Ali B geeft dan toch toe: ‘Heb ziekelijke seksverslaving’
Connect with us

Nieuws

Ali B geeft dan toch toe: ‘Heb ziekelijke seksverslaving’

Op de valreep is Ali B dan toch betrapt op een pijnlijke bekentenis. In zijn boek De Ali B-methode, inmiddels uit de handel gehaald, geeft de rapper toe dat hij een seksverslaving heeft.

De carrière van Ali B is wellicht voorgoed voorbij. Er zijn niet alleen de schokkende onthullingen in de BOOS-reportage, maar ook twee aangiftes, waarvan eentje over verkrachting. Werkelijk niemand wil nog wat met hem te maken hebben. Uitgeverij Maven Publishing legde de verkoop van zijn boek per direct stil.

Op het nippertje kon columnist Jan Dijkgraaf nog een exemplaar op de kop tikken. En daarin vond hij een veelzeggende bekentenis. Nu hij door meerdere dames van verkrachting is beticht, is deze bekentenis behoorlijk belastend.

In zijn column Briefje van Jan schrijft hij: “In het boekje onthul je namelijk voor het eerst dat je niet alleen verslaafd was aan gokken en drugs (daar had je al eerder mee gekoketteerd), maar ook… seksverslaafd.” Ook de Vlaamse krant las een opvallende passage in het boek: “Ik was moe, zat de hele tijd in de schulden en had verstoorde relaties met meisjes omdat ik niet eerlijk tegen ze was.”

Met geld smijten in Dubai

Jan merkt ook fijntjes op dat Ali B zich zelf niet stoort aan zijn seksverslaving. “Want je zit lekker met je geld te smijten in Dubai en alle vrouwen die zeggen dat je een seksueel roofdier bent, maak je voor leugenaar uit.”

Volgens de columnist is Ali B gewoon een ziek ventje. “Maar ik geloof dat we wel mogen stellen dat ánderen, met name de vrouwen die jij zou hebben aangerand, verkracht en geestelijk vernederd (‘Niemand gaat jou geloven!’) er wel last van hebben. Dat lijkt me kansrijker dan dat je er een of ander flinterdun zelfhulpboekje bij pakt. Die helpen namelijk niet echt tegen ziektes in je hoofd.”

Doorgaan met lezen

BNers

The Voice of Holland-onderzoek afgerond: ‘Heftige onthullingen over wangedrag’

Na veertien maanden is het externe onderzoek dat producent ITV liet uitvoeren eindelijk afgerond. Vandaag zijn de bevindingen uit het rapport online gezet. Daaruit blijkt dat er inderdaad sprake was van ongewenst gedrag bij The Voice of Holland.

Ook blijkt dat niet iedereen een melding durfde doen. Het ongepaste gedrag begon volgens het onderzoek al jaren eerder.De wantoestanden bij de talentenjacht kwamen begin vorig jaar aan het licht. In het programma BOOS van Tim Hofman werden toen heftige onthullingen gedaan.

Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B. werden toen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Naast het strafrechtelijk onderzoek liet producent ITV een extern onderzoek uitvoeren door advocatenkantoor Van Doorne.

Vandaag is een rapport gepubliceerd met een samenvatting van de bevindingen in de periode tussen april 2015 en januari 2022. Het advocatenkantoor interviewde in totaal 62 mensen en keek een groot aantal documenten in. Het ging onder andere om WhatsApp-berichten en e-mails.

De onderzoekers trekken echter geen harde conclusies uit het rapport. Het gaat vooral over ongepast gedrag. Dat begon al ver voor 2022.

regisseur The Voice

Hoewel er geen precieze jaartallen worden genoemd, geeft een kandidaat aan dat ze maandenlang ongepaste berichten en verbale opmerkingen te verduren kreeg. De sfeer was knuffelig, fysiek en flirterig.

the voice
Het rapport luidt: “Zij had het gevoel hier niet onderuit te komen omdat ze meedeed met een talentenjacht die belangrijk was voor haar carrière en ze de betreffende persoon beschouwde als machtig.”

Het onderzoek brengt ongepast gedrag aan het gelicht vanwege meerdere personen en in verschillende vormen. Soms was er fysiek contact, en de andere keer meer in de vorm van verbale opmerkingen of appjes.

John de Mol
De geïnterviewden hadden het meerdere keren over machtsongelijkheid. Ongepast gedrag dat door de ene als normaal werd ervaren, was voor de andere over de schreef.

The Voice

Er waren zelfs kandidaten die het omschreven als normaal voor de entertainmentsector. Andere deelnemers geven aan dat ze zich niet veilig voelden om het ongepast gedrag te melden. Van Doorne besluit dat er alleen ongewenst gedrag was bij The Voice of Holland. Dus niet bij The Voice Senior of The Voice Kids.

the voice

Het rapport doet ook aanbevelingen om de cultuur binnen de entertainmentsector te veranderen. Er moet meer aandacht komen voor de positie van medewerkers en kandidaten. Zij moeten weten dat er een onafhankelijke vertrouwenspersoon is bij wie ze altijd terecht kunnen.

Ondertussen besloot het OM om Jeroen Rietbergen en Ali B. te vervolgen wegens onheus gedrag achter de schermen van The Voice. Bij gebrek aan bewijs is het onderzoek tegen Marco Borsato geseponeerd.

In het geval van Ali B. gaat het om feiten jegens drie meerderjarige vrouwen. Die feiten zijn gepleegd in de periode tussen 2014 en 2018.

Voor Jeroen Rietbergen gaat het om een feit uit februari 2018. Het incident zou zijn gebeurd rond of in de opnamestudio’s van de talentenjacht.

Na berichten over ongepast gedrag stopte RTL per direct met de uitzendingen van The Voice of Holland. Enkele dagen later barstte de bom naar aanleiding van een programma van BOOS over de mistoestanden.

Enkele oud-kandidaten beweerden te zijn lastiggevallen door enkele vooraanstaande figuren van de talentenjacht. Daarna deden meerdere vermeende slachtoffers ook daadwerkelijk aangifte.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Eva Jinek breekt stilte over intiem geheim: “Je zult het niet geloven!”

Eva Jinek en Dexter van der Voorn zijn al sinds 2016 een koppel, maar er werd altijd gespeculeerd of ze wel of niet getrouwd waren.

Bij de aankoop van hun huis in Abcoude leek het erop dat ze wellicht een geregistreerd partnerschap hadden of gehuwd waren, maar Eva hield haar lippen stijf op elkaar over deze privékwestie.

Echter, onlangs plaatste de talkshowhost een opvallende foto op Instagram met een ring die volgens haar “346 foto’s” waard was.

Het opschrift bij de foto luidde: “Dit zijn de stokoude palmbomen die erbij waren toen ik ten huwelijk werd gevraagd. En de ring waar ik 346 foto’s van heb gemaakt haha…” Hiermee lijkt Eva eindelijk te bevestigen dat zij en Dexter getrouwd zijn.

Het lijkt erop dat Eva met de foto vooral nieuwe abonnees voor haar nieuwsbrief wilde werven, maar het feit dat ze eindelijk het geheim van haar huwelijk lijkt te hebben onthuld, trekt ook de aandacht van haar volgers. Wat een onthulling!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Kostenplaatje gaat boven mensenlevens in geval van nieuw borstkankermedicijn

Verschillende kankerpatiëntenorganisaties zijn verbolgen over het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om een nieuw middel tegen een bepaald type borstkanker niet op te nemen in het basispakket van de zorg. Het gaat om het medicijn Trodelvy, dat gebruikt kan worden bij een agressieve vorm van borstkanker die vaak voorkomt bij jonge mensen. Dit middel is bedoeld voor patiënten bij wie minstens twee andere behandelingen geen effect meer hebben en die sowieso niet meer beter worden. Een behandeling met Trodelvy kan patiënten gemiddeld 5,4 maanden langer laten leven, maar het ministerie van Volksgezondheid vindt de prijs van bijna €69.000 per patiënt te hoog en weigert het medicijn op te nemen in het basispakket.

Volgens de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Borstkankervereniging Nederland worden patiënten hierdoor in de steek gelaten. Directeur Cristina Guerrero Paez van de Borstkankervereniging Nederland noemt het “ongelooflijk dat nu precies deze groep geen toegang krijgt tot een nieuwe behandeling”. De NFK benadrukt dat het middel echt meerwaarde heeft voor patiënten en dat de toegang tot middelen met meerwaarde voor patiënten in de toekomst steeds meer onder druk komt te staan zonder een rem op de hoge prijzen.

Het ministerie van Volksgezondheid vindt dat de prijs die de leverancier vraagt niet in verhouding staat tot de gezondheidswinst. Het ministerie heeft de leverancier gevraagd om een korting van 75 procent, maar de leverancier is niet bereid gebleken om deze korting te bieden. Zorgminister Ernst Kuipers stelt dat “ondoelmatige uitgaven” aan het ene medicijn betekent dat er minder geld overblijft voor andere delen van de zorg. Mocht de leverancier alsnog de prijs voldoende laten zakken, dan is de minister bereid het middel eventueel toch op te nemen in het basispakket.

De patiëntenorganisaties vinden dat de patiënten de prijs betalen voor een falend systeem. Ze pleiten voor meer maatschappelijk verantwoorde prijzen van farmaceutische bedrijven, zodat patiënten toegang krijgen tot middelen met meerwaarde voor hun gezondheid. Het niet opnemen van Trodelvy in het basispakket van de zorg heeft geleid tot discussies over de vraag of de prijs van medicijnen niet te hoog is en of er meer aandacht moet komen voor betaalbare zorg voor iedereen.

Doorgaan met lezen

Trending