Afgrijselijke foto's van "monsterlijke kooi" waar een 19 maanden oude baby vastgebonden werd en overleed.
Connect with us

Nieuws

Afgrijselijke foto’s van “monsterlijke kooi” waar een 19 maanden oude baby vastgebonden werd en overleed.

Een vrouw en haar ex-partner werden veroordeeld tot 10 jaar gevangenis omdat ze hun peuter lieten sterven nadat ze met haar gezicht naar omlaag werd vastgebonden in een “kooi bed.” Lauren Coyle en Reece Hitchcott, beiden 20, werden schuldig bevonden aan de dood van de 19 maanden oude Ellie-May Minshull Coyle, maar werden vrijgesproken voor doodslag.

De peuter werd op 23 maart 2017 dood aangetroffen in het appartement van het stel in Preston (Verenigd Koninkrijk) in een wieg die was omgevormd tot een kooi.

Een autopsie bracht aan het licht dat de peuter gestorven was omdat ze werd vastgebonden met haar gezicht naar omlaag. Rechter Justice Dove zei: “Het bed dat jullie maakten en gebruikten, nacht na nacht, was letterlijk een dodenval.”

“Alle positieve energie en vreugde die ze deze wereld bracht werd op 23 maart in de kiem gesmoord en dat gebeurde door jullie beiden.”

Het koppel had moeilijkheden om het kind te doen slapen, maar ze kregen goed advies van grootouders en medische professionals. Maar ondanks die goede raadgevingen vormde het koppel het wiegje om tot een “kooi”, met lakens langs de kanten om te vermijden dat de peuter naar buiten kon kijken.

Elly-May werd met haar gezicht naar beneden aangetroffen en ze had blauwe plekken op haar polsen en enkels, wat suggereert dat ze werd vastgebonden.

De rechter zei dat het koppel zich welbewust was van de “overduidelijke risico’s”, maar dat ze het toch deden uit “egoïstische overwegingen.”

Het koppel ontkende dat ze hun baby in bed hadden vastgebonden, maar werden toch veroordeeld wegens kindermishandeling omdat ze hun kind “gekooid” en in bed vastgebonden hadden.

Ondertussen werd er ook een huiveringwekkende video naar buiten gebracht waarin te zien is hoe het kleintje wordt uitgelaten met een “leiband” en een “harnas.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT ALS OOK JIJ VINDT DAT DEZE TRAGEDIE VERMEDEN HAD KUNNEN WORDEN.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending