Akwasi flipt compleet op Anouk: ‘Nóóit meer het N-woord gebruiken!’
Connect with us

BNers

Akwasi flipt compleet op Anouk: ‘Nóóit meer het N-woord gebruiken!’

Anouk heeft opnieuw voor opschudding gezorgd door een bericht aan Ronnie Flex te plaatsen op Instagram, waarin ze reageerde op zijn eerdere disstrack richting haar.

Ronnie Flex gebruikte het N-woord in zijn lyrics, gericht aan Anouk vanwege een controversiële post die zij eerder had geplaatst over menstruatiebl0ed.

Anouk reageerde hierop tijdens Koningsdag met een publieke boodschap aan Ronnie, waarin ze het N-woord gebruikte, wat door velen als ongepast wordt gezien vanwege haar blanke achtergrond.

Dit leidde tot kritiek, met name van rapper Akwasi.

Akwasi, zelf actief in de hiphop en rapscene, heeft zich uitgesproken tegen het gebruik van het N-woord door Anouk.

In een video benadrukte hij dat het gebruik ervan door blanke mensen niet getolereerd wordt, ook niet binnen de hiphopcultuur.

Hij maakte duidelijk dat Anouk hiermee de grens heeft overschreden en dat mensen officieel aangifte tegen haar kunnen doen.

Akwasi uitte zijn frustratie over Anouks reactie op Ronnie Flex en benadrukte dat het gebruik van het N-woord veel mensen raakt, niet alleen Ronnie Flex.
Anouk

De reactie van Akwasi heeft een breder gesprek op gang gebracht over culturele toe-eigening en het gebruik van beledigende taal in de media en entertainmentindustrie.

Het gebruik van het N-woord door blanke personen wordt vaak gezien als kwetsend en respectloos, omdat het historisch gezien is gebruikt als een instrument van onderdrukking en discriminatie tegen zwarte mensen.

Anouk heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de kritiek van Akwasi, maar haar gebruik van het N-woord heeft duidelijk verdeeldheid en controverse veroorzaakt.

Sommigen verdedigen haar recht op artistieke vrijheid en het recht om zichzelf uit te drukken zoals ze wil, terwijl anderen vinden dat ze respectloos en ongevoelig is geweest door een woord te gebruiken dat zo’n pijnlijke geschiedenis heeft.
Jaimie Vaes

Het incident benadrukt het belang van bewustwording en respectvolle communicatie, vooral in een tijd waarin raciale en culturele gevoeligheden hoog oplopen.

Het is essentieel om na te denken over de impact van onze woorden en acties, en om te streven naar een samenleving waarin alle mensen met respect en waardigheid worden behandeld, ongeacht hun achtergrond of status.

BNers

Bekijk: Johan Derksen haalt flink uit naar René Froger

René Froger kreeg vrijdagavond in de seizoensfinale van Vandaag Inside scherpe kritiek van Johan Derksen. De discussie ontstond toen de aangekondigde btw-verhoging voor culturele goederen en diensten ter sprake kwam, wat Froger zichtbaar frustreerde.

Duurdere kaartjes De Toppers

Froger benadrukt dat de hogere btw-tarieven ook de fans van De Toppers zullen treffen, aangezien de concertkaartjes duurder zullen worden. ‘Wij zouden dat toch moeten doorvoeren aan de mensen die de kaartjes kopen. De kaartjes zijn al niet goedkoop en bij wijze van spreken komt er nou nog eens 12 procent bij… Ja, ga jij het de mensen maar uitleggen,’ vertelt René.

‘Hakt er wel in’

Johan reageert fel: ‘Maar jij kunt niet als geste zeggen: ‘We maken de kaartjes goedkoper?’ Dat kan niet met alle onkosten.’ Froger antwoordt: ‘Nee, nee, nee, want wij zijn de afgelopen jaren al redelijk steady gebleven, ondanks dat alle kosten ongelooflijk de pan uit rijzen. Ja, en dan nu nog eens een keer deze twaalf procent eroverheen, dat hakt er wel in, ja.’

Tonnen winst

Derksen merkt vervolgens op: ‘Jawel, maar ik hoor wel eens van die Toppers-concerten, dat jullie er echt tonnen aan verdienen.’ Wilfred Genee voegt er lachend aan toe: ‘Ja, dat is een schande! Dat kan toch niet!’ René verdedigt zich: ‘Honderd procent, maar dat mag toch ook wel? Er staat ook veel tegenover.’

Doorgaan met lezen

BNers

Jan Roos: “Overleden ouders Joost Klein zouden zich schamen voor hem”

Jan Roos heeft in het YouTube-programma Roddelpraat ongenadig hard uitgehaald naar Joost Klein. De oud PowNed-verslaggever merkt onder meer op dat de artiest ‘moet ophouden met dat gejank over zijn ouders’ (die zijn overleden). ”Ze zouden zich schamen voor hem!”

Roddelpraat

Het programma Roddelpraat is sowieso erg controversieel. Jan Roos en zijn kompaan Dennis Schouten laten zich vaker verleiden tot absurde uitspraken.
De twee zijn al vaker voor de rechter gesleept en YouTube heeft het advertentiebeleid uitgeschakeld. In de aflevering die gisteren online kwam, werd onder meer de Nederlandse diskwalificatie bij Eurovisie besproken. En dan gaat het dus ook over Joost Klein.
Roos vindt de artiest maar niks. Maar wat hij dan doet gaat elke verbeelding te boven. Hij imiteert Joost en doet net alsof hij moet huilen. ”Mimimimimi mijn ouders zijn dood. Ja dat weten we toch wel!? Die zijn bijna alweer terug op aarde.”
Maar hij gaat verder. ”En daarbij, laten we eerlijk zijn: die mensen hebben dit niet mee hoeven te maken. Die zouden zich kapotschamen voor dat joch.”

‘Zwarte vogel’

Daarna gaat Jan Roos nog even los over de ‘zwarte vogel’. Hij bedoelt Appie Mussa, de zich verkleed had als een blauwe vogel.
In de uitzending wordt de TikTok-video van Appie getoond, waarin hij vertelt dat Joost ‘bijna niets deed’, maar toch gediskwalificeerd werd. Jan noemt dat het ‘goedpraten van geweld naar vrouwen’. ”Maar Appie komt uit een cultuur waar dat wellicht normaal is.”

Reacties

Dat Jan grappen maakt moet op zich kunnen, maar dat hij leuk probeert te doen over de rug van Joost Klein die nog steeds veel verdriet heeft om zijn overleden ouders gaat voor veel mensen te ver. En dat blijkt ook uit de reacties.
Onderstaand de uitzending. Jan doet zijn uitspraken vanaf minuut 7:50. Laat in de reacties op Facebook weten wat je daar van vindt.

Doorgaan met lezen

BNers

Willeke Alberti kan verdriet niet verwerken en neemt een trieste beslissing

Willeke Alberti gaat door een zeer heftige periode. In een tijdsbestek van amper twee maanden verloor ze eerst haar dochter Daniëlle van ’t Schip, waarna ze ook nog eens afscheid moest nemen van haar broer en dat raakt haar keihard. Om die reden een besluit genomen.

Moeilijke tijd

In oktober vorig jaar liet Daniëlle van ’t Schip het leven na een loodzware strijd tegen kanker. Als ouder is een kind verliezen het ergste wat er is.
Twee maanden later volgde er weer een klap. Haar broer Tonny overleed en dat bracht Willeke weer helemaal terug bij af. Ze realiseert zich dat ze door moet met haar leven, maar is ontzettend verdrietig. Om deze reden heeft ze nu professionele hulp ingeschakeld. Die gaat Willeke helpen om het verdriet een plek te gaan geven.

Tranen

Willeke doet alles wat in haar macht ligt om sterk te blijven, maar vanzelfsprekend zijn er momenten dat het haar allemaal te veel wordt.
”Als ik ’s ochtend onder de douche sta, komen soms wel de tranen. Die gaan dan het putje in en daarna begin ik vol goede moed mijn dag, zoals ik dat graag wil.”
Alberti weet dat het geen zin heeft om haar hoofd te laten langen. ”Daar schiet ik niks mee op.” Wanneer ze het moeilijk heeft, beeld ze zich in wat haar dochter graag gewild zou hebben, en dat geeft haar dan weer kracht.
” Daniëlle zei niet voor niets: ‘Wat je ook doet, mam, met dat zingen in de zorg ga je gewoon door, hoor!” Vanaf deze plek wensen we Willeke uiteraard veel sterkte. Dat kun jij ook doen door een reactie achter te laten onder deze post op Facebook.

Doorgaan met lezen

Trending