkinderen niet zie.’

In het vraaggesprek vertelt de weduwe ook dat geen spijt van haar bemoeienis met zijn relatie met Monique. ‘Ik heb gedaan wat ik als moeder moest doen. Ik snap dat hij als 20-jarige verliefd werd op Monique. Ze ziet er goed uit. Maar de wereld lag zo aan zijn voeten. Toen heb ik tegen André gezegd: Jullie doen elkaar tekort. Want zij wil straks huisje boompje beestje en jij bent een ondeugend jochie. Dat is wel gebleken. Ik hoef geen glazen bol te hebben om te begrijpen dat mijn kind de wereld wil ontdekken. Als moeder heb ik tegen hem gezegd: Kijk uit waar je aan begint. Jij wil haar dat huisje boompje beestje leven geven, maar er zijn te veel obstakels in je leven. En dat is bewezen. Dus eigenlijk heb ik gedaan wat een moeder hoort te doen.”

Rachel denkt ook nu nog dat ze het goede voor zoon André heeft gedaan. “Ik had de makkelijkste weg kunnen kiezen en me er niet mee kunnen bemoeien, maar ik heb de moeilijkste weg gekozen. Ik ben als moeder eerlijk geweest naar mijn zoon. Maar ik heb gedaan wat ik moest doen. Neem ik mezelf dat kwalijk? Nee. Heb ik voor mijn beurt gesproken? Misschien wel. Heb ik er achteraf spijt van? Nee. Want ik moet er niet aan denken dat het ooit fout was gegaan en dat hij zou zeggen: Waarom heb je me niet gewaarschuwd? Dat is ook opvoeden,’ zegt ze in het weekblad.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Marc van der Linden zweefde op randje van de dood

Royalty-journalist Marc van der Linden (51) was in de zomer van 2020 ineens zelf nieuws, omdat hij in coma in het ziekenhuis lag. Zijn moeder had een ‘onderbuikgevoel’ gehad dat er iets mis was met haar zoon, liet zijn deur openbreken en vond hem liggend op de grond. Hij raakte in coma en zweefde op het randje van de dood. “Als het toen afgelopen was geweest, had ik er vrede mee gehad.”

Er was een hele medische geschiedenis voor Van der Linden in comaraakte. “Ik was een supergelukkige man van 210 kilo die merkte dat hij steeds minder kon vanwege dat gewicht. Ik reisde veel, kon geen afstanden meer lopen”, vertelde Marc van der Linden in De Kist. Hij kreeg last van zijn nieren. Daar kreeg hij zware medicijnen voor die ervoor zorgde dat hij bijna niets meer kon eten. Daardoor viel hij enorm veel af. Zoveel dat hij besloot om door te pakken en uiteindelijk 130 kilo afviel.

In het programma vertelde hij gisterenavond ook hoe zijn familie waakte bij zijn bed, omdat er een kans bestond dat hij het niet zou halen. Pas in de weken erna drong het tot hem door hoe dicht hij bij de dood was geweest.

‘Dat besef gaf me een bepaalde rust. Als het toen afgelopen was geweest, had ik er vrede mee gehad. Ik heb een fantastisch leven gehad met hoogte- en dieptepunten. Ik heb geleefd. Maar ik ben nog lang niet klaar met het leven.’

Wanneer het einde alsnog komt, weet Marc al waar hij wordt begraven: in het familiegraf op de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk in Vught, bij onder andere zijn ‘geweldige’ grootvader. ‘Dan lig ik in ieder geval niet alleen.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

Jan Dulles: ‘Baby Donna stierf in mijn armen’

3JS-zanger Jan Dulles en zijn vriendin Caroline proberen de draad weer op te pakken nadat op 19 december zijn drie maanden oude dochtertje Donna overleed. ‘Donna was niet meer te helpen. Ze stierf in mijn armen.’

In een eenmalig interview met weekblad Privé praat Jan Dulles, ook uit naam van zijn vriendin Caroline Mol, over de grootste nachtmerrie van iedere ouder de dood van een kind. Op 19 december overleed tot hun grote verdriet hun drie maanden oude dochtertje Donna plotseling.

Jan Dulles doet het interview omdat hij en Caroline vinden dat Donna ondanks haar korte leven een eerbetoon verdiend. Over de fatale dag waarop Donna overleed zegt Jan Dulles: ‘Achteraf zijn we erachter gekomen dat Donna een scheurtje in haar middenrif heeft gehad. Dat hebben wij nooit geweten en ook niet kunnen ontdekken dat ze daar pijn of last van had. Ze mankeerde nooit wat, was juist heel gezond. Het was een sterke meid die altijd maar lachte. We hebben nooit iets kunnen vermoeden. Blijkbaar is het echt van het ene moment op het andere misgegaan.’

‘Op de vrijdagavond voor haar overlijden was ze een beetje slap. Dan nog had je kunnen denken: Misschien is ze niet lekker. Er was geen reden tot paniek, dus ook niet om de huisarts te bellen. Die ochtend erna was het nog steeds hetzelfde. We zeiden wel tegen elkaar: Wat moeten we doen? Lekker laten liggen, ze trekt wel weer bij. Blijkbaar was ze wat moe. Ik heb haar die ochtend nog in bad gedaan. Toen ik haar daarna op de bank neerlegde, werd ze een beetje wit. Dat was een reden om de dokter te bellen. Ik heb hem mijn verhaal verteld en op het moment dat ik ophing, zag ik dat het helemaal misging met Donna.’

Wat er vervolgens gebeurde is de nachtmerrie van iedere ouder. Jan Dulles: “Ze was totaal niet meer zichzelf. Ik pakte haar en hield haar vast. Op dat moment is ze in mijn armen overleden. Toen dat gebeurde, heb ik gelijk weer de arts gebeld, die binnen twee minuten bij ons thuis was. Hij is gaan reanimeren en binnen no-time stond hier de straat vol met hulpdiensten en was de traumahelikopter opgeroepen. Ze was niet meer te redden, maar de artsen probeerden nog van alles. Je hebt geen besef van tijd, maar ze hebben nog zeker twee uur voor het leven van onze dochter gevochten. Om te proberen haar weer tot leven te krijgen. Ik heb zo veel waardering voor hen.’

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending