Als je deze eieren in je tuin vindt, moet je onmiddellijk in actie schieten
Connect with us

Nieuws

Als je deze eieren in je tuin vindt, moet je onmiddellijk in actie schieten

Het is een vervelende waarheid, maar wel een waarheid: als je een huis bezit, deel je het met enkele ongewenste gasten.

Voordat je in paniek raakt, heb ik het over insecten, niet vreemde mensen die misschien hun intrek hebben genomen in je kruipruimte. Meer specifiek die insecten die te klein zijn voor jou om op te merken, op te pakken en naar buiten te dragen. Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen ‘insectenpersoon’, en dus is het idee om gemeenschappelijk te leven met mieren, spinnen en oorwormen – evenals al het andere dat toevallig binnen wil komen – behoorlijk onaantrekkelijk.

Dat gezegd hebbende, is het onvermijdelijk. Ik ben er zeker van dat ze het niet zien als een geplande huisinvasie. Of in ieder geval hoop ik van niet. Dat zou vreemd zijn.

In elk geval heb ik geleerd om de meerderheid van de insecten die effectief binnen mijn muren huizen te tolereren. Dat gezegd hebbende, trek ik de lijn, totaal en ondubbelzinnig, bij teken.

Zouden alle aanwezigen hun hand opsteken als ze van teken houden? Zie je, ik durf te wedden dat bijna 100% van de handen beneden bleef. Teken behoren echt tot de smerigste, meest onaangename insecten, bekend om het dragen van ziekten en het verspreiden als… nou ja, als de pest.

Daarom is het van het grootste belang dat je weet hoe je klompjes teken eieren moet identificeren en wat je moet doen als en wanneer je ze in je achtertuin vindt. Gelukkig voor jou hebben we een handig informatiesheet samengesteld dat hoogstwaarschijnlijk de meest dringende vragen die je hebt zal beantwoorden.

Identificatie

Teken eieren zijn ongeveer zo groot als een maanzaadje, waardoor ze extreem klein zijn voor het menselijk oog (ongeveer 0,5 mm in diameter). Ze zijn meestal ovaal of peervormig, met een doorschijnend uiterlijk, en worden vaak in clusters gelegd die zich vastklampen aan vegetatie, bladafval of andere oppervlakken dicht bij de grond.

De eieren worden na verloop van tijd meer ondoorzichtig en zijn meestal glad en glanzend van textuur, variërend in kleur van bleekgeel tot lichtbruin.

Wat te doen

Dus, je hebt een klompje vermoedelijke teken eieren gevonden en je rent gillend door het huis in paniek. Oh, wacht even, dat ben ik gewoon.

Alle gekheid op een stokje, teken eieren kunnen een serieus probleem vormen, en gezien het feit dat teken bekend staan om het dragen van ziekten zoals Rocky Mountain Spotted Fever en Lyme-ziekte, is het het beste dat je de eieren op een veilige manier verwijdert.

Daartoe raden we je altijd aan om een ​​professionele ongediertebestrijdingsexpert of lokale dierenarts te raadplegen voor een juiste identificatie en begeleiding bij de volgende stappen.

Houd je tuin teekvrij

Laten we eerlijk zijn, geen van ons wil teken eieren in onze achtertuin, voortuin of welke tuin dan ook vinden. Daarom is het goed om te weten welke stappen je kunt nemen om het risico te minimaliseren dat ze er in de eerste plaats zijn.

Je kunt proactieve stappen nemen zoals het verwijderen van planten die herten aantrekken – teken gedijen op herten – zoals tulpen, hosta’s en azalea’s. Je kunt ook planten en kruiden planten die teken afstoten, waaronder munt, rozemarijn en chrysanten.

Het wordt ook aangeraden om je gazon kort te houden en je best te doen om struikbedekking te elimineren. Houd ook houtstapels van de grond, aangezien teken van donkere, vochtige ruimtes houden om hun eieren te leggen.

Het gebruik van natuurlijke tekenafweermiddelen en het actief buiten houden van kleine zoogdieren zoals muizen en konijnen uit je tuin zal ook helpen! Het gebruik van insecticiden is een andere voorzorgsmaatregel die je zou kunnen nemen, hoewel je altijd voorzichtig moet zijn om het ecosysteem niet te vernietigen.

Wist je iets over teken eieren? Deel dit artikel als je denkt dat het je familie en vrienden zou kunnen helpen.

Nieuws

Boer neemt zoete wraak op klimaatactivisten: spuit ze helemaal onder de poep

Milieuproblemen blijven wereldwijd hoog op de agenda staan, vooral na recente extreme weersomstandigheden die de gevolgen van klimaatverandering benadrukken. Hoewel er nog steeds sceptici zijn die de klimaatverandering in twijfel trekken, zijn er gelukkig velen die actief bijdragen aan een positieve verandering.

Klimaatactivisten

Dit kan zijn door aanpassingen in hun dagelijks leven, zoals recycling of fietsen naar het werk, of door deel te nemen aan klimaatacties. Deze inzet verdient groot respect. Echter, hoe groot de frustratie over misinformatie ook is, het is cruciaal dat we binnen de grenzen van de wet blijven om onze boodschappen over te brengen.

Een tijd geleden overschreden enkele milieuactivisten deze grenzen door zonder toestemming een boerenerf te bezetten voor een anti-fracking protest. Ze richtten grote tenten op, waardoor het terrein meer weg had van een handelsplaats dan van een boerderij.

Boer neemt wraak

De boer, die de groep meerdere keren had verzocht te vertrekken, besloot uiteindelijk tot een unieke en effectieve methode om zijn ongenoegen te uiten. Hij koppelde een enorme mesttank aan zijn tractor en reed rond de plek waar de demonstranten hun kamp hadden opgeslagen, waarna hij het geheel besproeide met een mengsel van urine en mest.

Dit resulteerde in het vertrek van de activisten. De boer wist niet alleen de ongewenste bezoekers te verdrijven, maar ook zijn land te bemesten – een voorbeeld van efficiëntie waarbij hij twee problemen in één keer oploste.Dit incident werd snel verspreid op sociale media en lokte uiteenlopende reacties uit.

Velen prezen de boer voor zijn vindingrijkheid en meenden dat hij de activisten een lesje had geleerd dat ze niet snel zouden vergeten. Anderen meenden echter dat er een meer vreedzame oplossing mogelijk was geweest. Zonder twijfel zullen de betrokken demonstranten voortaan beter nadenken alvorens zij ongevraagd privéterrein betreden.

Doorgaan met lezen

Entertainment

Bekijk: Israëlisch tv-programma maakt Joost Klein compleet belachelijk!

Het Eurovisie Songfestival is natuurlijk alweer lang en breed voorbij maar rondom Joost Klein en een cameravrouw die volgens geruchten van de Israëlische delegatie zou zijn is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de geruchten is er een incident ontstaan tussen Joost en een cameravrouw. Deze cameravrouw zou de wens van Joost, om niet gefilmd te worden backstage, niet hebben gerespecteerd. Hier zou al een officiële klacht over ingediend zijn door de AVROTROS. Toen Joost opnieuw wél gefilmd zou worden zou hij een ‘vuistbeweging’ hebben gemaakt waarbij hij de camera van de vrouw geraakt zou hebben waardoor deze kapot is gegaan. Deze vrouw heeft Joost aangegeven waardoor Joost gediskwalificeerd is. Tenminste, dat is het verhaal dat nu bekend is bij de media.

Joost Klein belachelijk gemaakt op Israëlische televisie!

Er is eerder ook al wat onenigheid ontstaan tussen Joost en de Israëlische delegatie. Tijdens een persconferentie werd de Israëlische zangeres gevraagd of zij het wel verantwoord vond om op te treden in verband met veiligheid op het Songfestival. In eerste instantie werd gezegd dat de zangeres hier niet op hoeft te reageren. Joost zat hierbij en vroeg hardop “Why not!?” Mede hierdoor zou de zangeres wél gereageerd hebben op de vraag. Hoe het allemaal gaat aflopen is nog onbekend. In het Israëlische satirische tv-programma Eretz Nehederet is er in ieder geval al ruimte om Joost flink belachelijk te maken. Gelukkig nemen ze hun eigen zangeres ook even mee:

Doorgaan met lezen

Nieuws

Deze foto van Linda de Mol op een nudistencamping gaat rond in het buitenland!

Deze week ging Linda de Mol volledig uit de kleren voor een gedurfde fotoshoot voor haar eigen weekblad, LINDA..

De Mol prijkt op de cover terwijl ze op een campingstoeltje zit te midden van nudisten op een camping. LINDA. beschrijft de fotoshoot als volgt: “De een vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken.

In je na*kte niksie over de camping lopen. Best handig én lekker, dat je niet hoeft te trutten met bikinibandjes, direct vanaf je strandbedje kunt skinny dippen én dat je een gevoel van eenheid hebt met gelijkgestemden.

Geldt dan echt het gezegde: vrijheid, blijheid? In de nieuwe LINDA. ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’ duiken we in de na*kte waarheid, in de breedste zin van het woord.

Of je nu blij wordt om in je blootje rond te lopen of juist open en bloot durft uit te komen voor wie je bent en waar je voor staat.”

Linda de Mol maakt met deze foto’s een sterke indruk en zet een statement neer. Ze uit haar zorgen over hoe we in 2023 steeds meer ‘vertrutten’.

Linda benadrukt dat jonge meisjes tegenwoordig geconfronteerd worden met een onrealistisch schoonheidsideaal, mede door influencers die hun foto’s bewerken met filters.

Ze merkt op dat niemand meer durft topless te zonnen uit angst voor stiekeme foto’s die in een oogwenk gemaakt en gedeeld kunnen worden, waardoor ze eeuwig op het internet kunnen blijven circuleren.

De foto van Linda de Mol gaat zelfs over de grenzen heen, en heeft ook in Duitsland de aandacht getrokken.

Het Duitse blad Bild schrijft: “Linda na*kt: ‘In mijn volgende leven zal ik een overtuigd naturist zijn’.”

Ze vermelden dat de beroemde tv-persoonlijkheid op deze manier op de cover staat, wat eigenlijk geen grote verrassing is, gezien Linda’s bekentenis dat ze dol is op na*kt kamperen.

De fotoshoot met Linda de Mol toont haar kwetsbaarheid en durf om zich bloot te geven, zowel fysiek als emotioneel.

Het beeld van Linda op de cover van LINDA. spreekt boekdelen en laat zien dat ze niet bang is om taboes te doorbreken en zichzelf te laten zien zoals ze is.

Het thema van de fotoshoot, ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’, nodigt uit tot reflectie over het idee van vrijheid en openheid, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het is een krachtig statement van Linda de Mol, die met haar cover en bijbehorende boodschap een belangrijke discussie aanwakkert over body positivity, zelfacceptatie en de druk van sociale normen.

De fotoshoot herinnert ons eraan dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en zich comfortabel te voelen in zijn eigen huid, zonder oordeel of schaamte.

Linda’s moed om zichzelf te tonen inspireert anderen om hetzelfde te doen en zich niet te laten weerhouden door maatschappelijke verwachtingen.

Doorgaan met lezen

Trending