Alice: “Oude vlam van mijn man is nu de juf van onze zoon”
Connect with us

Nieuws

Alice: “Oude vlam van mijn man is nu de juf van onze zoon”

Alice en Laurens vielen acht jaar geleden als een blok voor elkaar toen ze naast elkaar kwamen te zitten in het vliegtuig. “Ik vloog naar Londen om een weekendje te winkelen en Laurens ging op bezoek bij een vriend die daar woont. We raakten aan de praat en de vonk sloeg over. We wisselden nummers uit en spraken bij thuiskomst direct wat af. Er was alleen één probleem: Laurens had een vriendin. Hij maakte het uit en wij gingen samen verder. En waar ik had gehoopt haar nooit tegen te komen, werd dit toch echt werkelijkheid. En op de minst wenselijke manier die je je maar kunt voorstellen…”

In verwachting

Vier jaar geleden kregen Laurens en Alice hun eerste kindje. “Pieter is een heerlijk manneke. Hij is pas vier jaar oud, maar kan al onwijs goed praten en heeft een geweldig gevoel voor humor. Daarnaast ben ik op dit moment ook in verwachting van ons tweede kindje. Het wordt een meisje en daar ben ik stiekem wel heel blij mee. Super leuk om straks een zoon en een dochtertje te hebben.”

Meer uitdaging

Sinds een paar maanden zit Pieter op de basisschool. “Hier was hij echt aan toe. Eerst ging hij drie dagen per week naar de crèche, maar dat had hij echt wel gezien. Aan alles merkte ik dat hij meer uitdaging nodig had en dat hij meer wilde dan alleen maar spelen. Hij kon echt niet wachten om naar de grote school te gaan. En stiekem vind ik het ook wel lekker dat ik nu wat rustige uren heb waarin ik alles kan voorbereiden voor de komst van de baby.”

Nieuwe juf

Pieter heeft het heel erg naar zijn zin op de basisschool. “En omdat zijn eigen juf met pensioen is gegaan, heeft hij nu een nieuwe juf. Vol enthousiasme kwam hij na het paasweekend thuis. ‘We hebben een nieuwe juffie. Ze heet Sanne en is de aller liefste en mooiste juf van de hele wereld’, zei hij enthousiast. Mijn moeder had hem uit school gehaald en knikte instemmend. ‘Ze is inderdaad erg leuk’, zei ze. Ik natuurlijk blij; de vorige juf van Pieter was een schat en had hem een goede start op school gegeven. Heel fijn dat ook de nieuwe juf is goedgekeurd.”


Rood hoofd

Maar toen Alice haar zoon de volgende dag bij school afzette en de nieuwe juf een hand gaf, wist ze meteen dat het mis was… “Deze ‘lieve en mooie’ nieuwe juf is namelijk de vorige vriendin van Laurens. Het meisje waar ik hem tijdens die vlucht naar Londen van heb afgepakt. Ook zij herkende mij meteen en vond het zichtbaar moeilijk om professioneel en vriendelijk te blijven. ‘Hoi, ik ben de moeder van Pieter’, zei ik terwijl ik haar hand schudde. Van haar alleen een ‘aangenaam kennis te maken’. Ze draaide zich snel om en liep de klas in. Met een rood hoofd heb ik de school verlaten.”

Not amused

Alice is enorm geschrokken en belt Laurens. “Ook hij was echt not amused. Toen hij Sanne acht jaar geleden vertelde dat hij verliefd geworden was op mij, had ze niet bepaald sportief gereageerd. Logisch ook; Laurens is een waanzinnige man en ik zou er ook kapot van zijn als hij dit bij mij had gedaan. Ze heeft hem toen nog heel veel nare berichten gestuurd en geld dat ze zou terugbetalen nooit meer overgemaakt. We hadden allebei gehoopt haar nooit meer te hoeven zien. Maar goed; dat gaat op deze manier niet lukken…”

Ruikt zo lekker

Nog even hebben Alice en Laurens overwogen om te vragen of Pieter in een parallelklas geplaatst kon worden. “Maar dat is niet in zijn belang natuurlijk. Hij is blij in zijn klas en begint net wat vriendjes te maken. Ook is hij dol op zijn nieuwe juf en vertelde hij vorige week dat hij zelfs een beetje verliefd op haar is. ‘Ze heeft zulke mooie lange haren en ze ruikt heel lekker’, zei hij nog. Dat is best gek om te horen over de vorige vriendin van je man. En hoewel ík degene ben waar Laurens voor heeft gekozen, maakt zoiets me toch onzeker. Wat als de vonk tussen hem en haar ineens weer overspringt…?”

Afbeelding: Vladislav Nikonov via Unsplash


BNers

Sylvie Meis heeft alweer een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer geld op zijn bankrekening heeft, dan al haar exen bij elkaar.

Sylvie Meis relaties

Sylvie is nog maar net officieel gescheiden van haar ex-man Niclas Castello, maar dat is voor haar geen reden om vrijgezel te blijven.
Tussen de break up met Niclas, deed ze het met afvalkoning Wim Beelen. Die romance hield echter maar kort stand. Volgens Wim waren de levens van de twee simpelweg te verschillend. Wim wilde helemaal niet telkens van de ene naar de andere rode loper.
Wim wilde gewoon Wim zijn (en blijven), maar Sylvie is natuurlijk verzot op aandacht. En die combinatie bleek niet de juiste.

Nieuwe vriend

In de tussentijd blijkt Sylvie niet bepaald stil te hebben gezeten. Volgens De Telegraaf is ze begonnen aan een nieuw liefdesavontuur met een miljonair.
Dat is inmiddels geen verrassing meer. Sylvie heeft zelf natuurlijk centjes genoeg, maar op de een of andere manier vindt ze altijd partners met geld.
De meeste mannen van een jaar of vijftig met een flinke portemonnee, hebben echter weinig trek in een dame van 46. Wellicht dat haar relaties daarom vaak spaak lopen voor ze goed en wel begonnen zijn. Enfin, nu heeft ze dus een nieuw liefje.


Techmiljonair

De man die haar gelukkig maakt heet Patrick Gruhn (33). Dat is de zoon van playboylegende Rolf Eden en die heeft natuurlijk een goed gevulde bankrekening.
Maar hoe weet men nu zo zeker dat de twee bij elkaar zijn? Op de Instagram-account van de techmiljonair was in de hoek van een foto de blote schouder van een vrouw te zien waarvan een MOEDERVLEK overeenkwam met een van Sylvie Meis.Doorgaan met lezen

Nieuws

Meteoroloog waarschuwt iedereen die vanmiddag naar buiten gaat

We hebben er lang op moeten wachten, maar de komende dagen krijgen we heerlijk zomers weer. En dat is natuurlijk prettig, al is de zonkracht zo hoog dat je al binnen een kwartier kunt verbranden. Het advies van meteoroloog Jordi Huirne: blijf binnen tussen 12 en 15 uur.

Krachtige zon

Met name in de kustgebieden wordt het behoorlijk zonnig. Zoals je weet is te lang zonnen erg schadelijk en als je een lichte huid heb, is het oppassen geblazen.
Maar ook als jouw huid niet snel verbrandt, kan te veel uv-straling ervoor zorgen dat je huid beschadigd raakt. Dat heeft dan weer snellere huidveroudering tot gevolg. Veel mensen weten het niet, maar in de maand juni is de zon het meest krachtig.

Goed insmeren

Rondom de langste dag van het jaar wordt binnen no-time een uv-index van 7 gehaald. Dat is ook aan de orde in de komende dagen.
Er gaat een waarschuwing uit naar iedereen die naar buiten gaan. Smeer jezelf goed in. Wanneer je verbrandt, merk je dat vaak niet direct. Pas na enkele uren word je huid rood en dan ben je al te laat. Insmeren dien je elke 2 uur te doen.
Extra gevaarlijk is dat onze huid na het sombere voorjaar nog niet gewend is aan de hoge zonkracht. Als je de zon ingaat maakt de huid melanine aan. De huid wordt donkerder en dit pigment beschermt je beter tegen uv-licht. Deze natuurlijke bescherming is bij veel mensen nog niet aanwezig.


Bewolking extra gevaarlijk

Je zou het wellicht niet zgegen, maar wanneer er stapelwolken verschijnen tijdens een zonnige dag gaat het verbranden nog sneller dan bij een heldere hemel.
Hoe dat kan? UV-straling van de zon weerkaatst dan ook via de wolken richting je huid. En dus is de uv-straling nog een stuk hoger. Oppassen dus!Doorgaan met lezen

Nieuws

Lees verder: “Ik bezocht mijn zwangere zus en zag hoe haar man haar behandelde.”

Toen ik aankwam bij het huis van mijn zus Lily, die zich in de laatste maand van haar zwangerschap bevond, verwachtte ik een vredige en liefdevolle omgeving.

In plaats daarvan werd ik geconfronteerd met een scène die meer leek op een slecht geregeld huishouden waarin de rollen verstoord waren. Lily, normaal zo energiek en levendig, leek de energie uit haar lichaam gezogen te zijn.

Ze worstelde met huishoudelijke taken, terwijl haar man, Mark, zichzelf comfortabel had gemaakt op de bank, volledig opgaand in zijn videogames. Dit schokkende contrast tussen Lily’s conditie en Mark’s onverschilligheid zette de toon voor mijn missie tijdens dit bezoek.

Realiteit

De dagen die volgden waren een openbaring van Lily’s dagelijkse realiteit. Zij nam niet alleen de volledige verantwoordelijkheid voor het huishouden, maar deed dit ook terwijl ze negen maanden zwanger was.

Haar takenlijst leek oneindig: koken, schoonmaken, wassen en de voorbereidingen treffen voor de baby. Al deze inspanningen werden door Mark genegeerd of geminimaliseerd, die zijn dagen leek door te brengen zonder enige erkentelijkheid voor het harde werk van zijn vrouw.

Uitdaging

Geïrriteerd door de oneerlijkheid, besloot ik Mark een lesje te leren over verantwoordelijkheid en empathie.

Ik daagde hem uit om slechts één dag alle taken van Lily over te nemen, met de inzet dat ik, als hij slaagde, voor altijd zijn persoonlijke assistent zou worden. Echter, als hij faalde, zou hij moeten leren zijn verantwoordelijkheden als echtgenoot en aanstaande vader serieus te nemen.

Watermeloen

Om de ervaring realistischer te maken, bedacht ik een unieke zwangerschapssimulator met behulp van een watermeloen. Deze watermeloen werd strategisch vastgebonden rond Marks middel om het gewicht en de omvang van een zwangere buik na te bootsen.

Met deze geïmproviseerde ‘buik’ moest Mark de dagelijkse routines van Lily doorlopen, waaronder schoonmaken, wassen, koken en zelfs boodschappen doen. Deze fysieke toevoeging aan onze weddenschap was bedoeld om hem een tastbaar begrip van fysieke beperkingen te geven.


Verandering

De uitdaging bleek al snel te zwaar voor Mark. Terwijl hij stuntelde en worstelde met de taken, kwam het besef hard aan. Het gewicht van de watermeloen, hoewel niet vergelijkbaar met een echte zwangerschap, gaf hem een glimp van de fysieke uitdagingen waar Lily dagelijks mee te maken had. Tegen het einde van de dag, uitgeput en overweldigd, gaf Mark toe en erkende hij dat hij het belang van de taken van zijn vrouw had onderschat.

Nieuwe Start

Deze ervaring fungeerde als een keerpunt voor Mark. Na zijn mislukte poging en de daaropvolgende realisatie van zijn tekortkomingen, transformeerde zijn gedrag drastisch.

Hij begon actief deel te nemen aan huishoudelijke taken en toonde een hernieuwde waardering en liefde voor Lily. Dit nieuwe gedrag was niet alleen een verademing voor Lily, maar het legde ook de basis voor een meer ondersteunende en liefdevolle relatie in de toekomst.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Empathie en Begrip: De fysieke ervaring met de watermeloen was cruciaal voor het creëren van empathie en begrip bij Mark voor de dagelijkse uitdagingen van zijn vrouw.
  • De Kracht van Erkenning: Erkennen van de inspanningen van je partner is essentieel in een ondersteunende relatie, vooral tijdens uitdagende periodes zoals een zwangerschap.
  • Actieve Deelname: Actieve deelname aan huishoudelijke en gezinsverantwoordelijkheden is niet alleen eerlijk, maar versterkt ook de banden en het welzijn van de relatie.
  • Duurzame Verandering: De confrontatie met zijn eigen tekortkomingen leidde bij Mark tot een blijvende verandering, wat resulteerde in een liefdevollere en meer ondersteunende partnerschap.

Dit verhaal benadrukt het belang van empathie, ondersteuning en gelijkwaardige deelname binnen een relatie, en illustreert hoe een creatieve uitdaging de weg kan vrijmaken voor belangrijke levenslessen en positieve veranderingen in persoonlijke relaties.


Doorgaan met lezen

Trending