Albert Verlinde woest op Mark Rutte: ‘Wees een vent!’
Connect with us

Celeberties

Albert Verlinde woest op Mark Rutte: ‘Wees een vent!’

Albert Verlinde vindt het een schande dat premier Mark Rutte woensdag tijdens zijn door 7 miljoen mensen bekeken persconferentie de indruk wekte dat op 1 juni de theaters weer open kunnen. Dat heeft de baas van musicalbedrijf Stage vanochtend gezegd in Goedemorgen Nederland. Rutte maakte bekend dat culturele instellingen vanaf 1 juni weer de deuren mogen openen voor 30 en vanaf 1 juli voor 100 personen, en dat is dan ínclusief personeel. Onhaalbaar, zegt Verlinde.

Het Beatrix Theater van Stage heeft ongeveer 1.500 zitplaatsen en het AFAS Circustheater kan er zelfs 1.800 herbergen. De deuren openen voor 30 mensen inclusief personeel is dus een illusie, aldus Verlinde.

Verlinde is er niet boos over dat het coronavirus zijn sector lamlegt, maar wel dat Rutte suggereert dat dit een werkbare situatie is voor zijn branche. “Ik vind het heel triest dat de perceptie is dat de theaters opengaan vanaf 1 juni. Dat is gewoon niet waar. Ik ben wat dat betreft ook echt teleurgesteld.”

Rutte moet eerlijk zijn, vindt Verlinde. “Ik had liever gehad dat er gewoon door Rutte – hij is altijd voor eerlijkheid – gezegd was: ‘De theaters blijven dicht.’ Dit is een schijnopening. Dertig man in een theater… Alleen om mensen binnen te laten heb je al vier man nodig. Er had beter gezegd kunnen worden dat de theaters dichtblijven.”

‘Er gaat níks open!’

Verlinde wijst erop dat geen enkel theater de deuren kan openen voor 30 mensen. “Er gaat denk ik niks open in Nederland. En daarna 100 mensen. Dat zal voor sommigen misschien wel helpen als je met één persoon op het podium staat, maar zeker niet voor grote producties. Het was wel een heel teleurstellende avond gisterenavond.”

De premier is in zijn achtig gedaald. “Ik ben echt boos, omdat ik het een heel oneerlijk verhaal vind. Ik weet niet wie daar de teksten schrijft, maar het feit dat je durft te zeggen dat theaters open gaan, maar aan de andere kant zegt dat er 30 mensen in mogen inclusief personeel… Dan moet je gewoon eerlijk zijn en zeggen: ‘De theaters gaan nog niet open.’”

Valse hoop, vindt Verlinde het. “Wees dan een vent en zeg dat. Ik ben er dus inderdaad echt wel boos over, omdat het een enorme teleurstelling is. Ik ben heel blij voor de horeca en voor iedereen die op een bepaalde manier open mag, maar wij hebben als theaterwereld naar een bijzonder teleurstellende persconferentie zitten kijken.”

Dupe

Nu kan Verlinde alleen maar hopen op steunmaatregelen. “Ik hou me nu maar vast aan de belofte – en ik hoop dat die gehouden wordt – dat bedrijven die hier de dupe van zijn inderdaad worden geholpen. En dat is Stage Entertainment dat op een omzetverlies afstevent van 40 tot 50 miljoen euro.”

“De theaters blijven eigenlijk gewoon dicht met ingang van 1 juni en gaan dus niet open voor twintig man. Het is echt belachelijk wat daar gisterenavond gezegd is.”

Een andere BN’er die boos is op Mark Rutte, is Arie Boomsma. Hij vindt het een schande dat de sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven.

Bron: Mediacourant

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Enzo Knol’s nieuwe vriendin trekt veel bekijks met afgetraind lichaam!

Nadat de ouders van Enzo Knol waren gescheiden, namen hij en zijn broer Milan de achternaam van hun moeder aan, Knol. Met hun moeder en stiefvader gingen ze enige tijd in Den Haag wonen. Hij woonde later als tiener nog enige tijd bij zijn vader in Assen. Met zijn vader verbrak hij op zijn 18e alle contact, nadat hij hem nog een keer had opgezocht.

De vlogger maakte veel van zijn vlogs samen met zijn toenmalige vriendin Demira van der Zeeuw, die hij via de sociale media leerde kennen. Ook zij is daardoor erg bekend geworden onder de volgers van hem. Op 25 juni 2018 besloten ze definitief een punt te zetten achter hun relatie. In 2014 ging hij op zichzelf wonen in Hilversum en in maart 2016 kocht hij een appartement in Zeist. Nu weet je wat van het privéleven van de vlogger, maar nog niet alles!

Nieuwe “vriendinnetje” van Enzo Knol

Hij laat in een nieuwe video weten dat hij en zijn schaatscoach een beetje een dingetje zijn geworden. Hij zegt dat ze nog geen officieel stelletje zijn maar dat ze even aankijken hoe het loopt met Myron Koops. In ieder geval heeft hij een goede smaak kunnen we wel stellen:

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Famke Louise gedwongen tot vrijpartij en het ziekenhuis ingeslagen!

Famke Louise heeft binnenkort een nieuwe documentaire online staan op Videoland. Het belooft een behoorlijk heftige inkijk te zijn in het verleden van de zangeres. In het begin van haar carrière maakte ze namelijk video’s met de zogenaamde ‘SnapKing’ ofwel Tim van Teunenbroek.

Urban website ‘Axed’ weet hier het volgende over te melden: “Blijkbaar werd ze achter de schermen meer dan eens geschopt, geslagen en gedwongen tot pr*stutitie. Het ging zelfs zo ver dat de zangeres op de spoedeisende hulp belandde met een ‘gat in haar hoofd’. Snapking dwong haar vervolgens om op beeld te zeggen dat ze tegen een nachtkastje was gevallen.”

Famke Louise klapt uit de school

Wat hier precies van waar is weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat SnapKing al vaker veroordelingen op zijn naam heeft staan zoals stalking, mishandeling en het verspreiden van n privébeelden van zijn ex. Videoland: “Famke Louise liet zich in het verleden leiden door de mening van anderen, maar nu wil ze zélf de regie. Een jaar lang is ze gevolgd en zie je hoe ze afrekent met de demonen uit haar verleden en zichzelf opnieuw probeert uit te vinden. De driedelige docuserie Famke Next zie je vanaf 10 november.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending