Amerikaanse vrouw ontwaakt na twee jaar uit coma en identificeert broer als aanvaller: “Hij liet haar voor dood achter”
Connect with us

Meest bekeken

Amerikaanse vrouw ontwaakt na twee jaar uit coma en identificeert broer als aanvaller: “Hij liet haar voor dood achter”

Een vrouw uit de Amerikaanse staat West Virginia is na meer dan twee jaar wakker geworden uit een coma en heeft haar broer geïdentificeerd als haar aanvaller. De 51-jarige Wanda Palmer vertelde in een getuigenis aan de politie dat haar broer haar in juni 2020 voor dood zou hebben achtergelaten nadat hij haar ernstig verwondde met een bijl.  

Twee jaar geleden vond de politie Wanda zwaargewond terug in haar woning in de gemeente Cottageville. De vrouw werd aangevallen met een bijl. Toen de agenten ter plaatse waren, vermoedden ze dat Wanda dood was, maar al snel merkten ze dat ze nog ademde, vertelt sheriff Ross Mellinger. Het wapen werd nooit teruggevonden en ook de dader kon al die tijd niet worden geïdentificeerd, hoewel de politie verschillende verdachten had ondervraagd.

Een ooggetuige zou de broer van Wanda, de 55-jarige Daniel, die dag rond middernacht op de oprit van Wanda’s woning hebben gezien, kort voordat zijn zus door de politie werd aangetroffen. Volgens Mellinger was er echter te weinig bewijsmateriaal om Daniel te arresteren.

Broer gearresteerd

Enkele weken geleden kreeg de politie een telefoontje van het ziekenhuis. Wanda was bij bewustzijn en in staat om met de agenten te spreken. Hoewel de vrouw niet veel meer kon doen dan op ja-nee-vragen antwoorden, voorzag ze de agenten van voldoende informatie om haar broer te arresteren. Daniel werd opgepakt en wordt beschuldigd van poging tot moord en het toebrengen van ernstige verwondingen. “Hij was een beetje verrast, maar niet helemaal”, aldus Mellinger over de arrestatie.

Door de aanval liep Wanda Palmer ernstige hersenschade op. De vrouw kan nu stilaan weer eenvoudige gesprekken voeren.

Meest bekeken

Meisje valt uit autoraam zonder dat bestuurder het beseft, wordt gered door andere automobilisten

Schokkende beelden van een beveiligingscamera laten zien hoe een jong meisje uit een autoraam valt als de auto op een druk kruispunt begint te rijden.

Het voorval deed zich plaats in de Chinese miljoenenstad Ningbo. Het meisje leunde uit het raam vanaf de achterbank. Als de auto begint te rijden, valt ze op straat. De bestuurder heeft niets door.

Een oplettende automobilist zet zijn auto voor het meisje om haar te beschermen. Snel schieten anderen te hulp en brengen ze het kind in veiligheid. Volgens de South China Morning Post kwam de moeder later terug om haar op te halen.

De politie geeft aan dat het meisje een paar schrammen aan het incident heeft overgehouden.

Gelukkig waren andere bestuurders attent en kwam het meisje er met de schrik vanaf! Bekijk de huiveringwekkende beelden hieronder:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Vader krijgt kritiek omdat hij leiband gebruikt om met zijn vijf kinderen te wandelen

Een vader uit Kentucky krijgt van sommige mensen kritiek te verduren omdat hij een leiband gebruikt om met zijn 5-jarige vijfling te wandelen.

Jordan (31) en Brianna Driskell (34) zijn de ouders van Zoey, Dakota, Hollyn, Asher en Gavin. Vorige maand postte Jordan een video met zijn kinderen waarop ze worden samengehouden door een leiband.

Zoals te verwachten valt, is het niet makkelijk om vijf energieke kinderen van vijf jaar oud in de gaten te houden. Een leiband is daarbij een handig hulpmiddel. Maar blijkbaar vinden sommige mensen op sociale media dat dit niet kan.

“Die kinderen zijn veel te oud om als een verdomde hond aan de lijn te lopen”, was de kritiek van een gebruiker. “Het zijn geen honden. Wat dacht je ervan om ze te leren wat ze moeten doen?”, schreef een tweede.

Een groot aantal mensen verdedigden de vader echter. “Doe wat je moet om die baby’s veilig te houden! Liefde is wat ik zie. Geen van hen ziet er gestrest uit. Goed gedaan,” schreef een supporter.

Jordan liet echter weten dat hij zich niets aantrekt van negatieve reacties. Aan TODAY liet hij weten:

“Kinderen zijn erg nieuwsgierig, ze willen weglopen en ontdekken. Voor onze gemoedsrust maken we gebruik van leibanden. Zo kunnen we zonder stress het huis verlaten en samen leuke dingen doen.”

Het koppel had eerder een kinderwagen met zes zitplaatsen, maar die was “te lomp en belachelijk om overal mee te nemen”. Met de leiband kunnen de kinderen lopen, maar houden de ouders altijd een oogje in het zeil. “Ze vinden het geweldig.”

Wat denk jij?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Man die betrapt werd op het slaan van zijn hond krijgt 25 jaar cel

Een man die op camera werd betrapt op het slaan van zijn hond, heeft een gevangenisstraf van 25 jaar gekregen.

Op de videobeelden was te zien hoe de man de hond mishandelde, waarna een rechtbank in San Antonio 25 jaar celstraf oplegde.

Volgens KENS 5 vond het incident plaats in februari 2019. De 56-jarige Frank Javier Fonseca “sloeg en schopte” zijn rottweiler buiten zijn huis. Niet alleen sloeg hij met zijn vuisten, maar de man gebruikte ook een stuk hout.

Onderzoekers van Animal Care Services gaven aan dat Fonseca zijn hond strafte omdat de viervoeter uit de tuin wist te komen. Een voorbijganger zag de aanval en filmde alles. Dankzij deze daad konden de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal.

De rechtbank hield rekening met Fonseca’s eerdere veroordelingen, waardoor hij een zwaardere straf kreeg. Het is een van de langste straffen ooit voor dierenmishandeling in de staat Texas.

De hond, Buddy, is sindsdien hersteld van zijn verwondingen en heeft een nieuw adoptiegezin gevonden die voor hem zorgt.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending