Anti-Zwarte piet demonstrant maakt een kind tijdens Sinterklaas intocht in Zaandam aan het huilen.
Connect with us

Nieuws

Anti-Zwarte piet demonstrant maakt een kind tijdens Sinterklaas intocht in Zaandam aan het huilen.

Wat een geweldig kinderfeest had moeten worden, werd helaas op verschillende plaatsen ontsierd door opstootjes tussen pro en anti- Zwarte Piet demonstranten. Volgens AD.nl werden daarbij 15 mensen aangehouden.

De intrede in Zaanstad was volgens de burgemeester een succes en “een feest zoals het hoort.” Zo’n 30.000 uitbundige kinderen en ouders zagen er hoe Sinterklaas voet aan Nederlandse bodem zette. Volgens verschillende bronnen werden er echter wel vier mensen aangehouden wegens openbare ordeverstoring en het zich niet kunnen identificeren.


In Rotterdam moest de politie even tussenbeide komen toen pro-pietdemonstranten op de Erasmusbrug een rookbom gegooid hadden naar personen die actie voerden tegen Zwarte Piet. Ook daar werden vier mensen aangehouden.

Ook in Eindhoven was de sfeer gespannen toen honderden harde kern-supporters van PSV de confrontatie wilden aangaan met enkele activisten van “Kick Out Zwarte Piet.” Uiteindelijk slaagde de ordediensten erin om de twee groepen uit elkaar te drijven. Naar verluidt werd er met eieren en blikjes bier gegooid en werd er een agent geschopt.


De voorzieningsrechter, die de eis van anti-Zwarte Pieten demonstranten, deze week nog afwees had een belangrijke slotoverweging die blijkbaar in dovemansoren is gevallen. De rechter gaf mee dat mensen zich moeten afvragen of dit de manier is waarop ze een kinderfeest willen vieren. Die boodschap hebben sommige mensen blijkbaar niet begrepen …

PowNed, bekend om zijn snedige reportages en interviews, ging zijn licht opsteken bij anti- en pro Piet demonstranten en dat leverde op zijn zachtst gezegd ontluisterende resultaten op. Op een bepaald ogenblik zien we zelfs een kindje huilen dat helemaal overstuur is en niet begrijpt waar al die drukte voor nodig is.

Beschamend …

BEKIJK DE REPORTAGE VAN POWNED HIERONDER EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Anti-Pieten laten kinderen huilen bij Sinterklaasintocht Zaandam

De intocht van Sinterklaas had voor de kinderen in Zaandam een onvergetelijke dag moeten zijn. Maar door de aanwezigheid van de vele Anti-Piet demonstranten werd het een nachtmerrie.

Publiée par PowNed sur Samedi 17 novembre 2018


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending