Amerikaan weigert huis te verkopen en is nu compleet omsingeld door nieuwbouw
Connect with us

Meest bekeken

Amerikaan weigert huis te verkopen en is nu compleet omsingeld door nieuwbouw

Een vastberaden man uit Florida weigert zijn geliefde gezinswoning te verkopen. Het feit dat om hem heen een enorm nieuwbouwproject is gebouwd, neemt hij voor lief.

Orlando Capote vertelde aan CBS4 News dat zijn vader de bescheiden eengezinswoning in 1989 kocht, nadat hij Cuba was ontvlucht en twee banen had om zijn American Dream te verwezenlijken.

“Het huis is mijn ziel,” vertelde Capote. “Dus wat heb je eraan om je ziel voor al het geld van de wereld te verkopen?”

De omliggende zone is de eindbestemming van de meest ambitieuze projectontwikkeling ooit in Coral Gables. Het Plaza Coral Gables biedt winkels, restaurants, woningen, kantoorruimte en een luxe hotel met 242 kamers. Met het project gaat meer dan 500 miljoen euro gepaard.

In de afgelopen zes jaar heeft Capote 60 biedingen gehad voor het huis van 120 m² met twee slaapkamers en twee badkamers. Het laatste bod was bijna een miljoen dollar, maar ook dit weigerde hij.

Zijn vader stierf in 2005 en de man verloor zijn moeder vorig jaar. Voor haar dood vroeg ze om hem om het huis niet te verkopen.

“Dit was het droomhuis van mijn vader. Het deed er 20 jaar over om het te vinden.” vertelde Capote aan The Miami Herald. “Dit huis is als een harde schijf. Terwijl ik om me heen kijk en erin woon en beweeg, herbeleef ik vele herinneringen. Dat kan ik niet in een ander huis vinden.”

Volgens de man heeft de gemeente verschillende regels verbroken en zijn eigendom vernield. Als de gepaste afstand zou worden gehouden, zou dit volgens Capote niet zijn gebeurd. Ambtenaren van Coral Gables beweren echter dat ze geen enkele wetten hebben overtreden.

Meest bekeken

De situatie in Ter Apel is mensonterend, schrijnend, afschuwelijk en beschamend (video)

Hoe je het ook went of keert, de beelden die je hieronder zometeen gaat zien zijn heftig. Wij vinden dat waar je ook vandaan komt geen enkel mensen een leefsituatie als deze zou moeten hebben. De situatie wordt momenteel mensonterend, schrijnend, afschuwelijk en beschamend genoemd. Vrijwel alles is vies en veel mensen kunnen niet douchen. De toiletten zijn alles behalve schoon en veel mensen worden ziek. Er is een oproep naar de overheid maar niemand lijkt er iets aan te doen volgens NU.nl

Het hele kabinet wijst eigenlijk telkens naar een ander als de vraagt wordt gesteld wie verantwoordelijk is voor wat er nu gaande is. Ook op de vraag wie wat nu moet doen wordt niet duidelijk beantwoord.

Zelfs het Rode Kruis zegt dat de hygiënesituatie extreem is en dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hier iets aan moet doen en dat dat ook hun taak is,

“Het COA moet een humane opvangprocedure aanbieden”, zegt woordvoerder Nicole van Batenburg. “Wij kaarten continu aan dat de hygiënestandaarden ver onder de maat zijn.”

Hieronder hebben we een aantal video’s verzameld waarop te zien is hoe erg de situatie is. Vluchteling of niet, geen enkel mensen verdient een leefomgeving als dit. Ook al lijkt het alsof ze het niet zelf hebben opgeruimd of zelf hebben veroorzaakt is de situatie toch zo extreem dat je er soms zelf niet aan kunt doen. Chaos, paniek en vluchten uit je land is een situatie die ik mij bijvoorbeeld niet kan voorstellen.

Wat ik mij wel zou kunnen voorstellen is dat ik anders op situaties zou reageren als ik in die situatie zou zitten, angst en paniek maakt een mens anders dan wie hij of zijn werklijk is.

Zie hieronder de beelden:

“Soms wordt ik agressief

Rode Kruis: ‘Situatie rond Ter Apel is onhoudbaar’

‘Hoe het kabinet omgaat met Ter Apel is onmenselijk, betekent in en in slecht leiderschap!’

Azc Ter Apel bron van ziektes: ‘Hepatitis, zweren…’

Hulporganisatie gaat asielzoekers helpen in Nederland

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Enorm groot drama: Bus met migranten ramt door politieblokkade, twee agenten dood

In Bulgarije heeft een verschrikkelijke gebeurtenis plaatsgevonden. Een touringcar met daarin Syrische migranten is ingereden op een politieauto. Twee agenten zijn hierbij om het leven gekomen. Justitie is in de veronderstelling dat er opzet in het spel is.

De buschauffeur zou stoptekens genegeerd hebben, ondanks twee verschillende verkeerscontroles. Na een achtervolging blokkeerde een patrouillevoertuig de weg, waarop de chauffeur zou hebben besloten om op de auto in te rijden. Dit heeft het leven gekost aan twee agenten van 30 en 43 jaar oud.

Na het drama is de buschauffeur uit de touringcar gestapt. Hij zette het vervolgens op een lopen en is gevlucht. De politie heeft een Syriër aangehouden op verdenking van mensensmokkel. In de bus zaten in totaal 47 passagiers. De Telegraaf meldt dat er ook vrouwen en kinderen in het voertuig zaten.

Ongekende maatregelen
Minister Ivan Demerdjiev heeft ”ongekende maatregelen” aangekondigd tegen de toestroom van illegale immigranten. De smokkelnetwerken hebben Bulgarije volgens Demerdjiev ”de oorlog verklaard.”

 

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

‘Familieleden Hazes opgesloten in gevangenis na drugshandel’

Andre Hazes’ oudste dochter Nathalie en haar man Remco Stenzler zouden zijn gearresteerd bij een grote politie-inval in Spanje. Volgens buurtbewoners zitten Nathalie en Remco sinds mei in de gevangenis.

Gearresteerd

Op 11 mei werd bekend gemaakt dat de Catalaanse politie 19 mensen had gearresteerd die betrokken waren bij drugshandel. Ze voerden twaalf invallen en huiszoekingen uit. Ook bij de woningen van Nathalie en Remco zijn volgens buurtbewoners invallen gedaan. De buren werden gewekt door drie politieauto’s die de woning van Nathalie binnengingen. “Daarna kwam het verzoek van Nathalie of één van de buren op hun hond wilde passen. Sindsdien heeft niemand meer iets van haar gehoord. Wat we hier hebben begrepen, is dat ze naar de gevangenis van Figueres is overgebracht.”, aldus een buurtbewoner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nathalie1973 (@nathaliestenzler1973)

Bevestigd

De buurtbewoner weet niet precies of het tweetal nog in de gevangenis zit, maar geeft aan dat hun huis al die tijd onbewoond is gebleven. Iemand uit de omgeving van Nathalie heeft inmiddels bevestigd dat het over haar en Remco gaat. Maar niemand weet precies wat er is gebeurd. “Er gaan hier nu wilde geruchten over witwassen en wietkwekerijen. Niemand weet er nog het fijne van. Nathalie is hier al lang niet meer gezien. In elk geval niet meer sinds die inval op 11 mei…”, aldus de bron.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending