‘André Hazes stopt definitief met zijn muziekcarrière’
Connect with us

Meest bekeken

‘André Hazes stopt definitief met zijn muziekcarrière’

André Hazes zal dit jaar nog niet terugkeren op het podium. Volgens geruchten zou de zanger daarom zonder management zitten. Zijn nieuwe vriendin Anne Rose zou al wat managementtaken op zich hebben genomen.

Een maand geleden kwam naar buiten dat André het dit jaar ook rustig aan doet. De 27-jarige zanger, die kampt met een burn-out, heeft al zijn geplande werkzaamheden voor 2022 stilgelegd en zal geen concerten geven.

Zonder management

,,André werkt er hard aan om weer beter te worden, maar dit vergt veel tijd en rust”, liet zijn management toen weten. ,,Daarom is er besloten om voor onbepaalde tijd al het werk neer te leggen en worden ook voor 2022 de werkzaamheden, waaronder ook liveoptredens, afgezegd.”

Dit heeft volgens showbizzkanaal RealityFbi ervoor gezorgd dat André uiteindelijk gebroken heeft met zijn management. ,,André Hazes zit inderdaad dit jaar in ieder geval zonder management die voorheen alles voor hem deed. Niet zo vreemd ook. Heel 2022 is vrijgepland”, schrijft het kanaal in Instagram Stories.

Anne Rose wil taken op zich nemen

Volgens geruchten zou zijn nieuwe vriendin Anne Rose graag wat managementtaken op zich willen nemen. RealityFbi bevestigt dit. ,,Dat Anne Rose het een en ander doet klopt ook.”

Momenteel doet Anne Rose ook de managementtaken van Rachel Hazes. Volgens Yvonne Coldeweijer was dat baantje eerst gegund aan Nino Wilkes, de zoon van Rachels vroegere hartsvriendin Rossana Kluivert. Maar Anne Rose zou zich dat baantje nogal vals hebben toegeëigend.

Rachel zou zich negatief hebben uitgelaten over Nino tegen Anne Rose. Zij zag haar kans en vertelde dat aan Nino zelf, waardoor er een bom barstte. Nino nam ontslag en Anne Rose nam de taken over. Volgens Yvonne is dat dan ook de ware reden dat Rachel en Rossana ruzie kregen.

Meest bekeken

Nieuwe coronamaatregelen definitief bekend: ‘Sportscholen dan toch wel weer open?’

Na een lange kerstvakantie gingen maandag de deuren van de scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs weer open. Rijnmond ging langs op een middelbare school. Hoe kijken leerlingen en docenten tegen de heropening aan?

Mondkapje op, een tas vol boeken en proberen afstand te houden; het wordt weer de dagelijkse werkelijkheid voor duizenden scholieren in Nederland. Het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel ging er maandag vol goede moed tegenaan, al zijn er wel zorgen.

“De besmettingscijfers gaan door het dak. Je wilt niet dat mensen ziek worden, maar anderzijds wil je ook kinderen het liefst op school terug zien”, zegt directeur Bas Visser. Het dilemma benadrukt hij maandagochtend nog maar eens terwijl docenten de koffiekamer binnendruppelen. “Het is echt oppassen geblazen.

‘Je wilt niet dat mensen ziek worden’

Toch overheerst de opluchting. Gymdocent Henk Collé is er kort over: “Dit is fantastisch!” Zijn ogen glinsteren. “De grootste achterstand die kinderen oplopen door de lockdowns en de scholensluiting is een sociale achterstand. Natuurlijk zijn er leerachterstanden, maar dat sociale aspect is veel belangrijker als je het mij vraagt.”

Met dat laatste zijn veel leerlingen het eens. De 13-jarige Milou uit 2 havo vindt het wel heel fijn om haar vriendinnen weer terug te zien al “vond ik het wel fijn thuis.” De 19-jarige Sandro verveelde zich stierlijk door al die online lessen. “Niks voor mij. Ik kan mijn aandacht er niet bij houden en het is gewoon niet gezellig. Je wilt toch gewoon een praatje met anderen maken?” “Ik ben de coronamaatregelen spuugzat. Ik hoop dat ik dit jaar wel mijn verjaardag kan vieren”, zegt de 14-jarige Max.

“Het kabinet heeft beloofd dat scholen nu echt niet meer dichtgaan. We moeten het nog maar zien, maar voor nu is het een feestje”, aldus Visser.

Het kabinet beslist vrijdag over het eventueel verlengen van de lockdown of het versoepelen van coronamaatregelen. Voor veel gebruikers op ons discussieplatform NUjij hét moment om (opnieuw) te vragen of de sportscholen opengaan en waarom binnen sporten momenteel überhaupt niet mogelijk is. Het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM en een onafhankelijk expert geven antwoord.

Sporten wordt door het kabinet al de hele coronapandemie steevast als “waanzinnig belangrijk” bestempeld. Toch zijn er vaak (meer) beperkingen voor de sector dan voor bijvoorbeeld de (niet-essentiële) detailhandel.

Zo konden tijdens de eerste coronagolf winkels zoals IKEA sneller open dan bijvoorbeeld de sportscholen. Ook moesten binnensportlocaties vorige zomer een maand langer wachten op heropening dan bijvoorbeeld terrassen en winkels. Het leidt steevast tot veel onbegrip.

Er zit gewoon een verschil van besmettingsrisico’s in de situaties, legt een woordvoerder van het RIVM uit. Hij verwijst naar de inspanning die mensen verrichten in sportscholen. “Daardoor ga je bijvoorbeeld dieper in- en uitademen, en dat doe je ook nog eens op een hogere frequentie. Het vergroot de kans dat je virusdeeltjes inademt of verspreidt.” Dat risico is er niet (of minder) in winkels en op terrassen, aldus de woordvoerder.

Daarnaast is bijvoorbeeld de ventilatie buiten “natuurlijk” beter, vervolgt de woordvoerder. “Uiteindelijk gaat het om een risicoafweging en het risico op virusverspreiding is buiten gewoon kleiner.”

Ook klinisch epidemioloog Frits Rosendaal van het LUMC ziet duidelijke virusverspreidingsrisico’s. “Lichaamsvochten vliegen in het rond en de ventilatiekwaliteit wisselt per locatie. Het kan gewoon een bron van besmetting zijn.”

Het kabinet wil met de huidige lockdown het aantal contactmomenten drastisch verminderen en kon weinig uitzonderingen maken, verklaart een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het beleid. Daarbij benadrukt het ministerie dat voor buitensporten (onder voorwaarden) een uitzondering is gemaakt, “vanwege het belang van sporten”.

Binnen sporten is volgens het ministerie nog niet mogelijk. “Veel mensen blijven dan langere tijd in een relatief kleine ruimte bij elkaar. Daarom hebben we dat onderscheid gemaakt.”

Het ministerie zet sportlocaties, samen met onderwijslocaties, “altijd bovenaan de lijst staan om als eerste open te gaan”, aldus de woordvoerder. Vanwege de bovengenoemde maatregelen wordt het echter wel “logisch” geacht dat buitensportlocaties eerder open gaan dan binnensportlocaties.

Het is nooit bewezen dat het sluiten van binnensportlocaties effect heeft op de virusverspreiding, erkent Rosendaal. Dat is volgens hem lastig om te bewijzen. “Het totale pakket aan maatregelen heeft effect, maar per losse maatregel kun je het percentage niet berekenen. Daar zitten te veel variabelen aan, zoals het verminderde aantal vervoersmomenten dat je realiseert.”

Maar sporten maakt je gezonder: kunnen we het niet gebruiken als wapen tegen COVID-19?
Volgens Rosendaal blijft dat argument, veelgehoord in de sportsector, niet helemaal overeind. “Sporten maakt je wel gezonder”, beaamt hij, “maar je valt er niet per se van af.” En dat is volgens hem een belangrijke nuance, met het oog op een van de risicogroepen in deze coronapandemie: de mensen met ernstig overgewicht.

De keuze om binnensportlocaties te sluiten kan volgens Rosendaal alleen maar te maken hebben met de poging om de virusverspreiding tegen te gaan. “De mensen die bijvoorbeeld in de sportscholen komen, lopen namelijk zelf vaak niet het risico om ernstig ziek te worden. Maar het verhoogt wel de kans dat zij besmet raken en het virus doorgeven.”

Wetenschappelijk bewijs of niet, Rosendaal benadrukt dat hij alle sympathie heeft voor het onbegrip vanuit de sportsector, en in het bijzonder vanuit sportscholen.

“Het bierdrinken achteraf in een kantine gebeurt daar niet, of veel minder. Mensen sporten en gaan naar huis. In het hele maatregelenpakket van wat je moet doen om de virusverspreiding te verminderen en wat je daadwerkelijk aanpakt, is het dé onschuldige partij. Scholen zijn echter het belangrijkste om open te hebben. Een klein beetje verspreiding nemen ze daar op de koop toe.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Hoogzwangere Famke Louise moet nieuwe woning ontvluchten

Famke Louise verhuisde onlangs met haar vriend Denzel naar een nieuw huis. Daar wordt ze zoveel lastiggevallen, dat ze haar eigen huis moest ontvluchten.

In hun realitysoap ‘Famke & Denzel: Een Nieuw Begin’ konden we hun zoektocht naar een nieuwe woning op de voet volgen. Die droom blijkt nu een nachtmerrie. De zangeres wordt constant lastiggevallen in haar nieuwe woonst.

Op hotel

Famke en Denzel moeten noodgedwongen op hotel. Denzel legt uit: “Mensen gooien bijvoorbeeld vuurwerk en schoppen tegen de deur aan.” Dat gebeurt vooral op momenten dat Famke alleen thuis is. De hoogzwangere brunette legt uit: “Ik voel me gewoon niet meer veilig. Laatst was echt de druppel. Toen dacht ik nu moeten we gewoon echt weggaan. Ik ben er gewoon echt kapot van.”

Gedwongen verhuis

Het koppel woont echter pas in het nieuwe huis. “Nieuwe woning, nieuwe omgeving, nieuwe start maken. Het was ook echt helemaal naar onze smaak. En dan wordt dat gewoon verstoord door mensen die zich niet kunnen gedragen en geen respect kunnen tonen”, zucht Denzel.

Als de situatie niet verandert, hebben ze volgens Famke maar een optie: “Of we moeten teruggaan naar Almere, of we moeten een echt heel hoog appartement vinden in Amsterdam.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Net binnen: Dit mondkapje moeten we nu verplicht dragen van het RIVM

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft haar advies rondom het dragen van mondkapjes aangescherpt. Ze raden nu aan om op meerdere plekken mondkapjes te dragen, dit zijn plekken waar je eerst nog geen mondkapje hoefde te dragen.

Het gaat vooral om plekken die buiten zijn, denk aan sportevenementen en demonstraties maar ook bij winkels als je buiten aan het winkelen bent.

Het is nu nog enkel een advies maar als de overheid besluit om van het advies gebruik te gaan maken kan het heel snel gaat en moeten we dus binnenkort op heel veel plekken een mondkapje gaan dragen.

Op dit moment hoef je alleen een mondkapje te dragen als je ergens binnen bent, denk aan de supermarkt, bioscoop of in de winkel.

Meerdere plekken

Maar er zijn meer plekken waar je binnenkort waarschijnlijk verplicht een mondkapje moet dragen. Het OMT wil namelijk dat het binnenkort ook verplicht is om in het hoger onderwijs in grotere groepen een mondkapje te dragen.

Ook heeft het OMT gezegd dat het niet voldoende is om zelfgemaakte mondkapjes te dragen maar enkel nog van chirurgische kwaliteit. Deze mondkapjes moeten een CE-keurmerk hebben.

Het OMT heeft namelijk gezegd dat dit soort mondkapjes een veel betere kwaliteit hebben en je ook veel beter beschermt tegen deeltjes.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending